Κώστας Φίλιππας στον Prisma 91,6: “Σε όλη την διαδικασία των παρεμβάσεων για την παραλία Μύλος συναντήσαμε μια προκλητική διαπλοκή”


Για τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα την απόσυρση των  ομπρελοκαθισμάτων από την παραλία Μύλος του Αγίου Νικήτα, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη, το μέλος της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων του Αγίου Νικήτα,  Κώστας Φίλιππας.

Όπως ανέφερε,  τόσο η χθεσινή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας, αλλά και η σημερινή στην παραλία Μύλος, ήταν μία ευκαιρία να επικοινωνήσουν παραπάνω με τους δικούς τους όρους στο κοινό της Λευκάδας το αίτημα τους.

“Ουσιαστικά, η ανοικτή συγκέντρωση των κατοίκων του Αγίου Νικήτα, χτίστηκε μέσα από την αδυναμία των θεσμικών να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, καθώς εκτός από τις παρανομίες που έχει κάνει ο επιχειρηματίας, θα μπορούσε να είναι εξυπνότερος, όχι τόσο επιδεικτικός και να είναι όλα νόμιμα.

Το ζήτημα είναι εκτός από τις παρανομίες, τα ψυγεία και τα καλώδια που έβγαλε ο επιχειρηματίας στην παραλία,  το νομικό καθεστώς είναι νόμιμο  για ενοικίαση και τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων.

Αυτή η συνέλευση γεννήθηκε, για να αντιπαρατεθεί σε αυτό το είδος της νομιμότητας, καθώς τις περισσότερες φορές το νόμιμο δεν είναι και το δίκιο.

Αυτό το ζήτημα ξεπερνά την παραλία  “Μύλος” , καθώς η κινητήρια δύναμη ήταν το συναισθηματικό δέσιμο με αυτή την παραλία, έρχονται άτομα από την Άρτα Πρέβεζα Γιάννενα και όλο τον κόσμο στην παραλία, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι το ζήτημα  έχει να κάνει με τους δημόσιους χώρους γενικότερα.

Αυτό δεν το λέμε για να κάνουμε άλλο ένα κήρυγμα, αλλά γιατί ζούμε σε μία εποχή που αυτές οι έννοιες  αυτά δεν είναι αυτονόητες πλέον.”

“Το πρώτο πράγμα που κάναμε όταν μαζευτήκαμε ως κάτοικοι ήταν αυτοκριτική, καθώς όταν την κάνεις είσαι ειλικρινής και λες ότι όταν μπορούσα να πω κάτι για ποιο λόγο δεν το έκανα, όλα αυτά τα κάνεις με ένα σκοπό να μάθεις, να προχωρήσεις παραπέρα και να γίνεις καλύτερος και όχι με σκοπό να αυτομαστίγωμα και να βρεις πάτημα και να είσαι επιπλέον αδρανής  και να κάτσεις εκεί που κάθεσαι.”

“Αν ήταν έτσι με αυτό που ζούμε γενικότερα στην κοινωνία σήμερα, που υπάρχουν όλα τα άσχημα πέρα από τα καλά,  θα έπρεπε να τα έχουμε παρατήσει όλα.  Κάποιες στιγμές συμβαίνουν κάποιες συγκυρίες που μας κάνουν να ξεσηκωθούμε κοινωνικά.”

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κύριος Φίλιππας είπε ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία παρεμβάσεων  συνάντησαν μία διαπλοκή, άνευ προηγουμένου και προκλητική.

“Το θέμα της παραλίας του Μύλου χρειάζεται πολιτική πίεση την οποία την ασκούμε εμείς μέσω της ποσότητας και της ποιότητας μας, ο τρόπος με τον οποίον μιλάμε και η έκταση στην οποία αναφερόμαστε.  Αυτό το πράγμα που που κάνουμε δείχνει ότι η νομιμότητα πλέον δεν είναι δίκαιη, αλλά άδικη κι όταν υπάρχει ένα τέτοιο ζήτημα οι άνθρωποι που πλαισιώνουν το νόμο προφανώς και για αυτούς είναι επιθετικό αυτό το πράγμα και επικίνδυνο, για αυτό και πάντα τα κοινωνικά κινήματα καταστέλλονται.

Τα δύο αδέρφια που εκμεταλλεύονται την παραλία έχουν τις διασυνδέσεις τους, καθώς όπως ανέφερε   όταν οι κάτοικοι πήγαν την πρώτη φορά στην Κτηματική υπηρεσία για παρέμβαση, για να επιταχυνθεί η γραφειοκρατική διαδικασία πατήσαμε επάνω στις προκλητικές παρανομίες που κάνει που είναι και επικίνδυνες.

Ο ιδιοκτήτης έχει βάλει ψυγεία δίπλα στις ξαπλώστρες και τα  οποία τροφοδοτούνται από ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο το οποίο ήταν χωμένο μέσα στην άμμο.

Βγάλαμε τις φωτογραφίες κάναμε την καταγγελία επώνυμα και εγγράφως στην Κτηματική υπηρεσία. Οι δύο υπάλληλοι που ήταν εκεί παίρνουν εντολή να κλείσουν τα γραφεία και να γίνει εκείνη στιγμή αυτοψία. Ωστόσο με κάποιο τρόπο ο ιδιοκτήτης ειδοποιήθηκε και μέσα  σε δεκαπέντε είχαν ξηλωθεί τα καλώδια.

Μάλιστα όπως είπε οι κάτοικοι που είχαν πάει στην Κτηματική ήταν μεταξύ τους όλοι γνωστοί και συγγενείς και οι  μόνοι που  γνωρίζαμε  για αυτό το πράγμα, λέγοντας πώς είναι δυνατόν σε ένα τέταρτο να έχουν ξηλωθεί τα καλώδια…

Βίντεο από την σημερινή κινητοποίηση στην παραλία “Μύλος”

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21091 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Σέ μιά χώρα όπου κυριαρχεί ή ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , είναι πολυτέλεια νά λές ότι τό νόμιμο είναι άδικο…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.