Κώστας Γληγόρης: Αντί για απολογισμό που βγαίνουν αποτελέσματα και θέτονται στόχοι, παρακολουθήσαμε μια κακή προεκλογική ομιλία”


Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Γληγόρης, αναφερόμενος στον απολογισμό της δημοτικής αρχής και όσα λέει ο κώδικας, είπε ότι θα έπρεπε να υπάρχει η οικονομική, διοικητική κατάσταση του δήμου, αλλά και του ετήσιου προγράμματος εφαρμογής δράσης. Διευκρίνισε ότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα, κάτι που ο Δήμος Λευκάδας δεν συνέταξε ποτέ και το έκοψε στη μέση.

“Το επιχειρησιακό πρόγραμμα είναι διάρκειας πέντε ετών, στην βάση του δημιουργούμε το ετήσιο στο οποίο έπρεπε να απολογηθούμε σήμερα, καθώς και  για  το τεχνικό πρόγραμμα. Για να γίνει αυτός ο απολογισμός, θα πρέπει να έχουμε δεδομένα, απολογιστικά στοιχεία που φέρνει η υπηρεσία και έπειτα να  μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και να φτιάξουμε δείκτες αποτελεσματικότητας, οι οποίοι θα επιτρέπουν να εκτιμηθεί ο βαθμός της επίτευξης των στόχων του ετήσιου προγράμματος, καθώς και δείκτες αποδοτικότητας που συσχετίζουν το κόστος της πραγματοποίησης αυτό που κάναμε, σε σχέση με τις εκροές των δράσεων και ανάλογα με το τι άξονες έχουμε ορίσει του προγράμματός μας δημιουργούμε αυτούς τους δείκτες.”

Όπως είπε,  σήμερα πρέπει να συζητάμε πόσα μέτρα νέου δικτύου ύδρευσης κατασκευάστηκαν σε σχέση με τα μέτρα του υφιστάμενου, η σε σχέση με αυτά που είχαμε προγραμματίσει. Άλλος δείκτης αποτελέσματος είναι να γνωρίζουμε πόσο νερό καταναλώθηκε ανά κατοικία, η ποιός  είναι ο αριθμός κατοικιών που έχουν αποχέτευση, καθώς και συγκεκριμένους δείκτες για τα αποτελέσματα σε θέματα ανακύκλωσης ποιος είναι ο μέσος χρόνος αποκομιδής των απορριμμάτων ανά τοπική κοινότητα, κτλ.

Αυτοί οι δείκτες μας δείχνουν την πορεία του δήμου όσον αφορά την πορεία προγράμματος της δημοτικής δράσης. “Εμείς σήμερα και μετά από δυόμισι χρόνια από τον τελευταίο αντίστοιχο απολογισμό που είχε γίνει, δυστυχώς δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτό που ζητάει ο κώδικας, αλλά βρεθήκαμε σε μία κακή προεκλογική ομιλία.

Σημασία έχει μέσα από αυτούς απολογισμούς να βγαίνουν αποτελέσματα και να θέτουμε τους στόχους, ελπίζοντας ότι του χρόνου θα έχουμε έναν τέτοιο απολογισμό.”

Εμείς σαν απολογισμό έχουμε ένα κείμενο το οποίο μας δόθηκε χθες, ενώ σε ερώτηση πότε θα μας δοθούν τα στοιχεία, η απάντηση από το προεδρείο ήταν ότι δεν μας αφορούν τα στοιχεία, με τον κύριο Γλήγορη να λέει ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί βάση του κειμένου που έλαβε χθες.

“Σημασία έχει η συνεδρίαση αυτή να μην είναι ένα απλό θεατράκι, απλά φεύγοντας να μας έχει μείνει κάτι, λέγοντας ότι ερχόμενος στον απολογισμό δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει.”

About Ομάδα Σύνταξης 28451 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.