Κώστας Γληγόρης για Κτήμα Βρύση Πασά: “Θα έπρεπε να έχουμε προλάβει την διαδικασία του ιδιώτη. Πρέπει να δούμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί αυτό το διάστημα.”Αναλυτική ενημέρωση για μία νέα φερόμενη  υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην περιοχή “Κτήμα βρύση Πάσα”, πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 27-12-2018.

Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Γληγόρης, ανέφερε  ότι το Κτηματολόγιο στη Λευκάδα το έχουμε συζητήσει, καθώς γνωρίζουμε και τα κομμάτια αγνώστου ταυτότητας.

Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι δεν έχουμε αποτυπώσει την δημοτική περιουσία μας. Ό,τι είναι άγνωστο κάποια στιγμή θα καταλήξει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ακόμα και αν δεν βρισκόταν ο ιδιώτης, τελειώνοντας η κτηματογράφηση των Πλατυστόμων σε λίγα χρόνια και πάλι θα είχαμε τα ίδια προβλήματα.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον κύριο Βλάχο , ως υπεύθυνου της ακίνητης περιουσίας του δήμου, υπογράμμισε ότι δεν έχουμε καταφέρει να καταγράψουμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου στις ήδη κτηματογραφούμενες περιοχές των πρώην δήμων.

Επικράτησε ένταση καθώς απευθυνόμενος στον κύριο Φίλιππα, του είπε ότι δεν μπορεί να λέει ότι οι πρώην κοινότητες δεν το δήλωσαν στο κτηματολόγιο  όταν ο ίδιος έχει υπάρξει κοινοτάρχης, με τον κύριο Φίλιππα να τον χαρακτηρίζει αναιδέστατο…

“Έχουμε και εμείς το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί αυτά τα χρόνια, λίγο λιγότερο από τις δύο προηγούμενε θητείες,  όταν έγινε η κτηματογράφηση, καθώς  και το ότι δεν καταφέραμε να αποτυπώσουμε την δημοτική μας περιουσία και να την εγγράψουμε στο Κτηματολόγιο, ακόμα και δικαστικά.

“Αν ήμασταν εμείς ορθοί θα έπρεπε εμείς να έχουμε προηγηθεί της διαδικασίας ενός ιδιώτη, ακόμα περισσότερο όταν μέσα στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μία υδρομάστευση.

Πρέπει να δούμε απόλυτα το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί όλο αυτό το διάστημα.”

About Ομάδα Σύνταξης 27601 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Αλήθεια πώς έγινε η διόρθωση , δηλαδή πώς καταχωρήθηκε στο pc από τον εκπρόσωποτου σε κάποιο γραφείο αναδόχου ή απ το κεντρικό γραφείο του αμαδόχου , και τι προσκομίστηκε εκεί ώς έγγραφο για να γίνει η κτηματογραφική διόρθωση??
  Και πρίν το 2010-2011 να ήταν η διόρθωση που δεν σπαιτούνταν τοπογραφικά για την σύνταξη συμβολαίων
  ούτε εκαθσριση και αποτύπωση στο ενφια, ακόμη και τότε να ήταν η διόρθωση στο κτηματολόγιο ήθελε Ε9 συμβολαιακά τροποποιημένο που για μα γίνεισυτό ήθελε υποχρεωτικά Τοπογραφικό. Άρα για την διόρθωση του Ε9 ήθελε τοπογραφικό καιβγια την σύνταξη τξς συμβολαιακής πράξης εμμέσως αλλά σαφώς μεσολαβούσε τοπογραφικό, ακόμα και αν ήταν και προ εποχής ενφια.Η τοπογράφηση ( αυτή που δεν αποτελεί προυπόθεση για την αρχική κτηματογράφηση ) πώς έγινε ?? και καταχωρήθηκε στο Ε9 η μεταβολή.και έγινε η εκαθάριση φόρου.??
  Το υπουργείο οικονομικών με τις απανταχού υπηρεσίες του δέψεται ότι του πλασσάρει ο κάθε πολίτης ώς διόρθωση του Ε9 και εισπράτει πρόστιμο διόρθωσης, έλεγχος του πραγματικού με βάσει τα τοπογραφικά όρια το υπουργείο οικονομικών και συνδυαστικά με την κτηματική εταιρεία του Δημοσίου κάνει?? Στο Ε2 έντυπο στην 2η σελίδα δηλούτο η δυνάμει μεταβολή για όσα χρόνια ήταν σε εκρεμμότητα και η τελική πράξη απόκτησης όταν έγινε??
  Το γραφείο που ανέλαβε την κτηματογράφηση της περιοχής αυτής ( που σύρει και το υποθηκοφυλάκειο)?? έκανε έλεγχο του όλου διαδικαστικού σκηνικού και ταυτοποίηση με πραγματογνωμοσύνη της έκτασης πρίν και μετά την διόρθωση ???
  Προσοχή γιατί τα δημόσια καθήκοντα και δικαιώματα ταυτόχρονα του κάθε υποθηκοφυλακείου εκχωρούνται και εκχωρήθηκαν σε ιδιώτες κτηματογράφους???
  Δηλαδή σε λίγο ο κάθε εκπρόσωπος κτηματογράφου θα μπορεί να αποφασίζει αυτός αν θα επιτρέψει σε κάποιον να μελετήσει την μερίδα προκατόχου στο υποθηκοφυλάκειο , και διότι αυτή η παλαιότερη μερίδα προκατόχου θα έχει μετασχηματιστεί σε Διάγραμμα ΚΑΕΚ !!!
  Και εδώ μέσα είναι η μετασχηματιστική δτόψευση της ιδιοκτησιακής κατάστασης και για τούτο δεν απσιτείται αρχικό τοπογραφικό για την αρχική κτηματογράφηση.
  Και το συμβάν εκπρόσωπος κτηματογράφου να φέρνει δυσκολίες σε πολίτη και με τον τρόπο συμπερίφοράς του για να ερευνήσει την υποθηκική μερίδα ιδιοκτησίας του αποδεδειγμένης με το ίδιο το κτηματογραφικό διάγραμμα , είναι πραγματικό γεγονός σε κτηματογραφικό γραφείο της Νήσου Λευκάδος. Πόσο μάλλον να εξυπηρετήσει το εν λόγω κτηματογραφικό γραφείο πολίτη.
  Η υπόθεση κτηματογράγηση χωρίς τοπογραφικά και συνοριακή κατάδειξη εν τοις πράγμασι , στοχεύει κάπου στην μέσω παράκαμψης του ιστιρικού ιδιοκτησιακού βάθους του υποθηκοφυλακείου. Αυτό το κάπου και πρός τα πού στοχεύει θα δείξει. Κσι δεν είναι δύσκολο να προβλεφθεί.
  Αν στόχευε στην κοινωνική τάξη και στο αίσθημα δικαιοσύνης θα γινόνταν με αρχική τοπογράφηση και ταυτοποίηση της συνοριακής σχέσης.
  Είδατε πώς ο όρος ”διόρθωση του κτηματολογίου'” αφαιρεί ένταση απ τον όρο “:καταπάτηση””.
  Σε λίγο ο όρος “”διόρθωση “” θα γενικευτεί .!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.