Κώστας Γληγόρης: Ιδανικό για την Λευκάδα το τμήμα ναυτιλιακών σπουδών


Στην ομιλία του ο Κώστας Γρηγόρης υπενθύμισε ότι στα μέσα του Οκτώβρη είχε έρθει το θέμα ξανά για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, τότε ο ίδιος είχε πει ότι αυτό που πιστεύει πως λείπει από τον χάρτη της εκπαίδευσης, είναι το τεχνικό το επαγγελματικό στην εκπαίδευση, καθώς έχουμε στελέχη παντού, πολλούς καλούς επιστήμονες και πολύ μικρό ποσοστό σε εξειδικευμένο και τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό.

Ωστόσο η συζήτηση αυτή έγινε για να παρθεί μία απόφαση και αυτήν να την πάρει μαζί του ο δήμαρχος στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό και τους υπόλοιπους δημάρχους, έτσι ώστε να έχει μία απόφαση ενός δημοτικού συμβουλίου που έκανε λόγο για βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και άλλα.

Έπειτα από την συνάντηση του δημάρχου με τον Υπουργό, ο κύριος δήμαρχος Κάλεσε τους επικεφαλής στο γραφείο του, να μας μιλήσει για το τι ακριβώς ειπώθηκε για τον Υπουργό και να μας ενημερώσει για αυτά για τα οποία λίγο-πολύ γνωρίζαμε ή είχαμε ακούσει.

Είχε ήδη ανακοινωθεί από τον κύριο Γιαβρόγλου ότι το τμήμα τουριστικών σπουδών θα μεταφερόταν σε Κέρκυρα. Εκεί ο δήμαρχος μας είπε ότι όντως έγιναν και κάποιες προτάσεις για καινούργια τμήματα, όπως να διατηρηθεί το τμήμα διοίκηση Επιχειρήσεων, καθώς και τη δημιουργία τμήματος Ασιατικών σπουδών, και ένα ερευνητικό Ινστιτούτο Σβορώνου.

Μάλιστα ζήτησε να κατατεθούν κάποιες επιπλέον προτάσεις, με τον ίδιον να καταθέτει την πρόταση και μάλιστα θυμάται πότε χαρακτηριστικά τον κύριο Ζουριδάκη να του λέει να τον αφήσει να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του ο δήμαρχος.

Στο σημείο εκείνο παρεμβαίνει ο κύριος ζουριδάκης λέγοντάς του ότι θυμάται ότι τον συμφέρει και τον ρώτησε γιατί δεν ψήφισε τους υπόγειους κάδους Βασιλικής.

Εκείνη τη στιγμή ο κ Γρηγόρης είπε ότι σκέφτηκα να μην καταθέσω την πρόταση μου, ωστόσο άλλαξε γνώμη, με τον ίδιο να λέει ότι πιστεύει πως ένα τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών στη Λευκάδα είναι ιδανικό, μάλιστα στη Λευκάδα αυτή τη στιγμή έχουμε μία αξιοπρεπέστατη Μαρίνα, ετοιμάζουμε μία καινούργια, τελειώνει το Αγκυροβόλι στη Βασιλική, γενικότερα τα λιμάνια, διάβασε και κάποια αποσπάσματα από το πρόγραμμα Των σπουδών του πανεπιστημίου Πειραιά και της Χίου και το ίδιο μεσημέρι όπως είπε, πήγαμε στο γραφείο μαζί με δύο συνεργάτες και συντάξεις με μία πρόταση.

Αυτή την πρόταση την έστειλα στον κύριο δήμαρχο στους επικεφαλής που μας να σε συναντήσει και στον κύριο βουλευτή, μάλιστα διάβασε ένα απόσπασμα από την πρόταση αυτή.

Ωστόσο όπως εξήγησε είχε πάντα το φόβο πως ένα τέτοιο τμήμα θα το διεκδικούσαν πάρα πολλοί, καθώς αυτό το τμήμα Υπάρχει μόνο στον Πειραιά και στο πανεπιστήμιο του Αιγαίου και λείπει από το Ιόνιο πανεπιστήμιο, και ο λόγος που θέλουμε να πάρουμε ένα τέτοιο τμήμα είναι για να το προσαρμόσουμε στις ανάγκες μας, να το προχωρήσουμε σε έρευνα και να κουμπώσει στα επαγγελματικά διετή προγράμματα καθώς και την εξειδίκευση σε επαγγέλματα που δεν υπάρχει κατάρτιση πάνω σε αυτό το αντικείμενο.

About Ομάδα Σύνταξης 28484 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.