Κορυφαίοι επιστήμονες των θετικών επιστημών στην Λευκάδα στα πλαίσια του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας


Ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι οι εργασίες του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας που φιλοξενείται στο νησί της Λευκάδας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν περίπου 1000 άτομα, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι επιστήμονες των θετικών επιστημών. Η ίδρυση του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Λευκάδα πριν μερικά χρόνια και η δραστηριοποίησή του έπαιξε καίριο ρόλο για την ανάληψη του συνεδρίου και όλοι συνεχάρησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την οργάνωση και την διεξαγωγή του συνεδρίου.

Το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εισηγήσεων, ομιλιών και συζητήσεων που αφορούν διάφορες θεματικές και καλύπτουν το επιστημονικό ενδιαφέρον της Μαθηματικής κοινότητας. Επιπλέον, οι σύνεδροι μπορούν να ενημερωθούν και να προμηθευτούν δεκάδες εκδόσεις αποκλειστικά μαθηματικού ενδιαφέροντος.

Το παρών στην έναρξη των εργασιών έδωσε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου και αρκετοί εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο Νομό Λευκάδας. Οι χαιρετισμοί διήρκεσαν περισσότερο της μιας ώρας ενώ επιστολές έστειλαν ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς και η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών. Στο Προεδρείο ήταν οι κ.κ. Ανάργυρος Φελλούρης, Νίκος Κονιδάρης και Ιωάννης Τυρλής, που ανέλαβε και τον συντονισμό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Πρόεδρος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής, Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λευκάδας π. Σωτήριος Τσάρκος, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 34ου Συνεδρίου,
Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών κ. Ιωάννης Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταρείας Λευκάδας  και Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής
κ. Νικόλαος Κονιδάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο Πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Καθηγητής κ. Γρηγόρης Μακρίδης, η Δρ. Χριστίνα Μπενέκη εκ μέρους του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννη Δραγώνα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λευκάδας κ. Μιλτιάδης Γκαμπρέλας, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λευκάδας κ. Πέτρος Βάρσος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος EUROFOOD και πρώην Βουλευτής Λευκάδας κ. Ξενοφώντας Βεργίνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Πριν ο κ. Φελλούρης κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου βραβεύτηκε για το έργο του και την προσφορά του στην επιστήμη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Μπόλης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους που περίμεναν με ανυπομονησία να ξεκινήσει η κεντρική ομιλία και κατόπιν οι εισηγήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την αφίσα του Συνεδρίου δημιούργησε ο ζωγράφος Σωτήρης Θεριανός, που παραβρέθηκε και στην έναρξη των εργασιών.

Πηγή:Mylefkada

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.