Ιόνια Οδός, ο πρώτος πλήρως «ηλεκτροκινούμενος αυτοκινητόδρομος»Ακόμα μία πρωτιά για την Ιόνια Οδό, τον δρόμο που μεταμόρφωσε τις οδικές μεταφορές σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο. Σχεδόν ένα χρόνο από την ολοκλήρωση των κατασκευών και την πλήρη λειτουργία του δρόμου ο νέος αυτός άξονας καινοτομεί και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα λοιπόν με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com η Ιόνια Οδός έγινε πριν από μερικές μέρες ο πρώτος αυτοκινητόδρομος της χώρας που παρέχει σε όλου του το μήκος δυνατότητα ταχυφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Πλέον όλα τα ΣΕΑ της Ιόνιας δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φορτίσουν σε σύντομο χρόνο τα οχήματα τους, συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας που μέχρι σήμερα είναι σε εμβρυακό στάδιο.

Πέραν τούτου, με την ύπαρξη των ταχυφορτιστών σε όλα τα ΣΕΑ του άξονα μειώνεται και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δρόμου ενώ όντας ένας δρόμος που συνδέεται με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέσω Εγνατίας δίνει τη δυνατότητα και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ταξιδεύουν για Ελλάδα να μην έχουν το άγχος για το που θα βρουν σημεία φόρτισης.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως αυτή η κίνηση της Ιόνιας Οδού θα βοηθήσει στην εξάπλωση των φορτιστών ηλεκτροκίνησης και στο υπόλοιπο δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας και εν γένει στην εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22314 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.