Μέτρα κατά του Ντόπιγνκ στους Σχολικούς Αγώνες ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς


Τη λήψη μέτρων για την προστασία των μαθητών που ασχολούνται με τον Αθλητισμό από κρούσματα ντόπινγκ ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής για το ζήτημα της φαρμακοδιέγερσης, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και απειλεί – περά από τον «καθαρό Αθλητισμό» και την ευγενή άμιλλα- την υγεία των νέων παιδιών, προτείνει στον υπουργό τον υποχρεωτικό έλεγχο αντιντόπινγκ των τριών πρωταθλητών σε κάθε ατομικό ή ομαδικό αγώνισμα των Πανελληνίων Σχολικών Εξετάσεων, ως μέτρο που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στη χρήση και την κατανάλωση απαγορευμένων ουσιών.

Στην ερώτηση ο κ. Καββαδάς επικαλείται, μεταξύ άλλων, δηλώσεις του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) κ. Γεωργακόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο ένα από τα βασικά κίνητρα των μαθητών για τη χρήση αναβολικών, είναι το γεγονός ότι οι νικητές στους Σχολικούς Αγώνες πριμοδοτούνται με έξτρα μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ, αποκτώντας έτσι πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων μαθητών.

Δεδομένο είναι επίσης, όπως επισημαίνεται στην ερώτηση,  ότι με τη χρήση ουσιών καταλύονται οι βασικές αρχές του Αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Ως εκ τούτου, καταλήγει ο κ. Καββαδάς, θα πρέπει από το αρμόδιο Υπουργείο να ληφθούν μέτρα που πρωτίστως θα προστατεύουν του νέους αθλητές και παράλληλα θα λειτουργούν αποτρεπτικά κατά πιθανών καταχρηστικών πρακτικών.

 

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21324 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.