Κώστας Αραβανής στον Prisma 91,6 για εκλογές νέου φορέα, αλλά και για το ΤΕΙ Λευκάδας


Το μέλος της τριμελούς Γραμματείας της Δημοκρατικής συμπαράταξης στην Λευκάδα Κώστας Αραβανής, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον Παναγιώτη Κουνιάκη για τις εκλογές του νέου φορέα.=.

«Μετέχω σε αυτή την διαδικασία, ως ενεργός πολίτης που με ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας μου, καθώς και το μέλλον αυτής της μεγάλης παράταξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Αραβανής, ενώ από την αρχή διευκρίνισε ότι θεωρεί αξιόλογους όλους τους διεκδικητές της θέσης του προέδρου, όμως η παρουσία της κυρίας Γεννηματά, με αυτό που έχει δώσει στην παράταξη και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, την συνεύρεση όλων των τάσεων, αλλά και για την επιτροπή Αλεβιζόπουλου, της αξίζει να ηγηθεί σε αυτή την προσπάθεια.

Ο κύριος Αραβανής συμπλήρωσε ότι η κυρία Γεννηματά τον είχε τιμήσει οκτώ χρόνια να είναι στο συμβούλιο της ΕΝΑΕ και να γνωρίζει πως λειτουργεί, πως συνθέτει και πόσο αποτελεσματική είναι.

 

«Οι εκλογές για τον νέο φορέα θα πραγματοποιηθούν στις 12 Νοεμβρίου σε εκλογικά τμήματα που έχει ορίσει η επιτροπή Αλιβιζάτου,  η οποία  στελεχώνεται και κεντρικά και σε όλη την χώρα από τους εκπροσώπους όλων των υποψηφίων.

Η επαναληπτική ημερομηνία είναι η 19η Νοεμβρίου πάλι στα ίδια εκλογικά τμήματα, περίπου 1.100 τον αριθμό, ενώ στον Δήμο Λευκάδας θα πραγματοποιηθούν στο παλιό δημαρχείο εκεί που είναι το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, καθώς και ένα εκλογικό τμήμα  στον Δήμο Μεγανησίου.»

Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι, ανέφερε, δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση που επικρατεί με τον κύριο Αραβανή να εκτιμά ότι ο κόσμος της Δημοκρατικής παράταξης, ο κόσμος του μόχθου και της εργασίας, αυτοί που επενδύουν ιδιωτικά και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, οι νέοι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρουν μια στέγη και έκφραση.

Ήδη οι προηγούμενες πολιτικές ακόμα και του χώρου ο οποίος εξέφραζε στο μεγαλύτερο μέρος το ΠΑΣΟΚ, αποδείχτηκαν ότι με τις διάφορες πολιτικές έγιναν λάθη. Το θέμα δεν είναι να μείνουμε σε αυτά, είναι καταγεγραμμένα,   τα γνωρίζουν όσοι θέλουν να ηγηθούν του χώρου με τον ίδιο να λέει ότι πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα.

Ο λαός έχει στοιβαχτεί οικονομικά, έχει πιεστεί, δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια που περίμενε με μια ελπίδα κάτι καλύτερο να γίνει από τα προηγούμενα, δυστυχώς εφαρμόζονται πολιτικές χειρότερης ποιότητας, ακόμα και από την κακή ποιότητα των  όποιων προηγούμενων.

Μας αξίζει μια καλύτερη τύχη, εκτίμησε. Όσον αφορά τις κόκκινες γραμμές, είπε ότι παρακολουθώντας τους υποψηφίους δεν βλέπει διαχωριστικές γραμμές, κάποιοι προσπαθούν να σηκώσουν τεχνητές διαχωριστικές γραμμές. Τα θέματα και οι πολιτικές είναι οι ίδιες που καλείται να αντιμετωπίσει ο όποιος πάρει την ευθύνη, όποιος ο δημοκρατικός κόσμος που θα συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές τιμήσει για να ηγηθεί της παράταξης.

Όλοι μαζί θα συμπορευτούν, γιατί όλοι μαζί λειτουργούν πολλαπλασιαστικά και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερα από ο καθένας μόνος του.

Στις πολιτικές το 95% είναι σχεδόν ίδιο, ανέφερε και στο ενδεχόμενο αν θα διαλυθούν ή όχι οι κοινοβουλευτικές ομάδες που ακούστηκε στο debate, ο κύριος Αραβανής είπε ότι αυτή την στιγμή τον λαό που υπερφορολογείται, που στύβεται οικονομικά,  που δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, που τον πάνε σε κοινωνικά συσσίτια, του δίνουν παροχές, που δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο συντηρείται ένα πελατειακό κράτος, ανέφερε ότι ο αρχηγός την επόμενη ημέρα είναι ένας και αν επιλεγεί ένας εκ των δυο, είτε η κυρία Γεννηματά ή ο κύριος Θεοδωράκης που αυτή την στιγμή εκπροσωπούνται στην βουλή ο ένας θα κάνει το κουμάντο της παράταξης, ακόμα και αν είναι και έξω από την βουλή.

