Κώστας Αραβανής στον Prisma 91,6: “Δεν αποκλείω να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές”


ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΖΑΜΠΕΛΙΩΝ

Ανοικτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, άφησε μιλώντας στον Prisma 91,6, ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Λευκαδίτη επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, είπε  ότι η οικογένεια Σκλαβενίτη  είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τη Λευκάδα και μάλιστα δεν θα ξεχάσει, όταν ως Δήμαρχος Λευκάδας  είχαν ζητήσει τη συνδρομή της οικογένειας για το κοινωνικό παντοπωλείο, η Μαρία Σκλαβενίτη αδελφή του εκλιπόντος, μας είχε πει να προχωρήσουμε και θα μας στήριζε και αυτό το λέω με συγκίνηση.

Σχολιάζοντας την πρόταση για Συνταγματική αναθεώρηση του Κινήματος Αλλαγής, είπε  ότι το σύνταγμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός κι όταν δούμε ότι κάτι μπορεί να μη λειτουργεί σωστά, πρέπει να γίνονται κάποιες συνταγματικές αναθεωρήσεις, να ξεφύγουμε από αγκυλώσεις οι οποίες υπάρχουν, να αφαιρέσουμε πράγματα πού υπάρχουν στο Σύνταγμα και δυσχεραίνουν καταστάσεις, καθώς και να απλοποιήσουμε κάποια πράγματα.

“Η Συνταγματική αναθεώρηση θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή που πρέπει να προχωρήσουμε, καθώς από τη στιγμή που προχωράνε τα πράγματα Θα πρέπει να οδηγηθούμε και σε αυτή τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Το κείμενο που καταθέτει η πρόεδρος κυρία Φώφη Γεννηματά, είναι το αποτέλεσμα της ομάδας η οποία ασχολήθηκε στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν τις προτάσεις τους, έγιναν κείμενα, καθώς και θέσεις του κινήματος.

Ο Κώστας Αραβανής είπε ότι σέβεται την κάθε διαφορετική άποψη, ωστόσο δίνεται μία δυνατότητα να γίνουν κάποιες υπερβάσεις σε κάποια πράγματα, να προχωρήσουμε και να δούμε το μέλλον διαφορετικά .

“Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μη γίνουν κάποιες αλλαγές οι οποίες θα αλλάξουν τη λειτουργία του προέδρου της δημοκρατίας, να μην έχουμε ένα σταθερό εκλογικό νόμο, καθώς και γιατί οι εκλογές να εξαρτώνται από την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.”

Η χώρα θα ήταν  σε καλύτερη μοίρα, αν πριν μερικά χρόνια δεν γινόταν εκλογές,  για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε ξανά, ήταν νομοτελειακό, ωστόσο θα είχαν μπει κάποια πράγματα σε κάποια άλλη βάση και σήμερα θα ήμασταν σε μία καλύτερη κατάσταση.”

Συμπλήρωσε  ότι θα πρέπει  να καταργηθούν προνόμια του πολιτικού συστήματος και συγκεκριμένα το άρθρο 86 περί “ευθύνης υπουργών”,” η ασυλία σε περιπτώσεις που  είναι καταφανής  δεν χρειάζεται, δηλαδή εάν ένας βουλευτής προκαλέσει ένα θανατηφόρο τροχαίο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να καλύπτεται πίσω από την βουλευτική ασυλία και πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές σε αυτό.”

Σχολιάζοντας τη δημόσια λογοδοσία του δημάρχου Λευκάδας Κωνσταντίνου Δρακονταειδή,  σχολίασε ότι ο Καλλικράτης δεν λέει ότι πρέπει να γίνει με τον τρόπο που επέλεξε η δημοτική αρχή, καθώς αναφέρει ότι πρέπει να γίνει  ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και  παρουσία πολιτών να γίνει απολογισμός.

