Κομισιόν: Επένδυση 121 εκατ. ευρώ για αυτοκινητόδρομο στη βορειοδυτική Ελλάδα


Ο αυτοκινητόδρομος, ο οποίος εκτείνεται από τον Ακτιο έως τη λίμνη Αμβρακία θα συνδεθεί με τον καινούργιο αυτοκινητόδρομο Ιόνια, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ομαλότερα ταξίδια στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και από και προς τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, προς τη Λευκάδα και το αεροδρόμιο Ακτίου
Η Κομισιόν επενδύει 121 εκατ. ευρώ στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη χερσόνησο του Ακτίου στη βορειοδυτική Ελλάδα με τον νότο, μέσω του αυτοκινητόδρομου Ιωνίας.

Ο αυτοκινητόδρομος, ο οποίος εκτείνεται από το Ακτιο έως τη λίμνη Αμβρακία θα συνδεθεί με τον καινούργιο αυτοκινητόδρομο Ιόνια, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ομαλότερα ταξίδια στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και από και προς τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, προς τη Λευκάδα και το αεροδρόμιο Ακτίου.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες το 2022, ο χρόνος ταξιδιού σε αυτό το τμήμα θα είναι μικρότερος κατά 30 λεπτά και η οδική ασφάλεια θα βελτιωθεί σημαντικά. Η ΕΕ έχει ήδη επενδύσει 83 εκατ. ευρώ στην πρώτη φάση του έργου, κατά την περίοδο προϋπολογισμού 2007-2013.

Για το ιστορικό, η Ελλάδα είναι πλέον από τους κορυφαίους λήπτες πόρων της ΕΕ και για την περίοδο 2014-2020 έχει ήδη λάβει σχεδόν 16 δισ. ευρώ από διάφορες πηγές χρηματοδότησης της ΕΕ.

Αυτό ισοδυναμεί με πάνω από το 9% του ΑΕΠ της Ελλάδας το 2017.

Η Ελλάδα είναι επίσης ο κορυφαίος δικαιούχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (EFSI), γνωστό και ως “σχέδιο Γιούνκερ” ως λόγο επί του ΑΕΠ της. Το EFSI αναμένεται να ενεργοποιήσει επενδύσεις ύψους σχεδόν 11 δισ. Ευρώ και να υποστηρίξει πάνω από 20.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Στις 29 Μαΐου 2018, για τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ, μεταξύ 2021-2027, η Επιτροπή πρότεινε κονδύλια συνοχής ύψους 21,7 δισ. Ευρώ για την Ελλάδα, προκειμένου να υποστηριχθεί μια μακροχρόνια οικονομική ανάκτησης στη χώρα.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21439 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.