Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: “Κάποιοι αμφισβήτησαν εμένα και έβαλαν λόγια στον κύριο Αυγενάκη. Πρόεδρος μειοψηφίας ο κ. Μπουρδάρας


Απάντηση σε όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για τον δημόσιο διαπληκτισμό του με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη, το περασμένο Σάββατο,  έδωσε με παρέμβαση του στον Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη ο Μάκης Μελάς.

Όπως είπε πρόκειται για ένα θέμα μικρής σημασίας,  λέγοντας πως έχει  περιγράψει με την απαντητική επιστολή στο Lefkadatoday, ένα κομμάτι από όσα έγιναν επώνυμα.

“Mπορείτε να ρωτήσετε και δύο από αυτούς που καθόταν μαζί μου τον Βαγγέλη Βουκελάτο, Γιάννη Μαλακάση κι αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσω δύο άτομα αργότερα, οι οποίοι έχουν γνώση όσων ακούστηκαν.

Όπως είπε ο κύριος Μελάς, αυτοί οι οποίοι δίνουν τις πληροφορίες να δίνουν και το όνομά τους, καθώς οι κουκουλοφόροι δεν έχουν σχέση στη δημόσια ζωή.

“Εγώ είμαι κρυστάλλινος, δεν έχω πει ποτέ ψέματα, είμαι εξήντα τριών ετών και έχω ζήσει πολλούς γραμματείς πολιτικών επιτροπών οι οποίοι έχουν χαθεί στα αζήτητα.

Εγώ είμαι 63 ετών γεννηθείς το 1955, ο κύριος Αυγενάκης είναι γεννημένος το 1972, έχει τελειώσει ΤΕΙ και Σιβιτανίδειο και από κει και πέρα έχει κάνει μία καλή πορεία ως βουλευτής.

Κάποιοι αμφισβήτησαν εμένα και έβαλαν στον κύριο Αυγενάκη λόγια.”

“Εγώ είπα στον κύριο Αυγενάκη, να ακούσει και το ηχητικό και να μην μεταφέρει αυτά που του είπαν οι άλλοι, δεν έχω λόγο να απολογηθώ, το επεισόδιο δεν ήταν πολύ έντονο.

Αυτοί όμως που είναι πληροφοριοδότες, διογκώνουν καταστάσεις και κάνουν την τρίχα τριχιά, να βγουν και να μιλήσουν με το όνομα τους.

Το περιστατικό έγινε ακριβώς όπως το περιέγραψα με την επιστολή μου, έγιναν κι άλλα νωρίτερα, ακολούθησαν και άλλα αργότερα, αλλά είναι πολιτικά κουτσομπολιά.

Επίσης δεν μπορεί να κουβεντιάζει με εμένα κάποιος ο οποίος δεν έχει καθαρό βιογραφικό, καθώς λάμπω, είμαι κρύσταλλο απέναντί τους.”

Ο κύριος Μελάς επιβεβαίωσε τα όσα είπε στην πρώτη συνέντευξή για την  υποψηφιότητα του, καθώς όπως ανέφερε ο κ Αυγενάκης δεν μπορεί να γνωρίζει, με ποιον πολιτικό παράγοντα, επιχειρηματία μπορεί να κουβεντιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τι μπορεί να κάνει ως πρόεδρος του κόμματος.

“Όλα όσα είπα στην πρώτη μου συνέντευξη τα έχω με υπογεγραμμένη επιστολή κι αν χρειαστεί θα τα παρουσιάσω. Εγώ γνωρίζω πολύ καλά ότι οι κομματικοί θέλουν να κρατήσουν ισορροπίες κι ειδικά  όταν έρχεται ο γραμματέας του κόμματος στη Λευκάδα και του την πέφτουν όλοι, με το αν έχει πάρει το χρίσμα ο Μελάς και ο ίδιος δεν γνωρίζει, δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει να αντιδράσει έτσι.

Δεν έχει ακούσει το ηχητικό, του σερβίρουν ότι είναι του σερβίρουν, δεν έχει διαβάσει ακριβώς τη δήλωση του δημοσιεύματος και εκεί δημιουργήθηκε ο διάλογος.

Επίσης διευκρίνισε ότι ο Μάκης Μελάς δεν έχει διαγραφή ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία,ενώ ο  ο κ. Αυγενάκης έχει. Επίσης ο Μάκης Μελάς δεν ήταν ποτέ αντάρτης, αλλά απέναντι σε κάποιους στη Νέα Δημοκρατία.

Χαρακτηρίζοντας τις εσωκομματικές εκλογές είπε ότι το κόμμα δεν τα πήγε καλά, καθώς διαμόρφωσαν ένα εκλογικό αποτέλεσμα κάποιοι που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, Πασόκοι και Βορειοηπειρώτες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και  κέρδισε ο κύριος Μπουρδάρας με αυτήν την ενίσχυση που έτυχε τον κύριο Κατωπόδη.

Ο κύριος Μπουρδάρας πήρε 57% ο κύριος  Κατωπόδης 44% και μπαίνει  στην Νομαρχιακή.

Μάλιστα αυτοί που έχουν εκλεγεί στη νομαρχιακή είναι περισσότεροι από την πλευρά του κύριου Κατωπόδη και όχι από τον κύριο Μπουρδάρα.

Ο κύριος Μπουρδάρας θα είναι πρόεδρος Νομαρχιακής μειοψηφίας, θα πληρώνει τα ενοίκια αλλά θα κάνουν κουμάντο οι άλλοι. Δεν θα μπορεί να επιβάλλει την άποψή του, θα είναι ένας πρόεδρος σφραγίδας και μπορεί να παραιτηθεί και να σηκωθεί να φύγει.