Σαν πρωτοβουλία ήταν καλή είπε διαπιστώνοντας παράλληλα  ότι έχει περιοριστεί η φωνή των πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και των δημοτικών συμβούλων με τον καινούργιο κανονισμό που ψήφισε η καινούργια δημοτική αρχή.

“Παλιά καθόμασταν πολλές ώρες, με επαναλαμβανόμενα θέματα, με πολίτες που έθεταν ερωτήματα, τώρα αυτά έχουν σταματήσει δεν υπάρχουν.”

Στο ερώτημα αν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε φτιάξει Ε9, ο κύριος Αραβανής είπε ότι το Ε9 είναι μία εφεύρεση για να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ.  Δεν είναι κάτι που αν δεν κάνεις χάνεις τα περιουσιακά σου στοιχεία.

“Ως πολίτης, φορολογούμενος υποχρεούμαι να το κάνω για να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ ή ότι άλλο μου κρατάνε φορολογικά”, με τον ίδιο να λέει  ότι δεν θυμάται, πιθανότατα  να μην είχαν  κάνει ΕΝΦΙΑ, αλλά ποτέ δεν κρύψαμε τα περιουσιακά μας στοιχεία , καθώς δίνοντας τα μέσω Ε9,  θα πληρώναμε  στο κράτος ΕΝΦΙΑ και αυτό πιθανότατα να μην είχε γίνει τότε από τις οικονομικές μας υπηρεσίες.”

Αναφερόμενος στο θέατρο Λευκάδας και την ανακοίνωση του περιφερειάρχη Θοδώρή Γαλιατσάτου για ένταξή του στο ΕΣΠΑ 2014 2000, είπε ότι αυτό είναι μία πολύ θετική εξέλιξη,  για ότι έχει προσφέρει η  Λευκάδα στον πολιτισμό.

Όπως είπε ο κύριος Αραβανής,  το θέατρο ξεκίνησε και το 2003 ήταν ευθύνη της Νομαρχίας, γιατί υπήρχε καλύτερη τεχνική υποστήριξη επί θητείας του κυρίου Μαργέλη, ενώ ήταν δημοτικό έργο.

“Το 2003 γίνεται ο σεισμός, δημιουργούνται προβλήματα στατικότητας του κτιρίου, καθώς και ένα πρόβλημα με τον εργολάβο ο οποίος αποχωρεί και το θέατρο μένει κουφάρι.

Ο προκάτοχός μου Βασίλης Φέτσης, πήρε το θέατρο με προγραμματική σύμβαση, γύρισε στην ευθύνη του δήμου και σε συνεργασία με ένα πολύ μεγάλο και αξιόπιστο τεχνικό γραφείο στην Αθήνα τον κύριο Αγαπάκη, προσπάθησε να το τελειοποιήσει για να υποβληθεί ως πρόταση.

Αυτό δεν έγινε στην θητεία του κυρίου Φέτση και το κληρονομήσαμε και εμείς στη δική μας δημοτική αρχή. Συνεργαστήκαμε ξανά με τον κύριο Αγαπάκη, έπρεπε να γίνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές από την αρχή, αλλά  και σε όλο το οπτικοακουστικό σύστημα,  καθώς είχε  προχωρήσει 10 χρόνια η τεχνολογία ενώ παράλληλα  συναντήσαμε την αντίδραση της διαχειριστικής αρχής, δηλαδή των τεχνοκρατών των Βρυξελλών στην Κέρκυρα και στη Λευκάδα.

Ο κύριος Σπύρου δεν είχε την πολιτική βούληση να προχωρήσει και να λύσει το θέμα, γιατί την περιφέρεια την διοικεί ο περιφερειάρχης, οι τεχνοκράτες υποστηρίζουν δεν διοικούν.

