Μάκης Μελάς στον Prisma91,6: “Αυτές οι εκλογές δεν πρέπει να είναι προσώπων, αλλά προγραμμάτων. Κάποιοι υποψήφιοι επιδιώκουν προεκλογική περίοδο είκοσι ημερών, γιατί δεν έχουν να πουν τίποτε.”

5 Ιανουαρίου | 13:11 μμ | 2019
Μοιραστείτε το:
Τελευταία ανανέωση: January 5, 2019 1:20 pm


Ροή Ειδήσεων

Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6:”Το νησί δεν έχει λύσει το πρόβλημα των απορριμάτων, νερού, αποχέτευσης, parking και κάποιοι έχουν στυλώσει τα πόδια και θέλουν να έρχονται στο νησί με 100 εκ. αντί για 5!

Στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη και το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος του Eπιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης. Αναφερόμενος...

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Comments 1

  1. Το functiontitlichkeit της πολιτικής κυβερνητικής παραγωγής says:

    Όλο το πακέτο των πάσης φύσεως εκλογών στην Ελλάδα θα γίνει μαζί, ή κοντά ΄για την στόχευση της κυβέρνησης και ως επιταγή των δανειστών- την ευθύνη την έχουν αναλάβει οι Γερμανοί-λόγω της κουλτούρας του ΚεντροΕυρωπαικού ιστορικισμού και εμπειρισμού. Και αυτό βολεύει την κρατούσα κυβέρνηση για να συγκροτηθεί το όλο εκλογικό χαρμάνι με στοιχεία κεντρικής πολιτικής σκηνής και περιφερειακών αναφορών. Για τούτο και ασκώντας με κυβερνητικές κρατικές αποφάσεις την αυξημένη κοινωνική μερισματική πολιτική, μαζί με την αναστολή της εφαρμογής του μειωτικού συναξιοδοτικού νόμου, τις ρήτρες για την μη αύξηση των διοδίων, των επικείμενων 19000 διορισμών ( θα αρχίσουν απ τυς Δήμους λέει η κυβέρνηση και αυτό είναι ενδεικτικό της επιδίωξης μίξης βουλευτικών και περιφερεικών- Δημοτικών εκλογών ), και ότι άλλο προτείνεται κυβερνητικά.
    Ο αγγλοσαξωνικός ιστορικισμός ίσως επέτρεπε διαφορετική αντιμετώπιση στο όνομα της θεσμικότητας της Δημοκρατικής κοινοβουλευτικής οργάνωσης σε κάποια περίπτωση. Ο Γερμανικός ιστορικισμός δεν επιτρέπει και δεν υπονοεί τέτοια.
    Έτσι δεν πρόκειται η παρούσα κυβέρνηση να πάει- να φτάσει να θέλει- σε εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2019, διότι από τον Ιούλιο του 2019 θα έρχονται οι φόροι και ο φόρος καρμανιόλα πλέον ενφια τον Αύγουστο ή και νωρίτερα.
    Πέρα απ το ότι η επίκληση του περιουσιολογίου απ την κυβέρνηση το 2019, ίσως μπαίνει στην υπηρεσία της αναστολής εφαρμογής του όπως με το θέμα της προσχηματικής μη εφαρμογής του συνταξιοδοτικού υποχρεωτικού νόμου , που διακινείται μήνες τώρα κλπ τεχνικές ( αυξημένα σε πλάτος πληθυσμού μερίσματα, αναστολή αυξήσεως διοδίων… κλπ καθαρά υποκριτικές κυβερνητικές επαγγελίες με στόχο τις εκλογές).
    Το ύψος του αφορολόγητου που πρέπει να μειωθεί και μαζί να αυξηθούν από 01/01/2019 οι απαραίτητες δαπάνες ηλεκτρονικών πληρωμών για να ικανοποιείται το αφορολόγητο, είναι ένα άλλο θέμα που θα το παίξει η κυβέρνηση πιθανοτικά ως προεκλογικό εκμαυλιστικό κατόρθωμα.
