Κωνσταντής Ροκόφυλλος στον Prisma 91,6: Η Λευκάδα έχει προοπτικές αλλά λείπουν οι σωστές υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα.


Ο επιχειρηματίας, Κωσταντής Ροκόφυλλος που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στο πεδίο του τουρισμού και ειδικότερα στην Πάλαιρο με την ενοικίαση και την πώληση πολυτελών συγκροτημάτων Palairos Dream Homes , μίλησε στον Prisma 91.6 θέματα τουρισμού και προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενος στην γενικότερη οικονομική κατάσταση στην χώρα μας είπε ότι η Ελλάδα είναι σαφέστατα κομουνιστικό κράτος, ένα κράτος στο οποίο επικρατεί μια αντίληψη κρατισμού, φυλάμε όσο μπορούμε το κράτος και τις συντεχνίες που έχουν ισχύ και εκλογική δύναμη, για παράδειγμα την ΔΕΗ, και από την άλλη μεριά αρμέγουν τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν ουσιαστικά να αντιδράσουν.
Το τραγικότερο όλων είναι η προκαταβολή φόρου 100%, το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η προκαταβολή, δημιουργεί ένα τρομακτικό πρόβλημα καθώς κάποιος που πληρώνει συνολικά 58% φόρο μαζί με τα υπόλοιπα είναι εκτός αγοράς.
Αναφερόμενος στον τουρισμό ο κ. Ροκόφυλλος έκανε λόγο για δυο σημαντικά πράγματα στα οποία το ένα είναι οι υποδομές, ότι έστω μετά από πάρα πολλά χρόνια καθυστέρησης ολοκληρώνονται οι οδικοί άξονες, το δεύτερο είναι ότι επιτέλους ιδιωτικοποιήθηκαν τα αεροδρόμια και περιμένουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο αεροδρόμιο Ακτίου-Πρέβεζας που λειτουργούσε σε πολύ κακό επίπεδο.
Αυτά τα δυο θέματα προσδοκούμε ότι θα φέρουν κόσμο περισσότερο και πολύ πιο άνετα στην περιοχή μας.
Μάλιστα μόλις ολοκληρωθεί και το Άμβρακία-Άκτιο η περιοχή μας θα είναι ακόμα πιο προσβάσιμη και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό.
Όσον αφορά την Λευκάδα και κατά πόσο μπορεί να παραταθεί η περίοδος, έκανε λόγο ότι αυτό έχει σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς η Λευκάδα και η ευρύτερη περιοχή στερούνται ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας και γενικότερα προϊόντων υψηλής ποιότητος.
Η Λευκάδα δεν έχει κανένα πεντάστερο ξενοδοχείο σε αντιπαράθεση με την Ζάκυνθο, ένα νησί που κατά την γνώμη του είναι χειρότερο από την Λευκάδα, σαν φυσικό κάλλος και πρόσβαση, όμως στην Ζάκυνθο είδε πολλά πεντάστερα ξενοδοχεία και κάθε χρόνο δημιουργούνται και περίπου χίλιες κλίνες.
Γιατί στην Λευκάδα ακόμα να υπάρχουν τόσο χαμηλού επιπέδου δωματιάκια και παραδωματιάκια τα οποία προσελκύουν χαμηλού επιπέδου τουρίστες οι οποίοι γεμίζουν την αγορά, αλλά όλοι γκρινιάζουν γιατί δεν γεμίζουν και τις τσέπες των καταστηματαρχών σε αυτή, είπε.
Για την ανάπτυξη του τουρισμού ο ίδιος ανέφερε ότι ποτέ δεν έχει ερωτηθεί από τους θεσμικούς, με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι δεν μπορεί να περιμένει από τους ίδιους πολλά, το θέμα είναι ιδιωτικά μα δραστηριοποιηθούν και να δημιουργήσουν νέες υποδομές που απαιτούνται, καθώς το μέρος είναι καταπληκτικό και έχει όλα αυτά τα οποία χρειάζονται με τον ίδιον να θεωρεί απαραίτητο να γίνουν νέα ξενοδοχεία-boutique hotels, βίλες και γενικότερα προϊόντα που να προσελκύουν και νέο κόσμο.
Η παράταση του τουρισμού, δεν είναι ένα πολύ απλό πράγμα, καθώς για να γίνει χρειάζεται μια βοήθεια από θεσμικούς παράγοντές.
Μάλιστα έφερε το παράδειγμα φίλου του που έχει ασχοληθεί με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και έχει έρθει και στην περιοχή μας να την δει λέγοντας ότι είναι εξαιρετική για αναρρίχηση και περιπατητικό τουρισμό και για ανθρώπους που κάνουν αυτά την άνοιξη και Φθινόπωρο.
Για να συμβεί αυτό χρειάζεται χάραξη μονοπατιών, χάρτες με μονοπάτια και περιπάτους στην ευρύτερη περιοχή που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και αυτό βοηθάει να συμβεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο αυτό κάποιος πρέπει να το κάνει.
Αυτό είναι κάτι που για να συμβεί πρέπει κάποιος να το κάνει.
Για παράδειγμα η Κάλυμνος είναι ένα νησί με βράχους και χωρίς παραλίες που δεν έχει καθόλου τουρισμό. Εκεί πήγαν και ανακάλυψαν ότι είναι εξαιρετική για αναρρίχηση. Έφτιαξαν ένα τεχνικό εγχειρίδιο, υψηλού επιπέδου και απευθύνεται σε αναρριχητές υψηλού επιπέδου με την Κάλυμνο να είναι παγκόσμιος προορισμός για την αναρρίχηση και είναι ένα νησί γεμάτο, δημιουργήθηκαν δέκα ξενοδοχεία δίπλα στους βράχους, όλα τα εστιατόρια είναι γεμάτα και λειτουργεί δέκα μήνες τον χρόνο.
Στην Λευκάδα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί το εξειδικευμένο και στην γαστρονομία, ωστόσο βλέπουμε ότι στο νησί ότι δημιουργήθηκε είναι πίτα γύρος και όχι γαστρονομία.
Η Λευκάδα έχει γίνει ένα απέραντο πιτόγυρο, ωστόσο στην Πρέβεζα υπάρχει κάτι ιδιαίτερο με τα σοκάκια και τις ταβέρνες κάτι που επιζητεί ο τουρίστας και είναι σαφές κάτι που δεν υπάρχει στην Λευκάδα.
Μάλιστα είπε ότι μπορεί κάποιο εστιατόριο να προσφέρει σωστή κουζίνα με σωστά υλικά και καλές τιμές και να έχει ουρές φέρνοντας για παράδειγμα το εστιατόριο «Ράχη» στην Εξάνθεια Λευκάδας.
Στην Λευκάδα λείπουν οι σωστές υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 28524 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.