Επίσης κάναμε επιπλέον μελέτες για τον αύλειο χώρο, για το υπαίθριο θέατρο, καθορίσαμε αιγιαλό και παραλία και φτάσαμε στην πρόταση την οποία δεν ήθελαν να δεχτούν οι τεχνοκράτες της περιφέρειας και συμφωνούσε ο κύριος Σπύρου.

 

Όσον αφορά την οικία Ζαμπελίων, ο κύριος Αραβανής έκανε λόγο για μία ακόμα ευχάριστη εξέλιξη, λέγοντας ότι ως δήμαρχος έχει επιστολή με ημερομηνία 25/08/2014, με την απένταξη της ενταγμένης πράξης, για ανακαίνιση της οικίας Ζαμπελίων.

Αναφερόμενος και πάλι στη θητεία του Βασίλη Φέτση, είπε ότι είχε αναθέσει μία μελέτη για το κτίριο των Ζαμπελίων, στην κυρία χαρά Παπαδάτου,  ευγενική χορηγία.

Εμείς όταν  τα  παραλάβουμε αυτά, η  κυρία Σκιαδά αντιδήμαρχος τότε  επωμίστηκε  το θέμα μαζί με τους μηχανικούς υπηρεσίας,  λέγοντας ότι μετατρέψαμε το έργο και έγινε: “Ζαμπελίου κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών του δήμου Λευκάδας” απευθυνθήκαμε στην Τέρνα που με ευγενική χορηγία έβαλε μηχανικούς να αναλάβουν τη νέα μελέτη οπτικοακουστικών μέσων, διαμορφώσαμε τη μελέτη, η οποία σύμφωνα με το χαρτί του κυρίου Σπύρου 16-05-2013 εντάχθηκε η πράξη. Το πρόγραμμα έληγε 31-12-2015, δηλαδή είχαμε 2 χρόνια και 7 μήνες για να υλοποιηθεί ένα έργο ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο κύριος Σπύρου, έρχεται στις 9-08-2014, ενάμιση χρόνο πριν λήξει το πρόγραμμα και ενάμιση χρόνο που είχε ενταγμένη στο συρτάρι την πράξη, να μας πει ότι η ανάκληση γίνεται μετά τη διαπίστωση ότι το έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ως 31 12/15.

Δεν θέλω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο ανέφερε, ωστόσο κ Γαλιατσάτος βγάζει από το συρτάρι του αυτό το θέμα και το προχωράει.

Ωστόσο ποτέ δεν μπόρεσα  ποτέ να καταλάβω, για ποιο λόγο ενάμιση χρόνο που ήταν στο συρτάρι και ενάμιση χρόνο πριν λήξει το πρόγραμμα, ο κ Σπύρου εκτίμησε ότι δεν θα μπορούσε να πληρωθεί μέχρι 31-12-2015 .”

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κύριος Αραβανής, είπε ότι είναι ένας ενεργός πολίτης, επέλεξε με την οικογένεια του να ζει και να δραστηριοποιείται στον χώρο που μεγάλωσε και αγάπησε.

“Όπως κάποτε είχα πει αν αποτύχει όποιος  είναι δήμαρχος μετά από μένα, θα με λυπήσει γιατί ζω σε αυτό τον τόπο και δεν θέλω να αποτύχει αλλά να πάει καλύτερα από τον προηγούμενο.”

Στο ερώτημα για το αν θα είναι υποψήφιος, είπε  ότι δεν αποκλείει τίποτα, τα πάντα είναι ανοιχτά, επικοινωνεί με τους δημότες, συνεργάτες, φίλους του, αφουγκράζεται  τι γίνεται γύρω του και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

“Στις 2 Γενάρη του 2014, στο κείμενό μου είχα βάλει μία άνω τελεία.”

Στο ερώτημα αν υπάρχουν βλέψεις για έναν άλλο πολιτικό χώρο, ο κύριος Αραβανής ανέφερε ότι αυτό που αγαπά περισσότερο  το γνωρίζει ο κόσμος.

About Ομάδα Σύνταξης 27424 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.