Μανόλης Θερμός:”Μία αποτελεσματική δημοτική αρχή πρέπει να καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να συμβαδίζει με τις αλλαγές. “


Το στοίχημα για τον τόπο πλέον, είναι να προστεθεί περαιτέρω αξία στο “προϊόν” του τουρισμού, ώστε να προσέλθουν όχι απαραίτητα περισσότεροι τουρίστες- καθώς η Λευκάδα απολαμβάνει πληρότητα σχεδόν τέσσερις μήνες- αλλά πλουσιότερους τουρίστες οι οποίοι θα αυξήσουν σημαντικά τα έσοδα.

Προκειμένου να αυξηθούν τόσο οι αφίξεις κατά την έναρξη της σεζόν, όσο και τα έσοδα, θα πρέπει παράλληλα να γίνουν σοβαρότατες τομές στη χωροταξία της πόλης όσο και επενδύσεις.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβει η δημοτική αρχή την σημασία της ζεύξης με ταυτόχρονη παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Η πεζοδρόμηση όλης της ανατολικής και δυτικής όψης πρέπει να εκτελεστεί άμεσα. Ας βγουν οι μελέτες από τα συρτάρια τέλος πάντων.

Ας σταματήσει ο τόπος να είναι δυσοίωνος, στείρος, χωρίς αφυπνιστικό βάθος χωρίς καμία ένδειξη μελλοντικών βελτιώσεων.
Ας υιοθετήσουμε ένα σύστημα κανόνων επιτέλους, που να υποδεικνύει τρόπους για ριζικές αλλαγές.

Πρέπει να άρουμε όλα τα εμπόδια, όλες τις ανανεωμένες απογοητεύσεις προς τον δρόμο της ισόβιας εκσυγχρονιστής και εξασφάλισης.
Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις. Μας οδηγεί η αύξηση του τουρισμού που γίνεται ο μοχλό-βραχίονας οικονομίας μας.

Ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα. Ας μην μείνουμε εκτός των οικονομικών διεργασιών. Οι ανταγωνιστές μας θα μας προσπεράσουν και εμείς δεν θα κατανοούμε γιατί.

Κινδυνεύουμε με “ανώμαλη προσγείωση” στον τομέα της φιλοξενίας εάν συνεχιστεί η λειτουργία του νησιού να δέχεται άναρχα όλον αυτό τον όγκο των επισκεπτών χωρίς σαφές σχέδιο.
Πρέπει να καταρτιστεί ένα πλάνο ανάπτυξης και αναβάθμισης που θα περιγράφει το ποια θα είναι η Λευκάδα σε 10 χρόνια από τώρα και ποιες θα είναι οι ανταγωνιστικές αγορές.

Πρέπει να ξέρουμε ποιους θα ανταγωνιστούμε για να βάλουμε τον πήχη εκεί που πρέπει. Ούτε ψηλότερα, ούτε χαμηλότερα.

Μία αποτελεσματική δημοτική αρχή πρέπει να καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να συμβαδίζει με τις αλλαγές. Σήμερα συντελούνται τεράστιες αλλαγές οι οποίες θα μεταμορφώσουν τον τρόπο που ζούμε και τον τρόπο που εργαζόμαστε και επιχειρούμε.

Οι επιστήμονες σήμερα μπορούν να προσφέρουν χρήσιμα εργαλεία στους τοπικούς δήμους για να προβλέψουν τις επιπτώσεις των προβλημάτων, τις ευκαιρίες Αλλά και τις απειλές του μέλλοντος, ώστε να σχεδιαστούν αποτελεσματικές λύσεις των μακροχρόνιων προβλημάτων και παράλληλα να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες του υπέρ συγκεντρωτισμού.

Για να λειτουργήσουμε θετικά (και σωστικά) μέσα σε ένα τόπο απαιτείται (εκ των πραγμάτων) να συνειδητοποιήσουμε ευθύνες, όχι μόνο “ευκαιρίες” κάθε λογής.

Συνεπώς , η ύπαρξη στρατηγικής είναι ο προσδιοριστικός παράγοντας επιτυχίας σε όλους τους τύπους αγορών συμπεριλαμβανομένων και αυτών ακόμη που διακρίνονται από χαμηλή προστιθέμενη αξία, όπως εμείς.
Χρειαζόμαστε στρατηγική όχι βολονταρισμό…

About Ομάδα Σύνταξης 27555 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.