Κώστας Τσιτούνας στον Prisma 91,6: “Με τον ανασχηματισμό φάνηκε ότι ο πρωθυπουργός εσωκομματικά δεν είναι τόσο ισχυρός όσο νομίζουμε.”…Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης σχολίασε στον Prisma 91,6 ο διευθυντής της ιστοσελίδας Newsbomb Κώστας Τσιτούνας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ανασχηματισμός ήταν  πολύ αυγό και τηγανίτα τίποτα, υπό την έννοια ότι ουσιαστικά ο πρωθυπουργός έφαγε τρεις υπουργούς, άσχετα αν έβαλε 13 ωστόσο υφυπουργούς.

Δεν μετακινήθηκε κανείς από τους βασικούς υπουργούς, καθώς η ίδια η κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό διοχέτευε προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός.

Ο ανασχηματισμός είναι χαμηλότερος και των προσδοκιών του Πρωθυπουργού, γιατί πίστεψε ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετακινήσει υπουργούς όπου θέλει κατά την κρίση του, ωστόσο μπορεί να ελέγχει ο πρωθυπουργός την κεντρική επιτροπή ωστόσο υπάρχει έντονη εσωτερική αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να μετακινήσει τον κ. Σκουρλέτη στην κεντρική επιτροπή ως γενικό γραμματέα, ενώ δεν κατάφερε να μετακινήσει τον κύριο Παπά  από το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτό μεταφράζεται ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι τόσο δυνατός όσο νομίζουμε εσωκομματικά, καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν πολύ μεγάλη την ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ  μία μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι  δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η κυβέρνηση  ακολουθεί τις μνημονιακές επιταγές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αλλάξει ούτε το οικονομικό επιτελείο, έστω  για συμβολικό χαρακτήρα αφού τελείωσαν τα μνημόνια, καθώς   το συγκεκριμένο οικονομικό επιτελείο το οποίο έχει συνδεθεί με τα μνημόνια και τον Υπουργό Τσακαλώτο παρέμεινε, ενώ θα έπρεπε  για να ησυχάσει  την κοινή γνώμη να βάλει κάποιον κοντά στην κοινωνία και δεν το έκανε.

Επίσης δεν ήταν σπουδαίο και το άνοιγμα του στην κέντρο αριστερά, ενώ  διέρρεαν ότι θα υπάρχουν πρόσωπα έκπληξη, αυτοί που μπήκαν ήταν η Ξενογιαννακοπούλου και η Παπακώστα…

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22007 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.