Μανόλης Θερμός: “Λείπει μια φωνή σθεναρή να μπορεί να αρθεί πάνω από τη μετριότητα του τετριμμένου”


Πολύ γελοίο ή πολύ σοβαρό, πρωτοφανές ή προφανές.  Αποτελεί δείγμα τριτοκοσμικής χώρας η αδυναμία διαχείρισης των σκουπιδιών της.

Έχουν περάσει δεκαετίες και δισεκατομμύρια ανεκμετάλευτων κοινοτικών πόρων, αλλά οι πολιτικοί μας στάθηκαν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να βρουν λύσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Τώρα πληρώνουμε και θα πληρώσουμε ακόμα ακριβότερα από κάθε άποψη και κυρίως περιβαλλοντική  την ΑΝΑΠΑΡΚΕΙΑ τους.

Η ανάγκη είναι μεγάλη να υπάρξει σχεδιασμός και ΑΜΕΣΕΣ λύσεις, το πολιτικό σύστημα πρέπει να αντιδράσει ΟΜΟΘΥΜΑ.

Αν κάτι λείπει αυτόν τον καιρό της αστάθειας, των επιπτώσεων, της στρεβλής λειτουργίας επί δεκαετίες, της ανομίας που δεν μαζεύεται και αποδυναμώνουν την τουριστική προοπτική του τόπου και όχι μόνο, είναι μια φωνή λαοφιλής, σθεναρή, τολμηρή, εμμονικά ευαίσθητη, που να μπορεί να αρθεί πάνω από την μετριότητα του τετριμμένου, της κακιάς αισθητικής και της πολιτικής σκοπιμότητας.

Τα φίλτρα γίνονται επικίνδυνα διάφανα και όλο λιγότερα ανθεκτικά. Δεν συγκρατούν την ανακολουθία λόγων και έργων και τις απόβλητες συμπεριφορές.

Σχεδόν κάθε μέρα και κάποιο γεγονός επιτείνει την ρήξη του πολίτη με την πολιτική, τον φανατισμό της προσκόλλησης σε τακτικές που μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε σαν χώρα.

Μια χώρα ασύμπτωτη και λογικά ασύμβατη αν ρίξεις μια ματιά στις εικόνες-πραγματικότητες της κοινωνίας.

Η ρεαλιστική “επανίδρυση του κράτους” πρέπει να συνεχιστεί χωρίς καμία κάμψη και τα λειτουργικά μοντέλα πρέπει να επανασχεδιάζονται ΣΥΝΕΧΩΣ και ΕΠΙΤΕΤΑΜΕΝΑ όπως επίσης και τα μοντέλα διαχείρισης που λειτούργησαν επιτυχημένα, π.χ.  η διαχείριση του νερού στον τόπο μας.

Μανόλης Θερμός.

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19382 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.