Ιουστίνη- Φραγκούλη-Αργύρη στον Prisma 91,6: «Πρέπει όλοι οι φορείς να δημιουργήσουν καινούριες υποδομές και ελπίδες για έναν ευλογημένο τόπο όπως η Λευκάδα.”Η διακεκριμένη δημοσιογράφος με καταγωγή από Λευκάδα,  Ιουστίνη- Φραγκούλη-Αργύρη μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα.

Όπως ανέφερε μετά από πολλά χρόνια που επισκέπτεται την Λευκάδα Αύγουστο και όχι Σεπτέμβριο, διαπίστωσε ότι η κατάσταση στο νησί είναι δραματική.

 

Όσον αφορά τις παραλίες, ανέφερε  ότι έχει χαθεί ο μπούσουλας, καθώς ακόμα και στο Κάθισμα, μια παραλία που σύμφωνα με την δική της εκτίμηση  είναι η ωραιότερη παραλία της Λευκάδας.

«Είναι πολύ θετικό που έγιναν beach bars, καθώς η νεολαία θέλει να διασκεδάζει, αλλά είναι και ένα έσοοδο για το νησί, ωστόσο είναι φοβερά ενοχλητικό, αντιαισθητικό και τερατώδες, είναι ότι υπάρχουν ομπρέλες και καρέκλες, από την αρχή της αμμουδιάς μέχρι τα πόδια της θάλασσας.

Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία παραλία, είπε και αν οι επιχειρηματίες σεβόντουσαν τον εαυτό τους δεν θα το έκαναν.”

 

Επίσης παρόλο που η συγκεκριμένη παραλία ανήκει στην ΕΤΑΔ, ο δήμαρχος που είναι η αρχή του τόπου, πρέπει να επιβάλλει μια ομοιομορφία στις καρέκλες και ένα περιορισμό μέχρι που θα φτάνουν.

 

Ένα άλλο πρόβλημα το οποίο είναι διαρκές και αυξάνεται είναι  αυτό με τα τροχόσπιτα, καθώς  όπως είπε, επειδή η Λευκάδα είναι ένα νησί με εύκολη πρόσβαση, πρέπει ο δήμος με την τροχαία, τις λιμενικές αρχές και όποιον είναι υπεύθυνο για τις ακτές,  να βρούνε ένα τρόπο να αντιμετωπιστεί συνολικά ένα πρόβλημα που είναι πλέον μάστιγα…

«Δεν γίνεται να υπάρχουν μεμονωμένες αποσπασματικές εκ των υστέρων ενέργειες και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένα μόνιμο πρόβλημα.”

Στον ισχυρισμό της δημοτικής αρχής ότι δεν έχει τα μέσα να επιβάλλει την «τάξη» σε όλα αυτά τα προβλήματα, καθώς και στην επισήμανση ότι για όλα δεν είναι υπεύθυνος ο δήμος, είπε ότι ο δήμαρχος ως πρώτος πολίτης της Λευκάδας είναι χρεωμένος με τον συντονισμό των ενεργειών για όλα αυτά τα θέματα.

«Δεν νοείται ο δήμαρχος, όπως και αν λέγεται, να λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος διότι οι αρμοδιότητες μου περιορίζονται, καθώς είναι εκείνος που θα δώσει τις κατευθύνσεις και θα δημιουργήσει μια στρατηγική για αυτά τα μεγάλα θέματα.”

 

Η κυρία Φραγκούλη ανέφερε ότι στην Λευκάδα υπήρξαν ηγέτες που άλλαξαν τον τόπο, ακόμα υπάρχουν, καθώς και θέληση.

«Άνθρωποι σαν τον Σπύρο Μαργέλη έκαναν καταπληκτική δουλειά στην οργάνωση του οδικού δικτύου, ενώ και ο κ. Δρακονταειδής είναι ένας  πολύ καλός και ταπεινός δήμαρχος και δεν έχει σημασία ότι πάντα οι προσπάθειες του δεν αποδίδουν, ωστόσο οι επιχειρηματίες, η Ένωση Ξενοδόχων, το επιμελητήριο, πρέπει να καθίσουν κάτω και να πουν ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το νησί μας σαν νησί της αρπαχτής, αλλά να υπάρξει μια στρατηγική, όσο και αν κοστίσει στους ίδιους και στην δημοτική αρχή, ή και στον Βουλευτή και να γίνει κάτι για όλους και για το μέλλον.

 

Υπάρχουν νέοι άνθρωποι και μπορούμε σαν σύνολο να δημιουργήσουμε καινούριες υποδομές και καινούριες ελπίδες για έναν τόπο που είναι ευλογημένος σε όλα..”

https://

 

 

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25694 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.