Κωνσταντίνος Δρακονταειδής στον Prisma 91,6: “Κάνω δημόσια έκκληση στον ιδιώτη να μαζέψουν αυτά που άπλωσαν, να καταλάβουν ότι ο κόσμος δεν τρελάθηκε ξαφνικά.”“Αυτοί που μίσθωσαν την παραλία “Μύλος” στον Άγιο Νικήτα θα πρέπει να καταλάβουν ότι χωρίς τη συνεργασία της κοινωνίας, καμία επένδυση δεν μπορεί να παράγει αποτελέσματα και αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα”, ανέφερε στον Prisma 91,6 ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Μάλιστα ζήτησε να κατανοήσουν τις αντιδράσεις του κόσμου και μόνοι τους να μαζέψουν αυτά που άπλωσαν, λέγοντας ότι ο λόγος που επιλέγει να κάνει δημόσια αυτή την έκκληση, είναι για να καταλάβω ότι ο κόσμος δεν τρελάθηκε ξαφνικά, αλλά ότι προσπαθούμε να προστατέψουμε λίγα από αυτά που έχουν μείνει και μπορούν να προστατευτούν.

Εξηγώντας πως βρέθηκαν τα ομπρελοκαθίσματα στην παραλία Μύλος ο δήμαρχος Λευκάδας είπε ότι μισθώθηκε χώρος, ώστε οι συγκεκριμένοι κύριοι που τον έχουν μισθώσει να αναπτύσσουν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η δημοτική αρχή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, στην προσπάθεια εργασιών που έγιναν από το μισθωτή να δημιουργήσει κάποιας μορφής πέργκολα, ώστε να την αξιοποιήσει για συγκεκριμένο λόγο, ακαριαία έστειλε την πολεοδομία και σταμάτησαν οι εργασίες από την αρχή.

Παράλληλα ο δήμαρχος Λευκάδας έστειλε επιστολή στην εταιρεία ακινήτων του δημοσίου, η οποία κατέληγε ότι σε περίπτωση που μίσθωσαν χώρο σε ιδιώτη για τους συγκεκριμένους λόγους που αναφέρει η επιστολή ζητάμε να ανακαλέσετε άμεσα μονομερώς την παραχώρηση που έγινε στον ιδιώτη.

Από τις 29 Μαΐου που έστειλε την επιστολή ο δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει απάντηση από την ΕΤΑΔ, όμως η παρέμβαση που σχεδιαζόταν απεφεύχθη, λόγω και της παρέμβασης της Πολεοδομίας.

Ο δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι μπορεί η ΕΤΑΔ που είναι υπεύθυνη  να μισθώσει το χώρο να έχει κάθε δικαίωμα, ωστόσο θα έπρεπε να ακούσει τους ισχυρισμούς του δήμου, καθώς η ευθύνη είναι τεράστια γιατί μίσθωσαν  σε παλιό αιγιαλό ενώ έχει τονιστεί με δυόμιση σελίδων επιστολή ότι δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό, καθώς η συγκεκριμένη παραλία είναι μεγάλης οικολογικής αξίας.

Στο ερώτημα γιατί δεν έγινε προσπάθεια από το 1995 που ξεκίνησαν τα κτίσματα στην πλαγιά να προστατευτεί η παραλία, ο δήμαρχος Λευκάδας είπε ότι όποιος έχει ιδιοκτησία και τηρούσε τους νόμους, δηλαδή αν είχε τέσσερα στρέμματα θα μπορούσε να χτίσει κάτι που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα.

Προφανώς,  ανέφερε δεν θα ήταν εύκολο για τις τότε δημοτικές αρχές εφόσον νόμιμα κάποιος μπορούσε να χτίσει να του το απαγορεύσει. Μην συγκεντρώνουμε το μυαλό μας μόνο στην παραλία του Μύλου που έχουμε το πρόβλημα, καθώς στη Λευκάδα έχουν χτιστεί όλα τα κορφοβούνια.

Μάλιστα ως δημοτική αρχή λέμε με σαφήνεια ότι όλα δεν μπορούν να ενταχθούν στη λογική του κέρδους και θα πρέπει να αφήσουμε κάποιες περιοχές χωρίς εμπορική εκμετάλλευση.

“Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει η χωροταξία για να ξέρουμε που χτίζει κάποιος, καθώς τώρα γίνονται οι όποιες προσπάθειες να μπει μία τάξη, καθώς η Ελλάδα είναι τουλάχιστον 20 με 30 χρόνια έξω από θεσμικό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο το οποίο προστατεύει τα συγκεκριμένα μέρη, λέγοντας ότι με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός θα πρέπει οι οποίοι θεσμικοί να μην σφυρίζουν αδιάφορα και όταν τους βολεύει να μιλάνε στο όνομα της ανάπτυξης και όταν κάποια αρχή λέει ότι χρειάζεται κάποιο φρένο.

Μάλιστα είπε ότι γίνεται προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ, αυτό δεν έχει γίνει εφικτό λέγοντας ότι μετά από όλες αυτές τις πιέσεις θα πρέπει να βρει τη νομική φόρμουλα και να λύσει το ζήτημα.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23204 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.