Λοταρία των αποδείξεων..Τι παγίδες κρύβει..Ο Ηλίας Χατζηγεωργίου αναλύει στον Prisma 91,6


Φορολογικά θέματα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο ο Ηλίας Χατζηγεωργίου, ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε και την λοταρία των αποδείξεων που σκοπεύει να βάλει σε εφαρμογή το Υπουργείο Οικονομικών.
Όπως ανέφερε χίλιοι τυχεροί θα πάρουν από χίλια ευρώ, όταν γίνει η κλήρωση η οποία και κάθε μήνα παίρνει και παράταση ενώ αυτό το μέτρο ψηφίστηκε Μάρτη-Απρίλη παράλληλα με το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω πλαστικού χρήματος.
Αυτό που αναμένεται είναι να γίνει τον Οκτώβριο κλήρωση για όσους μάζεψαν αποδείξεις τον Σεπτέμβριο, ενώ για τους προηγούμενους οκτώ μήνες χάθηκε.
Όταν υπάρχει χρήση πληρωμής μέσω πλαστικού χρήματος, είναι κάτι που εμφανίζεται και αν στα εισοδήματα σου εμφανίζεις άλλα από όσα έχεις ξοδέψεις είναι κάτι που μπορεί να ελεγθεί.
Αν δεν έχεις τρόπο να αποδείξεις ότι έχεις χρηματικά διαθέσιμα από το παρελθόν που τα έχεις φορολογηθεί ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα, για αυτό και είναι κάτι που συμβουλεύουμε τον κόσμο, πως ξοδεύεις και τι ξοδεύεις και να μην υπάρχει φρενίτιδα να ξοδεύουμε για να κερδίσουμε την λοταρία γιατί μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα.
Επίσης σχολίασε πως λειτουργεί η φορολογία των Air Bnb, τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ απάντησε σε ερώτηση ακροατή αν υπάρχει μπορεί το υπουργείο να ελέγξει παρελθοντικά φορολογικές υποθέσεις, λέγοντας ότι υπάρχει απόφαση συμβουλίου της Επικρατείας που επιτρέπει στο Υπουργείο Οικονομικών να ελέγξει σε βάθος πενταετίας τον φορολογούμενο, χωρίς να δίνεται δικαίωμα παράτασης, παρά μόνο αν βρεθούν νέα στοιχεία, τα οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί πια είναι και πως θα πάει αυτή η διαδικασία.
Τέλος μέτρησε τι φόρους θα πληρώσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα.

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.