Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6:” Ορίστηκε από το δικαστήριο προσωρινή διοίκηση που θα οδηγήσει το ΤΑΟΛ σε εκλογές”

Για τις νέες εξελίξεις στο ΤΑΟΛ μίλησε  στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο Μάκης Μελάς, καθώς ορίστηκε προσωρινή διοίκηση από το δικαστήριο, που θα οδηγήσει τον συνεταιρισμό στις  επόμενες εκλογές.

Όπως είπε, στην  γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, υπήρχε μία ένταση όσον αφορά το δικαίωμα τον εκλόγιμων, καθώς κάποιοι παραγωγοί,  έπρεπε να παραδίδουν το 80% της παραγωγής τους στο συνεταιρισμό και  υπήρχε μία πίεση  στη γενική συνέλευση.
Ο δικαστικός αντιπρόσωπος ανέφερε ότι χωρίς τη βεβαίωση από το προεδρείο δεν θα μπορούσαν να λάβουν  μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Το μεγαλύτερο  πρόβλημα είχαν οι σταφυλοπαραγωγοί, καθώς ο σσυνεταιρισμός έκανε τον ενδιάμεσο, συγκέντρωνε την παραγωγή των σταφυλιών για λογαριασμό του και τα πούλαγε σε μία επιχείρηση στην Πάτρα, αλλά οι παραγωγοί  έπρεπε να τα δώσουν στον  συνεταιρισμό, οι οποίοι επέλεξαν  την καλύτερη τιμή του ιδιώτη και δεν τους κατηγορώ, ανέφερε.

Το ΤΑΟΛ παλιά, είχε σκοπό να απορροφά την παραγωγή των σταφυλιών  από τους σταφυλοπαραγωγούς και  αυτές που δεν μπορούσαν να διατεθούν στο εμπόριο, δεν ήταν ανταγωνιστική δραστηριότητα, απλά αργότερα κάποιες διοικήσεις, έβαλαν το Ταολ, να λειτουργεί ανταγωνιστικά, με συνέπεια να ανεβαίνουν οι τιμές των παραγωγών, ο ίδιος ο Συνεταιρισμός καταποντιζόταν, γιατί δεν είχε δικά του κεφάλαια, έπρεπε να δανείζεται από τις τράπεζες και φτάσαμε σε αυτό το αδιέξοδο.

Σήμερα επειδή φρόντισαν κάποιες διοικήσεις, δεν υπάρχουν ούτε δεξαμενές, ούτε το οινοποιείο στο κάστρο, ούτε το εμφιαλωτήριο, παλιότερα κοροϊδεύαμε τον κόσμο και παίρναμε  κρασί από τη Ζάκυνθο, το οποίο αγόραζε το ΤΑΟΛ ένα ευρώ και το πούλαγε 60 λεπτά, λέγοντας πως ήταν αλχημείες της Χρυσής εποχής!!!!

Το ΤΑΟΛ θα μπορούσε να κάνει και συγκέντρωση λαδιού, ωστόσο οι δεξαμενές του πουλήθηκαν σε μία νύχτα. Όλα αυτά έχουν απασχολήσει  παλαιότερες διοικήσεις και έχουν γραφτεί στα πρακτικά.

Ο Συνεταιρισμός δεν μπορούσε να πάει σε εκλογές, καθώς δεν είχε βγει ο κατάλογος των εκλογίμων,  η θητεία του προέδρου είχε λήξει 31 Ιανουαρίου, οι εκλογές γινόντουσαν Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και δεν υπήρχε κανείς να υπογράψει τις βεβαιώσεις.

Δημιουργήθηκε κάποιο κενό μερικών ημερών και όλοι αυτοί που παλιότερα αγαπούσαν τον συνεταιρισμό και  ήθελαν να είναι σε θέση διοίκησης, παίρνοντας οδοιπορικά των 1500 ευρώ, ή  είχαν άλλες σχέσεις εξάρτησης, δεν ενδιαφέρθηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να πληρώσουν έναν δικηγόρο για να πάμε στο δικαστήριο να οριστεί μία προσωρινή διοίκηση.

Βρέθηκαν τρεις τέσσερις άνθρωποι και κατέθεσαν μία λίστα με εννέα άτομα στο δικαστήριο, για να οριστεί  η  προσωρινή διοίκηση, η οποία θα οδηγήσει το ταολ σε εκλογές, καθώς έχει υπογράψει και το προσύμφωνο με την εταιρεία για την αξιοποίηση του οινοποιείου στο κάστρο.

Δόθηκε η εντολή από το δικαστήριο σε 7 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης  Χόρτης από τα Χορτάτα, ο Βασίλης  Φραγκούλης από την εγκλουβή, ο Ηλίας  Βερύκιος από την Περατιά, ο ίδιος, ο Κώστας Καγκελάρης από τον Άγιο Πέτρο, ο Πάνος Προκόπης  από Σύβρο και ο Πάνος Κατωπόδης από την Απόλπαινα.

Δευτέρα βράδυ  θα γίνει συμβούλιο, θα εκλεγεί προεδρείο, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάτσουμε τρεις μήνες. Αυτοί που έχουν κώλυμα, θα εξακολουθήσουν να έχουν καθώς όσες φασαρίες και να κάνουν κανείς δεν θα τους δώσει βεβαίωση για να είναι υποψήφιοι, αλλά μόνο για να ψηφίσουν.

Όσον αφορά την τελευταία διοίκηση παρόλες τις αντιπαραθέσεις που υπήρχαν,  ανέφερε πως είχε μία συνετή γραμμή, τώρα πώς φτάσαμε να είμαστε συνεταιρισμός, χωρίς καμία δραστηριότητα, παρά μόνο το πρατήριο Γεωργικών φαρμάκων και να φτιάχνουμε μόνο τις επιδοτήσεις και να διαχειριζόμαστε τα ακίνητα, θα πρέπει να φωνάξουμε τους παλιούς προέδρους, να τους ρωτήσουμε γιατί σταμάτησαν  να πληρώνουν τα δάνεια, γιατί δεν έχει γίνει ένα δεύτερο ελαιοτριβείο στην Νότια Λευκάδα ή το Οινοποιείο.

Αυτοί που διοίκησαν το Ταολ τα τελευταία χρόνια, πλην της τελευταίας διοίκησης, δεν είχαν ούτε ένα τενεκέ λάδι, ούτε ένα καλάθι σταφύλια, απλά ήθελαν να παριστάνουν τους προέδρους στην αγορά, για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε .

μ

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 18226 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.