Η ΝΟΔΕ πρέπει να κατεβάζει την κομματική γραμμή, αλλά ο κύριος Μπουρδάρας δεν θα το καταφέρει,  γιατί  μπήκε για άλλο σκοπό μέσα και θα λειτουργήσει δράση αντίδραση.

“Το σύνθημα στις  εκλογές ήταν ότι ο Μάκης Μελάς κατεβάζει τον Βαγγέλη Κατωπόδη, άρα καταψηφίστε τον. Εγώ δεν το κατέβασα ποτέ, δεν ασχολήθηκα, ωστόσο αυτό το μήνυμα τους έγινε μπούμερανγκ, καθώς με 44% που εκλέχτηκε, είμαι πολύ ικανοποιημένος, διότι εσείς που  πήρατε 56% και είστε πέντε-έξι και αύριο θα σκορπιστείτε.

Οι κομματικοί είναι για να κατεβάζουν την κομματική γραμμή και ειδικά ο κύριος Μπουρδάρας κατέβηκε για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα, σύμφωνα με την δική του ανάγνωση.

Επίσης επανέλαβε την άποψή του ότι και οι δύο υποψήφιοι για τη ΝΟΔΕ, δεν είχαν τη δυνατότητα να σηκώσουν αυτό το βαρύ φορτίο, καθώς η Νέα Δημοκρατία μπροστά της ως αντιπολίτευση έχει να αντιμετωπίσει περίπου τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

Η πρώτη είναι οι βουλευτικές εκλογές που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει ο κύριος Τσίπρας, άρα πρέπει να έχει έτοιμο έναν εκλογικό μηχανισμό κινητοποιήσεων. Επίσης ακολουθούν οι ευρωεκλογές, οι αυτοδιοικητικές, αν δεν υπάρχουν συμφωνίες μπορεί να μην εκλογή προέδρου Δημοκρατίας και να ακολουθήσουν κι άλλες.

“Όπως έχω πει και παλιότερα η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να έχει καλύτερο πυροβολικό και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί, δεν κατέβηκε κανένας άλλος υποψήφιος  που να ήθελε να συγκρουστεί με όσους πλήρωναν συνδρομές άλλων για να ψηφίσουν.”

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης ο καιρός Μελάς, αναφέρθηκε στον δρόμο της Απόλπαινας, λέγοντας ότι η επίσπευση παράδοση στους δρόμους δεν οφείλεται στην δημοτική αρχή, αλλά στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

“Οι εργολάβοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για αυτό βλέπουμε εργολαβίες να σέρνονται χρόνια, αυτό τελείωσε πάρα πολύ σύντομα. Να τους δώσουμε όμως συγχαρητήρια, αν και τα δικά μου δεν πρόκειται να μετατραπούν σε ψήφους.”

Μπορεί να τελείωσε η ασφαλτόστρωση, ωστόσο τα προβλήματα είναι δύο. Πρέπει να μάθουμε τι θα δώσει η καινούργια Μελέτη, όσον αφορά την σύλληψη του έργου, καθώς υπάρχει κίνδυνος αν περάσουμε πέντε ή δέκα ή τριάντα  μέτρα κάτω από το βράχο.

Επίσης ο κύριος αναφέρθηκε σε όσους τώρα   εμφανίζονται να είναι επικριτικοί για το ανενεργό λατομείο καθώς   με την κατάπτωση έγινε επικίνδυνο, θυμίζοντας ότι αυτό λειτουργούσε πριν 40 χρόνια και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και μπορεί τώρα ο δήμαρχος να κάνει λόγο για εγκλήματα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με το Νταμάρι, ωστόσο ζούσε στη Λευκάδα το έβλεπε να λειτουργεί, ήταν στο ΚΚΕ, αργότερα στο ΣΥΡΙΖΑ και μία φορά είχε εκλεγεί και με τη φιλαρμονική .

Εκτίμησε ότι μετά την αποκόλληση αυτής της εδαφικής μάζας να υπάρχει πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται από πάνω και εκεί πρέπει να γίνει μία μελέτη του ΙΓΜΕ, για να δούμε τι πρόκειται να γίνει.

Ο κύριος  Μελάς έκανε συνολική κριτική στη δημοτική αρχή και για τις πλημμύρες στη Βασιλική, λέγοντας πως ο δήμαρχος λέει μπούρδες όταν αναφέρεται σε πλακοσκεπή που έφτιαξε δίπλα στην θάλασσα.

Επίσης είπε ότι έχει καταρρεύσει ο χείμαρρος του Ρουπακιά και πρέπει η Περιφέρεια να φτιάξει συρματοκιβώτια, ενώ χαρακτήρισε θετικό ότι εξασφαλίστηκε από τον δήμο χρηματοδότηση, ωστόσο η Περιφέρεια πρέπει να δει τι θα κάνει με τον Ρουπακιά, καθώς δήμος, περιφέρεια, αποκεντρωμένη ερίζουν για το μέχρι που φτάνει η αρμοδιότητα καθενός.

Ο δήμαρχος έχει μια αγωνία για να ολοκληρώσει όλα τα έργα για τις εκλογές και προσπαθεί να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του αν μπορέσει να βρει κάποια καινούρια άτομα, ωστόσο θα βρει κάποιους χρήσιμους ηλίθιους από την δεξιά, ενώ είπε αν δεν γινόταν ο σεισμός δεν θα γινόταν κανένα έργο.

Επίσης είπε ότι η Περιφέρεια έφτιαξε το πλακόστρωτο για να ρίξει στάχτη στα μάτια που δεν μπορεί να κάνει τίποτα με την άμμο.

 

Ακούστε τη συνέντευξη:

About Ομάδα Σύνταξης 27426 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.