    Και τα θέματα πίεσης φορολογικά και κατασχέσεων μαζί με τις ρήτρες για επέκταση προστασίας των δανεισμένων κατοικιών… παίζουν όλα στο προσχηματικό προεκλογικό και για τις βουλευτικές και για τις περιφερειακές σύμμικτα εκλογές ως κουλτούρα και στόχευση.
    Το ζητούμενο για τους πολίτες ….. είναι αν προκύψει άλλη κυβέρνηση… και με την Αντιπολίτευση στο κυβερνητικό σχήμα κύρια, η κυβέρνηση αυτή – αν είναι η Νέα Δημοκρατια να σεβαστεί τις καταστατικές ιδρυτικές της Ν.Δ κοινωνικές διατάξεις ως συνθήκες του κοινοβουλευτικού συνταγματικά πολιτεύματος ( να μην το ξεχνάμε αυτό), την μικρότερη επιβάρυνση της ιδιωτικής περιουσίας και πάντα στα πλαίσια της αναλογικότητας, και της μικρότερης εμμέσου άδικης φορολογικής επιβάρυνσης, πλέον την κινητροποίηση της εργασίας έναντι της επιδοματικής αντικινητροποιησης της εργασίας.
    Εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2019 δεν πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση, με το προοίμιο της καταβολής φόρων την 31/07/2019 και της ειδοποίησης του ενφια το τέλος Αυγούστου του 2019 για καταβολή 1η δόση ενφια την 30/09/2019. Μέχρι και το πρώτο εξάμηνο από τώρα το 2019, θα υπάρξει μόνιμη δήθεν αναστολή εφαρμογή νόμων ή διασταλτική ελαφρυντική δήθεν αντιμετώπιση των όσων πρέπει να εφαρμοστούν- κατόπιν πάντα ενεργειών της κυβέρνησης που θα τις διαφημίζει- για να πάει σε εκλογές συνολικές το αργότερο ως τον ΙΟύνιο του 2019. Μην είναι παράξενο να ανοκοινωθεί και μεωτικός ρυθμός εφαρμογής του μέτρου των κατασχέσων για χρέη προς την εφορία και τους Δήμους.
    Και βέβαια θα ανοίξει και ντα κάθε λογής περιφερειακά θέματα στην περιφέρεια …για προγραμματισμό δήθεν μελετών… έργων που χρονίζουν λιμνοδεξαμενών, διωρύγων, υποθαλάσσιων οδών,…τακτοποίησης σκουπιδιών, κοινωνικών υποστηρικτικών δομών… κλπ και διορισμών.
    Δεν θα είναι εκτός συμβολισμού – ή μάλλον θα είναι καταφατικά συμβολιστικές- οι διορισμοί σε Δήμους υπό οποιαδήποτε μορφή ελαστικής ή ενοικιαζόμενης εργασίας ή οι διορισμοί σε κοινωνικές δομές , αναπληρώσεις εκπαιδευτικών…. κλπ.
    Εφ όσον το φάσμα του Γερμανικού εμπειρισμού επέτρεψε στην κυβέρνηση την διανομή και την μεγέθυνση σε πλάτος μερισμάτων … από τα υιοθετούμενα λογιστικά ταμειακά πλεονάσματα.. δεν πρόκειται να επιτρέψει ούτε πρόσθετες οργανωτικές δαπάνες απανωτών εκλογών… και με τις οικονομικές και διοικητικές ανακατοσούρες που επιφέρουν, ούτε διαφοροποίηση και διακριτότητατων κρντρικών πολιτικών προταγμάτων από τα περιφερειακά επαρχιακά δημοτικά προτάγματα.
    To Functiontitlichkeit της πολιτικής κυβερνητικής παραγωγής… είναι πάντα στον Γερμανικό εμπειρισμό προσδιορισμένο εξ αρχής – ως προυπόθεση της παραγωγής-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post