Καινοτόμες τεχνικές με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στον χώρο της ορθοδοντικής και της οδοντιατρικής στις ορθοδοντικές κλινικές του Αναστάσιου Δράκου – Συνέντευξη


Ο ορθοδοντικός κ Αναστάσιος Δράκος ήταν καλεσμένος στο στούντιο του Prisma 91,6 και παρουσίασε τις τεχνικές που ακολουθεί στις ορθοδοντικές κλινικές που διατηρεί σε Πρέβεζα, Αθήνα, Ιωάννινα και Φιλιππιάδα.

Ο Αναστάσιος Δράκος έφερε στην περιοχή μας καινοτόμες και σύγχρονες τεχνικές όπως ο 3D PRINTER (ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ) που κάνει Τρισδιάστατη ψηφιακή εκτύπωση εκμαγείων, μηχανημάτων, χειρουργικών οδηγών και πολλών άλλων στο χώρο της Οδοντιατρικής, 3D SCANNER (ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΣΑΡΩΤΗΣ) Τριασδιάστατος ψηφιακός σαρωτής που βοηθάει στη ψηφιακή απεικόνιση των περιστατικών. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προβούμε στη μελέτη του περιστατικού και διάγνωσή του με ψηφιακές μετρήσεις. Με τη χρήση ειδικών software (λογισμικών), μπορούμε να προβούμε σε σταδιακές μετακινήσεις δοντιών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για  μια πλήρη ορθοδοντική θεραπεία χρησιμοποιώντας τη τεχνική των aligners (αόρατοι νάρθηκες).

Ακόμη επενδύοντας στη σύγχρονη οδοντιατρική στην κλινική της Πρέβεζας, εγκατέστησε την τελευταία λέξη στη ψηφιακή ακτινολογική απεικόνιση στον κλάδο!

Ο αξονικός τομογράφος (CBCT), έχει τη δυνατότητα λήψεων ψηφιακής πανοραμικής ακτινογραφίας, ψηφιακής ακτινογραφίας ιγμορείων, καθώς και κροταφογναθικής άρθρωσης. Η μεγαλύτερη δυνατότητα του μηχανήματος είναι η πραγματοποίηση τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης.

Έτσι, ο αξονικός τομογράφος και οι λήψεις του γίνονται απαραίτητο εργαλείο για την καλύτερη δυνατή θεραπεία κυρίως σε χειρουργικά περιστατικά (εμφυτεύματα), αλλά και στις ενδοδοντικές θεραπείες. Τρομερά οφέλη στη διάγνωση και στο πλάνο θεραπείας για την Ορθοδοντική με την τριασδιάστατη (3D) απεικόνιση αυτών, οδόντων και ριζών.

Ακούστε τον Αναστάσιο Δράκο:

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25684 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.