Κώστας Δρακονταειδής για Δημοτικό Στάδιο: Υπάρχουν προβλήματα που μας ανάγκασαν στην ακύρωση του διαγωνισμού για τον χλοοτάπητα.


Ενημέρωση για την κατάσταση του γηπέδου της Λευκάδας έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κώστας δρακονταειδής έπειτα από ερώτηση του Θωμά Καββαθά.

Όπως ανέφερε ο δήμος είχε δημοπρατήσει την αλλαγή του χλοοτάπητα μέσω μιας χρηματοδότησης της περιφέρειας, καθώς θα γίνουν και άλλες εργασίες οι οποίες προχωρούν κανονικά.

Η δημοπρασία έγινε κανονικά και στη συζήτηση του εργολάβου για την υπογραφή της σύμβασης, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δύο προβλήματα τα οποία μας οδηγούν στην ακύρωση του διαγωνισμού.

Το πρώτο έχει να κάνει με το χορτάρι που προβλεπόταν να μπει μέσω της μελέτης, είναι ένα χορτάρι το οποίο το χειμώνα είναι σε χειμερία νάρκη δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί τώρα, ενώ κάθε Οκτώβρη ήθελε επανασπορά και να κλείνει το στάδιο για ένα μήνα.

Το σημαντικότερο ωστόσο πρόβλημα, είναι ότι θα ήταν λάθος να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση οποίου χλοοτάπητα, εάν πρώτα δεν λυνόταν το ζήτημα των ομβρίων, καθώς το γήπεδο κρατάει σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι βρόχινα νερά και για αυτό θα πρέπει να προστεθούν ειδικά κανάλια για απορροή τους.

Εάν εμείς προχωρούσαμε στο να μπει ο χλοοτάπητας το χορτάρι Θα έμπαινε από τον Απρίλη και μετά και όχι τώρα, άρα ουσιαστικά οι ομάδες που πραγματικά έχουν πρόβλημα, καθώς το υπάρχον γήπεδο σε πολύ κακή κατάσταση, θα έβγαζαν τη σεζόν στην ίδια κατπασταση.

Έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ακύρωση του διαγωνισμού, δεν είναι δύσκολη διαδικασία, ούτε ο εργολάβος δημιουργεί προβλήματα και θα προχωρήσουμε σε επαναδημοπράτηση του έργου, αλλάζοντας τη μελέτη όσον αφορά την τοποθέτηση του χόρτου, καθώς κλείνοντας και το κομμάτι που αφορά τα όμβρια.

Με βάση την εκτίμηση της υπηρεσίας, εάν το έργο δημοπρατηθεί αφού εγκριθεί ο προϋπολογισμός από την Αποκεντρωμένη, μπορούμε τον Μάιο και τον Ιούνιο να μπει το χόρτο.

Μάλιστα σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με τους επικεφαλής των ομάδων, έψαξαν να βρουν τρόπους για να προχωρήσουν σε μία πρόχειρη κατάσταση για να μπορέσει να αντέξει το γήπεδο ώστε να βγει η σεζόν, καθώς με τη νέα σεζόν θα είμαστε έτοιμοι.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23198 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.