Ο κύριος Αραβανής στην παρέμβαση του μίλησε και για το ΤΕΙ Λευκάδας, απαντώντας στην αναφορά του δημάρχου που εκφράστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, να βγουν δημόσια όλοι στην κεντρική πλατεία και να πουν τι έκανε ο καθένας για το ΤΕΙ.

Όπως είπε το θέμα δεν είναι να βγούμε στην πλατεία και να πούμε τι έκανε ο καθένας, αλλά να φτιάξουμε το ΤΕΙ και το κτήριο.

Κάποιοι έχουν να κάνουν κριτική, την ίδια, με πέντε χρόνια πριν, ωστόσο δεν είναι αυτό το ζητούμενο, ανέφερε.

Ο δήμος παραχώρησε κτίριο, που κατασκεύασε μια πολύ προηγούμενη δημοτική αρχή σε ένα οικόπεδο.  Και αν λείπει κάποιο χαρτί της Κτηματικής υπηρεσίας που πήγαν να χαράξουν αιγιαλό σε εκείνη την περιοχή, εκεί είναι σχέδιο πόλεως.

Να πάει ο δήμαρχος στο Υπουργείο, να χτυπήσει το χέρι του και να επανέλθει η κατάσταση κανονικά.

Κάποιοι πήραν γη αγροτική εκεί και έκτισαν, υπάρχει το κλειστό Γυμναστήριο το Γυμνάσιο και το Λύκειο, είναι δυνατόν να το διεκδικεί η Κτηματική υπηρεσία; Αυτά είναι γραφειοκρατικά ζητήματα, είπε που μπορούν να λύσουν.

Εμείς παραχωρήσαμε το οικόπεδο που φτιάχτηκε το κτήριο με χρήματα των δημοτών και της Ε.Ε και ο σεβασμιότατος, η αρχιεπισκοπή Λευκάδας παραχώρησε το δικό της οικόπεδο, όπως ευγενικά έκανε και πριν μερικά χρόνια οικόπεδο για το χτίσιμο του δεύτερου-τρίτου δημοτικού σχολείου. «Τι παραχωρήσαμε την θάλασσα και φύκια; Και έρχεται κάποιος κύριος η κυρία από το υπουργείο Οικονομικών και λέει εδώ αιγιαλός και παραλία;

Δεν υπάρχουν δάχτυλα να τραβήξουν αυτιά, ή αν κάποτε υπήρξαν αβλεψίες και δεν το δήλωσαν στο κτηματολόγιο να αρθούν όλα αυτά;

Εκεί υπήρχαν στρέμματα γης παρατημένα, έγινε ρυμοτομία, δρόμος, το νηπιαγωγείο που είναι από πίσω ποιανού είναι; Είναι αιγιαλός και παραλία; Αυτά είναι θέματα που πρέπει να άρει το ελληνικό δημόσιο.

Να πάνε να το παλέψουν και να σπάσουν αυγά είπε.

Τι να  βγούμε να πούμε στην πλατεία; Όταν έχουμε την ευθύνη διακυβέρνησης του οποιουδήποτε πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μιλάμε σοβαρά. Δεν έχω κανένα λόγο να βγω να πω τι έκαναν, ότι έκανα το έκανα, αυτοί που αναλαμβάνουν μετά τι κάνουν και πως λύνουν το πρόβλημα, είπε.

Εγώ πήρα ένα οικόπεδο της Κτηματικής υπηρεσίας του δημοσίου, το οποίο είχε παραχωρηθεί αλλού, το έφερα στο όνομα της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, έγιναν νομοθετικές παρεμβάσεις, ξανά μελέτες, πήγα στο Ελεγκτικό συνέδριο   οκτώ μήνες και παρα την όλη λασπολογία κερδίσαμε όλα τα δικαστήρια και φτιάξαμε το Διοικητήριο τι έπρεπε να κάνω να σηκώσω τα χέρια ψηλά, επειδή έπρεπε να αλλάξει το παραχωρητήριο και ο προκάτοχος του κύριος Λάζαρης πήρε ένα παραχωρητήριο το οποίο έληγε όταν εγώ έγινα Νομάρχης ; Μα δεν φταίει ο άνθρωπος, εγώ έπρεπε να το ανανεώσω και αυτό είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και γραφειοκρατία και το ανανεώσαμε.

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή αν θέλει  να μας καλέσει όλους να βροντοφωνάξουμε ότι εκεί είναι σχέδιο πόλης και ανήκει στον δήμο και να σταματήσει το κεντρικό κράτος να παίζει τερτίπια με την Αυτοδιοίκηση και τους δημότες γιατί αυτό το στερεί είναι από τους δημότες και την νέα γενιά.

Θέλουμε νέο κόσμο στην Λευκάδα, γιατί γίνεται αφαίμαξη μέσα από νιάτα και επιστήμονες που πάνε σε άλλα μέρη της χώρας να σπουδάσουν και οι ηλικίες 18-25 μας λείπουν, θέλουμε και εμείς νέο κόσμο.

Πιθανών να μην είναι οι τέλειοι αυτοί που νοικιάζουν και έχουν καφετέριες, δεν τα τους τιμωρήσουμε, αλλά θα πρέπει να γίνουν καλύτεροι.

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21091 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.