Θωμάς Κομεντινός στον Prisma 91,6: “Εκκωφαντική η σιωπή των θεσμικών φορέων στο πρόβλημα των σκουπιδιών του νησιού μας”Την δική του παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί στην Λευκάδα με τα σκουπίδια, έκανε  στον Prisma 91,6, ο Θωμάς Κομεντινός.

Σχετικά με το δημοτικό συμβούλιο και την συζήτηση που έγινε για τη φωτιά στην χωματερή, υπογράμμισε ότι ακούσαμε μόνο επίρριψη ευθυνών, ενώ δεν συζητήθηκε μία λύση σε αυτό το θέμα.

“Ξέρουμε ότι οι λύσεις δεν μπορούν να δοθούν με το πάτημα ενός κουμπιού, όταν έχουμε φτάσει σε ένα ακραίο σημείο, καθώς πλέον η χωματερή δεν χωράει ούτε μία σακούλα σκουπιδιών.

Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε πίσω από το πρόβλημα, ενώ θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο μπροστά.”

Αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή μετά την πίεση που αισθάνθηκε κατά κύριο λόγο από το κίνημα των μαθητών, καθώς ο περισσότερος κόσμος έχει επαναπαυτεί στο ότι κάποιος άλλος Θα του λύσει το πρόβλημα, έκανε κάποιες κινήσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει πολύ νωρίτερα.

Όπως εκτίμησε όταν έγινε η συνεργασία με τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, θα μπορούσαμε να πάμε κάποια σκουπίδια εκεί και να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο, καθώς η χωματερή συνεχίζει να μυρίζει και πρωινές και απογευματινές ώρες.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι για το θέμα των σκουπιδιών υπάρχει εκκωφαντική σιωπή θεσμικών παραγόντων της πόλης και του νησιού, όπως το Επιμελητήριο η και  ένωση ξενοδόχων, που αυτές τις μέρες που τα παιδιά ήταν στους δρόμους, γιατί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν στο μάθημά τους υπήρχε μία σιωπή.

“Όλοι μαζί πρέπει να βγούμε μπροστά, καθώς το θέμα των σκουπιδιών πρέπει να μας ενώσει και όχι να μας χωρίσει και αυτό η δημοτική αρχή πρέπει να το πάρει ως ερέθισμα, να προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Σε δυόμισι με τρία χρόνια θα ολοκληρωθεί το εργοστάσιο της ΜΟΠΑΚ και ο κόσμος δεν μπορεί να ενημερωθεί ένα μήνα πριν τη λειτουργία του εργοστασίου, ή όταν θα γίνουν τα εγκαίνια, για να δούμε πώς γίνεται η ανακύκλωση ή ο χωρισμός των σκουπιδιών.

Χρειάζεται η ευαισθητοποίηση του κόσμου και επειδή ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους άρχοντες, εάν δεν υπάρχουν κάποιοι που να τους εμπνεύσουν για να καταλάβουν ποιο είναι το σωστό, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή.”

Μάλιστα όσον αφορά τα μεγάλα προβλήματα του νησιού, κάλεσε όλους τους υποψήφιους δημάρχους να πάρουν θέση, λέγοντας ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν έδωσε κανείς το παρών από τους υποψηφίους, με εξαίρεση τον Μπάμπη Καλό.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Κομεντινός, ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και ότι τον ενοχλεί κάθε φορά να τον ρωτούν με ποιον θα είναι υποψήφιος, καθώς μπορεί να είναι με τον εαυτό του.

“Σε κανέναν δεν μπορείς να αφαιρέσεις το δικαίωμα να θελήσει να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα”, με τον ίδιο να λέει ότι δεν γνωρίζει σε ποιο ψηφοδέλτιο θα είναι υποψήφιος, καθώς μπορεί να αλλάξουν από μέρα σε μέρα.

“Εγώ καταθέτω το λόγο μου και από κει και πέρα μπορεί να συναντηθούμε με λίγους με πολλούς ή με κανέναν.”

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21091 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.