Κώστας Δρακονταειδής: “Ο δήμος δεν κρύβεται πίσω από το θεσμικό πλαίσιο για τις παραλίες ωστόσο ευθύνη έχει και η αστυνομία.”….


Με αφορμή τις τοποθετήσεις που ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για τον έλεγχο των παραλιών ο δήμαρχος Λευκάδας ξεκαθάρισε ότι ποτέ  δημοτική αρχή δεν κρύφτηκε πίσω από το θεσμικό πλαίσιο, ωστόσο δεν μπορούμε να μην απαντάμε σε σχέση με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων.

Σε ότι αφορά τις παραλίες είναι σαφές ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, είναι το δημόσιο μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα επανέλαβε ότι ο δήμος μεσολαβεί για να γίνουν οι μισθώσεις, με τον νόμο να λέει ότι μέχρι 31 Μάρτη να επιλέξουν ποιες θέλουν να μισθωθούν.

Αυτό γίνεται κάθε χρόνο και είναι γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ δεν συμφώνησε με την άποψη του κυρίου Καββαδά να μην μισθωθεί καμία παραλία λέγοντας ότι ο δήμος μισθώνει λιγότερο από το 1% των συνολικών παραλιών του νησιού.

Οι γενικεύσεις ότι όλες οι παραλίες είναι καλυμμένες είναι εκτός πραγματικότητας, συμπλήρωσε.

Συμφώνησε ότι  στα μέρη μου μισθώνονται καταλαμβάνουν όλη την παραλία με κύριο παράδειγμα το Πόρτο Κατσίκι , αλλά δεν μπορεί να δεχτεί ότι δεν υπάρχει μέρος για τον Λευκαδίτη να μην μπορεί να κάνει μπάνιο.

Είναι άλλο πράγμα η κατάχρηση από ορισμένους, αλλά δεν μπορεί να γίνει μόνο από τον δήμο, καθώς στην πρόσφατη επέμβαση του δήμου στο Πόρτο Κατσίκι με συνεργείο την επόμενη ημέρα που έλαβαν το χαρτί από την Κτηματική δόθηκε εντολή στην υπηρεσία καθαριότητας να σταματήσουν κάθε εργασία.

Δεν είναι εύκολο το  θέμα της κατάσχεσης γιατί απαιτείται κόσμος για να μπορεί να το κάνει αυτό και αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς γιατί είναι σκληρή.

Μάλιστα είπε ότι τα δίμηνα των εργαζομένων τέλειωσαν την σύμβαση τους πριν μερικές ημέρες με τον δήμο να έχει ακόμα λιγότερους εργαζόμενους.

Μάλιστα στην αντίδραση του Θωμά Καββαδά ότι πρέπει ο δήμος να πάρει εργαζόμενος, του ζήτησε να μάθει πόσους παίρνει ο Κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας.

Στην αντίδραση του ο Θωμάς Καββαδάς είπε ότι ο κύριος Πελετίδης πηγαίνει στο δικαστήριο και συγκρούεται με την κυβέρνηση.

Όσοι με ευκολία κουνάνε το δάχτυλο έξω από αυτή την ιστορία ανέφερε ο κ. Δρακονατειδής,  θα έπρεπε να κάνουν αναφορά και στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς οι έξι δημοτικοί αστυνομικοί δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα αστυνόμευσης.

Μάλιστα είπε ότι η Ελληνική αστυνομία έχει ευθύνη για όλη την κατάσταση ζητώντας  από το δημοτικό συμβούλιο να μιλήσει για αυτή την πραγματικότητας  όπως και πριν δυο μήνες είχε αναφερθεί και στην  ευθύνη του Λιμεναρχείου στο ζήτημα της αστυνόμευσης των Λιμανιών.

Πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό καθώς δεν είναι εύκολο να μαζεύεις γενικός λόγων των γνωστών προβλημάτων, κατέληξε.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21091 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.