Κώστας Κουντούρης στον Prisma 91,6: “Η αστυνομική δύναμη στο νησί όχι μόνο δεν αυξάνεται αλλά αποδυναμώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες.”Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λευκάδας Κώστας Κουντούρης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 με αφορμή την παρουσία τους στην ΔΕΘ για την διεκδίκηση αιτημάτων των αστυνομικών.

‘Όπως είπε ο κύριος Κουντούρης τα αιτήματα των αστυνομικών είναι γνωστά,κάθε χρόνο επαναλαμβάνουν  τα ίδια, αιτήματα καθώς μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας  δεν έχει αλλάξει κάτι και πήγαν να διαμαρτυρηθούν όπως όλοι οι συνάδελφοι στην ΔΕΘ.

Όσον αφορά την βούληση της κυβέρνησης να δώσει αναδρομικά στους ένστολους είπε ότι κάτι τέτοιο περιμένουμε να το δούμε και στην πράξη.

“Η κρίση έχει επηρεάσει πολύ τα σώματα ασφαλείας ανέφερε ο κύριος Κουντούρης”, καθώς όπως είπε οι ένστολοι είναι ο πρώτος κλάδος που «μάτωσαν» από την κρίση, οικονομικά έχουμε  εξαθλιωθεί λέγοντας ότι διεκδικούν την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, την διασφάλιση κύριας και επικουρικής σύνταξης σε ανεκτά επίπεδα επιβίωσης, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα αστυνόμευσης του νησιού.

“Η αστυνομική δύναμη του νησιού όχι μόνο δεν ενισχύεται τους καλοκαιρινούς μήνες που τετραπλασιάζεται ο πληθυσμός και τα αυτοκίνητα στο νησί, αλλά αποδυναμώθηκε,  καθώς υπάρχουν πολλοί αποσπασμένοι συνάδελφοι στα νησιά λόγω μεταναστών σε Χίο, Μυτιλήνη, Κω, αλλά και στην Κεφαλλονιά.

Ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα που είχε ως συνέπεια την αποδυνάμωση των αστυνομικών δυνάμεων στην Λευκάδα, είχε να κάνει με τον ΧΥΤΑ της Κέρκυρας, καθώς η διμοιρία μόλις εχτές επέστρεψε και θα ξαναφύγει.”

“Υπάρχει μια αποδυνάμωση στο νησί από θέμα αστυνόμευσης, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να δουλέψουν το καλοκαίρι έως και τρεις εβδομάδες χωρίς ρεπό, οι περιπολίες δεν αρκούν και τα προβλήματα είναι πολλά και γνωστά.

Δεν μπορεί η αστυνομία να είναι παντού, ανέφερε, καθώς το Α.Τ στην Βασιλική έχει οργανική δύναμη 21 ατόμων, έχει 11 αστυνομικούς και καλύπτει μια τεράστια έκταση με τα γνωστά προβλήματα των παραλιών, ενώ υπάρχει μια περιπολία για όλο το φάσμα των παραλιών.

“Για να πάει μια ομάδα στο Πόρτο Κατσίκι, χρειάζεται μιάμιση ώρα και αυτόματα δεν αστυνομεύεται μια περιοχή.

Επίσης στην Λευκάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την στάθμευση και ο δήμος πρέπει να βρει μια λύση, καθώς μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και σε Εξάνθεια και Καλαμίτσι, Άγιο Νικήτα και Κάθισμα.

Καλό είναι να οργανωθούμε το χειμώνα, καθώς το επόμενο καλοκαίρι που αναμένεται να δοθεί και το επόμενο κομμάτι της Ιόνιας Οδού να είμαστε προετοιμασμένοι και να σταματήσει το γαϊτανάκι των αποσπάσεων σε άλλα νησιά, αλλά να ζητήσουμε και ενίσχυση δυνάμεων το καλοκαίρι.”

Ο κύριος Κουντούρης έκανε λόγο και για το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αστυνομική διεύθυνση Λευκάδας, κάνοντας λόγο για κτήριο ντροπή, απαράδεκτα κρατητήρια. «Κάνουμε χορό με τις κατσαρίδες, οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές, δεν υπάρχουν parking για περιπολικά, η σκοπιά είναι στην μέση του πεζοδρομίου και οι τουρίστες γελάνε με τα χάλια μας. Χρόνια τώρα μας λένε ότι κάτι γίνεται, αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια.»

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με την ιδιότητα του μέλους  της ΝΟΔΕ Λευκάδας ο ίδιος αναφέρθηκε στο αν υπάρχει μια ισχυρή υποψηφιότητα που να δώσει στην Νέα Δημοκρατία τον Δήμο, λέγοντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν υποψηφιότητες για τον δήμο της πόλης.

“Ο ρόλος μας στην ΝΟΔΕ είναι η προετοιμασία και οργάνωση για τις επόμενες εκλογές. Όσον αφορά το ενδιαφέρον για υποψηφιότητα είναι αυτό των κυρίων  Σκιαδαρέση,  Σολδάτου, αλλά και κυρίου Αραβανή που έχουν καταθέσει επίσημα, αλλά ακούγονται και τα ονόματα των κυρίου Παρασκευά και  Γεράσιμου  Μελά.

Η ενότητα της Νέας δημοκρατίας είναι μονόδρομος στις επερχόμενες εκλογές και αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και οι προσωπικές τους φιλοδοξίες περνάνε τις κομματικές αυτό θα το δούμε στην πορεία.

“Εμείς είμαστε ένα συλλογικό όργανο και σαν ΝΟΔΕ θα πάρουμε μια μη δεσμευτική απόφαση, τώρα με πιο τρόπο θα γίνει θα το δούμε στην πορεία, λέγοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει και μια ψηφοφορία μη δεσμευτική μεταξύ των μελών και αυτός που θα εκλεγεί ως πρώτος, όλοι οι άλλοι να πειθαρχήσουν και να κατεβάσουμε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο.”

Στο ερώτημα αν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα στην υποψηφιότητα Βασίλη Αραβανή, είπε ότι αυτό ισχύει, ωστόσο δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, λέγοντας ότι πρέπει να πειθαρχήσουμε  σε αυτό που θα πει το κόμμα, καθώς η προσπάθεια μας είναι να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε το κόμμα.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22007 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.