Λειτουργία Οδοντιατρικού Τμήματος και Ειδικής Μονάδας Οδοντιατρικής Φροντίδας ΑμΕΑ στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας ζητά με αναφορά στον υπ. Υγείας ο Θανάσης ΚαββαδάςΑναφορά στον υπ. Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς ζητώντας την λειτουργία Οδοντιατρικού Τμήματος και Ειδικής Μονάδας παροχής Οδοντιατρικής φροντίδας για ΑμΕΑ στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας.

Ο βουλευτής μαζί με την αναφορά διαβιβάζει στον υπουργό και επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας και το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου υπογραμμίζεται η ανάγκη για την επαναλειτουργία του Οδοντιατρικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Με δεδομένο ότι το οργανόγραμμα του νέου νοσοκομείου δεν έχει ολοκληρωθεί, στην αναφορά υπερτονίζεται η κοινωνική διάσταση και η ανάγκη λειτουργίας και Ειδικής Μονάδας για την παροχή Οδοντιατρικής Φροντίδας σε άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπό γενική αναισθησία, η οποία αποτελεί σημαντική προσθήκη στην προσφορά υπηρεσιών υγείας και της κρατικής μέριμνας προς τους πολίτες με αναπηρία και τους ειδικούς ασθενείς.

Επιπλέον ο κ. Καββαδάς ζητεί τη στελέχωση της Οδοντιατρικής κλινικής με τουλάχιστον δύο οργανικές θέσεις, υπενθυμίζοντας στον υπουργό ότι σε αντίστοιχα νοσοκομεία νησιών της χώρας έχουν προκηρυχθεί προσφάτως θέσεις οδοντιάτρων για τη λειτουργία οδοντιατρικών τμημάτων.

«Σε κάθε περίπτωση» καταλήγει ο κ. Καββαδάς στην αναφορά προς τον κ. Ξανθό «θεωρώ ότι είναι κρίσιμο όπως λειτουργήσει στο νέο νοσοκομείο που θα παραδοθεί τους επόμενους μήνες, Οδοντιατρικό Τμήμα και η Ειδική Μονάδα παροχής Οδοντιατρικής φροντίδας σε ΑμΕΑ».

 

Για να δείτε την αναφορά πατήστε εδώ

Για να δείτε το αίτημα του Οδοντιατρικού Συλλόγου προς το Διοικητή και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Λευκάδας πατήστε εδώ

Για να δείτε το δημοσίευμα στο περιοδικό «Ελληνική Νοσοκομειακή Οδοντιατρική» πατήστε εδώ:

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21091 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.