Κώστας Δρακονταειδής για ανοικτά κέντρα εμπορίου:” Σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο αν ξεκινούσε η διαδικασία της ανάπλασης της κεντρικής αγοράς θα προέκυπταν οι αμαρτίες του παρελθόντος.”


Διευκρινίσεις για το θέμα των ανοικτών κέντρων εμπορίου, έδωσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Όπως ανέφερε η πρόσκληση που όριζε με σαφήνεια ως πρώτο δικαιούχο, εκτός από την συμμετοχή του δήμου τον εμπορικό σύλλογο.

“Το θέμα το διερεύνησε ο δήμος  ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με το Επιμελητήριο Λευκάδας και σε δεύτερη συνάντηση εξήγησε ότι από τη στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον από τον εμπορικό σύλλογο δεν θα μπορούσε ο δήμος να πάει με το Επιμελητήριο, είναι σαφές το ορίζει η πρόσκληση. Η ουσία είναι το θέμα που τέθηκε από συναδέλφους για το τι κάνουμε για αυτή την πόλη.”

Μάλιστα αναφερόμενος στην επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου, την οποία διάβασε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και δυστυχώς δεν ακούστηκε από το ραδιόφωνο, λόγω προβλημάτων σύνδεσης με το διοικητήριο Λευκάδας, αυτή έλεγε ότι έπρεπε να βρούμε ένα συγκεκριμένο αριθμό επιχειρηματιών που να θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και αυτοί δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο αν ξεκινούσε η διαδικασία της ανάπλασης, θα προκύψουν οι αμαρτίες του παρελθόντος.

Όταν ο εταίρος σου που είναι ο εμπορικός σύλλογος σου λέει ότι τα μέλη μου δεν ενδιαφέρονται να μπουν σε μία τέτοια διαδικασία για διάφορους λόγους, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Έγιναν πολλές συναντήσεις για το θέμα αυτό και μάλιστα είχε καλεστεί και η αρχιτεκτονική επιτροπή.”

Όσον αφορά την πρόταση που ειπώθηκε ότι θα μπορούσαμε να αλλάζαμε μόνο το φωτισμό, ο δήμαρχος έκανε λόγο για αντίφαση.

Πείτε πως αυτό πέρναγε, ποια θα ήταν η πραγματική αλλαγή αυτό που βλέπουμε σήμερα;  Το ζήτημα είναι να αλλάξεις πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν την αισθητική της πόλης.

Εμείς τι θέλαμε να κοροϊδέψουμε το πρόγραμμα για να κάνουμε την δημόσια παρέμβασή; Θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας;  Εμείς είπαμε να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις στα καταστήματα, ωστόσο αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Θα έρθει επιτέλους η ώρα που ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του; Εκτός από τους θεσμικούς φορείς, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι πολίτες.

Η διαφορά είναι ότι όλα αυτά τα συζητάμε σε συνθήκες κρίσης και δεν είναι το ίδιο να συζητάς σε μία κανονικότητα αυτές τις αλλαγές και να τις συζητάς και σε συνθήκες κρίσης.

Υπήρχε αν θέλετε λύση στο πρόβλημα, που όριζε ότι όλο αυτό το πακέτο των αλλαγών, διέπεται από μία κεντρική έγκριση, αλλά να μην εξετάζεται μεμονωμένα, αν η πρόσοψη κάθε μαγαζιού έχει τις προϋποθέσεις  που ορίζονται από τα πολεοδομικά που είναι αναχρονιστικά όπως ειπώθηκε.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25610 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.