Καταγγελία Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού-Γενίου Θέαλος


Καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού-Γενίου “Θέαλος”
Οι τελευταίες ημέρες του 2018 και οι πρώτες (πάνε δέκα τώρα) του 2019, επεφύλαξαν στο Βλυχό μια δυσάρεστη έκπληξη: Το απόλυτο σκοτάδι.
Όχι ότι είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά πλέον έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!
Ο εσωτερικός δρόμος του χωριού, λίγο πριν από το ύψος του αλιευτικού καταφυγίου και μέχρι την έξοδο του για Κατωχώρι βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι, καθώς οι κολώνες, που έδιναν το στοιχειώδη φωτισμό για κάποιο λόγο (“βλάβη” το αποκαλεί η ΔΕΗ στην οποία παραπέμπει ο Δήμος Λευκάδας) παραμένουν “ερμητικά σβηστές”.
Οι κάτοικοι, του έτσι κι αλλιώς παρατημένου από τις αρχές, Βλυχού, αναγκαστικά μαζεύονται από νωρίς στα σπίτια τους καθώς δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο του χωριού, εκτός κι αν φέρουν μαζί τους φακό. Δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, καθώς κινδυνεύουν με τραυματισμό μιας και η ορατότητα απλά είναι ανύπαρκτη. Πέρα από τον κίνδυνο τραυματισμού, το απόλυτο σκοτάδι σαφώς και εγκυμονεί και άλλου είδους κινδύνους για την ασφάλεια και τις περιουσίες των κατοίκων.
Οι κλήσεις τους για την επίλυση του προβλήματος προς τις αρμόδιες αρχές πέφτουν στο κενό μέρες τώρα. Ο Δήμος παραπέμπει στη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ δηλώνει “βλάβη” που ΘΑ διορθωθεί κάποια στιγμή – θέλουμε να πιστεύουμε μέσα στο 2019.
Επειδή λοιπόν, οι κάθε είδους αρμόδιοι, (Δήμος, Περιφέρεια, Λιμεναρχείο, άλλες δημόσιες υπηρεσίες) προφανώς αγνοούν επιδεικτικά τους κατοίκους του Βλυχού και της ευρύτερης περιοχής και τους φέρονται ως πολίτες, όχι απλά δεύτερης, αλλά τρίτης και τέταρτης κατηγορίας, να τους υπενθυμίσουμε ότι καθήκον και υποχρέωσή τους είναι να παρέχουν στους συμπολίτες τους τουλάχιστον τα αυτονόητα, νερό, φως, καθαριότητα, ασφάλεια, πολύ περισσότερο όταν για αυτά τα αυτονόητα, οι πολίτες πληρώνουν αδρά δημοτικά και άλλα τέλη για να τα έχουν.
Για την κατάσταση αυτή, ήδη από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και τις επόμενες ημέρες ο σύλλογος έχει αναρτήσει στη σελίδα του στο facebook, φωτογραφίες του απόλυτου σκοταδιού και σχετικές παρατηρήσεις. (Δείτε εδώ: https://www.facebook.com/thealosvlicho/)
Οι κάτοικοι και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού Γενίου”Θέαλος”

Σημείωση: οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, δεν δείχνουν κάποιο μαύρο πλαίσιο, αλλά το απόλυτο σκοτάδι που επικρατεί στο Βλυχό.

 

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20582 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.