Κάτω τα ξερά σας από την δημόσια περιουσία


Χθες, Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017 στην Λευκάδα διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία του Αη Μηνά, στην πόλη της Λευκάδας.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Χρήστος Βεργίνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο Κώστας Κατσούλας, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Τουρισμού-Επισιτισμού, ο Μάκης Βεροιώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο Αποστόλης Θερμός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, ο Παντελής Βεροιώτης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Γιώτα Λαμπαδά, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Βόνιτσας, ο Θανάσης Πουτόκας, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, η Ευτυχία Καραβασίλη, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Άρης Ροντογιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ.

Αμέσως μετά, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν δια μέσω της κεντρικής αγοράς της πόλης, στο Διοικητηρίου Λευκάδας όπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου έβαλε φωτιάστην σημαία του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ στην συνέχεια δυο από τους συγκεντρωμένους βανδάλισαν απροκάλυπτα τον τοίχο του διοικητηρίου, ενός δημόσιου κτιρίου δηλαδή, βάφοντας τον με κόκκινη μπογιά.

Έτσι απλά, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, χωρίς κανείς από τους παρευρισκόμενους να τους ενοχλήσει, δύο άτομα πήραν ένα πινέλο και έβαψαν τον τοίχο ενός δημοσίου κτηρίου, μέρα μεσημέρι.

Μετά από μερικές ώρες οι φωτογραφίες των δυο ατόμων που βάφουν τον τοίχο του διοικητηρίου, δημοσιεύτηκαν σε τοπική ιστοσελίδα συνοδευόμενες από διθυραμβικά σχόλια για την “επιτυχημένη” απεργιακή συγκέντρωση.

Σκεφτείτε το λίγο. Διθυραμβικά σχόλια για μια συγκέντρωση κατά την διάρκεια της οποίας δυο άτομα που προκάλεσαν ζημιές σε δημόσια περιουσία!

 

Βέβαια ο διαχειριστής της ιστοσελίδας φάνηκε πονηρός έτσι στην μια φωτογραφία ο δράστης φαίνεται “πλάτη” ενώ σε μια άλλη έχει “σβήσει” με ψηφιακή επεξεργασία το πρόσωπο του δεύτερου ατόμου.

Επειδή όμως στην Λευκάδα ζούμε λίγοι άνθρωποι και στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμα λιγότεροι, η ταυτοποίηση των δραστών για όποιον ενδιαφέρεται είναι πολύ εύκολη υπόθεση αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τις υπόλοιπες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στην ίδια ιστοσελίδα.

Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις πάντως, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς που είναι και άμεσα υπεύθυνος για το κτήριο του Διοικητηρίου, κρατά σιγή ιχθύος για το περιστατικό και πιθανόν να υποκριθεί ότι δεν έγινε και τίποτα. Ίσως ήδη να έβαλε τους εργάτες της Περειφερειακής Ενότητας Λευκάδας να καθαρίσουν το σύνθημα.

Επειδή όμως δεν μπορούμε να το παίζουμε “κινέζοι” και εμείς σαν τον κ. Χαλικιά, από σήμερα και με αφορμή τον βανδαλισμό στον οποίο προέβησαν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας, αρνούμαστε να δημοσιεύσουμε ξανά στην ιστοσελίδα μας ανακοινώσεις, δελτία τύπου κλπ. του συγκεκριμένου φορέα έως ότου ο Πρόεδρος του ζητήσει συγνώμη για την πράξη των δυο αυτών ανθρώπων αλλά και για την δική του ανοχή, αφού δεν έκανε τίποτα για να τους σταματήσει.

My Lefkada – www.mylefkada.gr
Lefkada Press – www.lefkadapress.gr
Lefkada Today – www.lefkadatoday.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28546 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.