Μάρκος Νικητάκης: “Το τεχνικό πρόγραμμα καταρτήθηκε μέσα από αγώνα και επισκέψεις σε υπουργεία.-Κριτική από αντιπολίτευση για έλλειψη οράματος.

4 Δεκεμβρίου | 20:21 μμ | 2018
Μοιραστείτε το:

Προπομπός της ειδικής συνεδρίασης για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018 ήταν η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος.

Στην αναφορά του μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Μάρκος Νικητάκης, ανέφερε ότι ο ίδιος ήταν ένας αιθεροβάμων που πετούσε και ξαφνικά μία έλξη τον έριξε με τη μούρη στο χώμα.
Μάλιστα στην επισήμανση της αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει Όραμα ανέφερε:

“Στην συγκεκριμένη συζήτηση μιλάμε για πραγματικότητα, αν θέλετε να μιλήσουμε για όραμα μπορούμε να το κάνουμε και θα δείτε ότι μπορώ να σας περάσω όλους.”

Μάλιστα αναφερόμενος στον κύριο Καββαδά, σε σχέση με την αναφορά του  να καταγγείλει την κυβέρνηση, είπε ότι μπορεί να βάλει  στο στόμα του ότι θέλει.

Το πρόβλημα του τεχνικού προγράμματος δεν θα λυθεί, ούτε του προϋπολογισμού, καθώς ο δήμος θα προχωρήσει άσχετα με το αν ο ίδιος κατηγορήσει ή καταγγείλει την κυβέρνηση.

Αύριο ο προϋπολογισμός θα παραμείνει ο ίδιος.

Μάλιστα προκάλεσε την αντιπολίτευση να ξεχωρίσει ένα έργο το οποίο δεν πήραν με δική τους χρηματοδότηση, με εξαίρεση το τουριστικό αγκυροβόλιο, το οποίο το βρήκαμε βαλτωμένο και το ξεβαλτώσαμε.

“Άρα μην μιλάτε για όραμα, καθώς όλα εδώ μέσα είναι αγώνας, επισκέψεις σε υπουργεία, βρίσιμο και ότι άλλο θέλετε , οργάνωση και για όλα αυτά απαιτήθηκε πολύς κόπος.

Μετρήστε και δείτε πόση χρηματοδότηση φέραμε στο δήμο Λευκάδας.”

Στην κριτική ότι δεν έχει τα κότσια να κάνει το δικό του τεχνικό πρόγραμμα, ο κύριος Νικητάκης επανέλαβε την διαδικασία του προϋπολογισμού, καθώς όπως είπε πριν 15 με 20 χρόνια, μία δημοτική αρχή έκανε έναν προϋπολογισμό, έβαζε έξοδα 50 εκατομμύρια και έσοδα 10.

Τώρα πλέον ο προϋπολογισμός γίνεται με βάση τις εισπράξεις που έχεις, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, λέγοντας ότι ακόμα και αν έχει τη βούληση να καταγγείλει την κυβέρνηση, θα πρέπει το πρόβλημα να λυθεί αύριο.

Η κυρία Μαριάννα Καρφάκη μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το τεχνικό πρόγραμμα δεν αποτυπώνει αναπτυξιακή προοπτική, με την έννοια ότι για  λιμάνια, μαρίνες, πάρκινγκ, θέατρα και οτιδήποτε μπορεί να εισπράξει ο δήμος δεν υπάρχει προεργασία.

Επίσης στον ισχυρισμό  ότι το τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι ρεαλιστικό, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί, όσο και αν επιμένει το παρατηρητήριο, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι δεν έχουμε πάρει στην ύδρευση το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Στην τοποθέτησή του ο Ευτύχη Ζουριδάκης, υπογράμμισε ότι σε κάθε πρόγραμμα που ανοίγει ο δήμος θα πρέπει να υποβάλει την πρότασή του κι αν χρειαστεί να συνεργαστούμε με εξωτερικούς συνεργάτες για να είμαστε έτοιμοι.

“Δεν μπορούμε να περιμένουμε την ΣΑΤΑ για να κάνουμε κάτι, μόνο από τα προγράμματα θα έρθει η ανάπτυξη και θα αφήσουμε έργο καλό για τους δημότες.

Ο κύριος Καββαδάς είπε ότι το τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι κακό, υπολείπεται όμως των αναγκών που έχει το νησί μας.

“Αυτό συμβαίνει διότι δεν καταρτίζουμε τεχνικό πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες, αλλά με βάση τον προϋπολογισμό της χώρας. Αυτό είναι πολιτικό ζήτημα και πρέπει να υπογραμμισθεί.”

Η δημοτική αρχή και εμείς σαν παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ έχουμε μάθει να λέμε μόνο την αλήθεια, πρέπει να πούμε ότι η δημοτική αρχή έκανε τη μία διαχείριση πλην όμως διαχείριση.

Εμείς δεν κάνουμε ούτε κουτσομπολίστικη πολιτική, ούτε πολιτική  παρασκηνίων.”

Στην επισήμανση που είχε προηγηθεί γιατί δεν δίνει το παρών στην οικονομική επιτροπή, απάντησε ότι την ώρα που συνεδριάζει δουλεύει και ο ίδιος δεν είναι με ένα μηχανάκι στην αγορά για να πίνει καφέδες.

“Για αυτό το λόγο δήλωσα τόσο στο κόμμα μου όσο και στην παράταξή μου, ότι η δουλειά μου και η ηλικία μου, δεν με αφήνουν να κάνω καλά τη δουλειά μου στο δημοτικό συμβούλιο…”

Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Γληγόρης, απευθυνόμενος στον Στάθη Βλάχο, αναφέρθηκε στην κριτική που κάνει στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι η κουλτούρα σας μπορεί να μη σας επιτρέπει να το καταλάβετε αλλά η κριτική που κάνω δεν είχε ποτέ επικοινωνιακό χαρακτήρα.

“Αν ήταν επικοινωνήσω και είναι λάθος μου και το παραδέχομαι θα με ακούγατε και εμένα κάθε μέρα να μιλάω στο ραδιόφωνο, να γράφω να τοποθετούμαι.

Εγώ δεν ήρθα να σας κάνω τον έξυπνο στο τεχνικό πρόγραμμα, αυτά τα λέω από το 2014 και θα έπρεπε να γνωρίζετε ποιος είμαι.

Μπορώ να σας πω και την δική μου πρόταση, ωστόσο δεν ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε αυτήν.”

Διαφέρουμε γιατί εμείς ο συνδυασμός αλλά και εγώ προσωπικά, που ήμουν υποψήφιος δήμαρχος, ζήτησα να καταργηθεί το Δήμαρχοκεντρικό μοντέλο, κάνοντας λόγο για αλλαγή νοοτροπίας.

Ακόμα και τώρα μπορούμε να προτεραιοποίησουμε με τις ανάγκες μας και θα μπορούσαμε να το πράξουμε αυτό στο δημοτικό συμβούλιο.

Θα πρέπει να δούμε τη Λευκάδα τόσο μακροπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα, να φτάσουμε στο πενταετές σχέδιο δράσης, στο τεχνικό πρόγραμμα, αλλά θα έχουμε συμφωνήσει από δω και πέρα και η επόμενη θα ακολουθούν αυτά.

Τελευταία ανανέωση: December 4, 2018 8:22 pm


Ροή Ειδήσεων

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία 

Αμερικανός μπασκετμπολίστας του Περιστερίου αναζητείται από την αστυνομία σήμερα για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από καταγγελία της συντρόφου του για ενδοοικογενειακή βία.  Σύμφωνα με...

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post