Θωμάς Καββαδάς στον Prisma 91,6: “Οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρέπει να απαντήσουν αν θα γίνουν δεκανίκι της κυβέρνησης η θα παλαίψουν για τα λαϊκά συμφέροντα.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη μίλησε ο Θωμάς Καββαδάς, επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Στο ερώτημα αν η πρόσφατη επιστολή του στα Μέσα με αφορμή τις υποψηφιότητες για τον δήμο Λευκάδας, αποτελεί προπομπό υποψηφιότητας, ανέφερε ότι είναι δημοτικός σύμβουλος και με αφορμή τον ορυμαγδό ανακοινώσεων για το πως βγαίνουν οι υποψήφιοι να πουν τι έχουν να πουν, αισθανόμενος να επικοινωνήσει με τον κόσμο άσχετα με το ενδεχόμενο αν θα είναι υποψήφιος ή όχι στις επόμενες εκλογές.

Στο ερώτημα αν οι πολίτες παρακολουθούν τις εξελίξεις και πιστεύουν ότι κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει για τον τόπο, ο κύριος Kαββαδάς είπε ότι ο κόσμος παρακολουθεί, δεν συμμετέχει όσο θα θέλαμε,  ωστόσο ακούει βλέπει και θα κρίνει.

“Ο κόσμος μετά από όλα όσα έχει πάθει με όλες αυτές τις κυβερνήσεις που το έχουν υποσχεθεί τα πάντα και δεν έχουν κάνει τίποτα, με όλες αυτές τις τοπικές διοικήσεις πρώτου και δεύτερου βαθμού, που έχουν υποσχεθεί τα πάντα και δεν έχουν κάνει τίποτα, είναι φυσικό να νιώθει απογοητευμένος”, εκτιμώντας ότι θα βρεθεί ο τρόπος να σηκωθεί από τον καναπέ και να διεκδικήσει αυτά που πρέπει να διεκδικήσει.

Σύμφωνα με τον κύριο Καββαδά, το δίλημμα που μπαίνει σήμερα, δεν είναι πιο ικανό πρόσωπο  θα βγάλουμε για να εκπροσωπήσει το Δήμο, βεβαίως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ικανότητες μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, αλλά τι δήμο θέλουν να φτιάξουν. “Η τοπική διοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Διοικητικής συνέχειας του Κράτους, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφασίσεις τι δρόμο θα ακολουθήσεις, αν θα συγκρουστεί με τις υπάρχουσες πολιτικές, αν θα ακολουθήσεις ένα δρόμο που θα λέει ότι αυτό είναι το συμφέρον του τόπου μου και θα μετράω τα βήματά μου σύμφωνα με το τι συμφέρει τον τόπο και όχι της εκάστοτε πολιτικές. Αυτό είναι το ζήτημα που πρέπει να απαντήσει ο υποψήφιος δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης.

“Θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα αν θα γίνει μακρύ χέρι της Κυβέρνησης, ή αν θα διεκδικήσει πράγματα τα οποία μπορεί να εξυπηρετούν   τα λαϊκά συμφέροντα.”

Σε άλλο σημείο ο κύριος Καββαδάς ανέφερε ότι δεν ισχυρίζεται ότι ένας κομμουνιστής δήμαρχος είναι καλύτερος από έναν άλλον γιατί έχει μεγαλύτερα προσόντα, αλλά γιατί θα βάζει άλλες προτεραιότητες.

Μάλιστα είπε ότι  ο δήμος εάν δεν είχε Δήμαρχο, ακόμα και αν  απουσίαζε για ένα χρόνο θα λειτουργούσε κανονικά, γιατί έχει υπηρεσίες, έναν εσωτερικό κανονισμό, έτσι κι αλλιώς δημιουργούνται προβλήματα που πρέπει να μπαλώσεις και αυτό λέγεται διαχειριστική λογική, όταν  όλοι οι δήμαρχοι που λένε ότι εγώ ακολουθώ τον  Νόμο.

“Ο νόμος  σε περιορίζει, πρέπει να πας και κόντρα και δεν υπάρχει αυτή η λογική της σύγκρουσης και αυτή είναι όλη η ουσία.”

Πρέπει να γίνει κατανοητό από τον κόσμο ότι εμείς για παράδειγμα  δεν θα βάλουμε προτεραιότητα να μεγαλώσει ο τουρισμός, γιατί αν δεν έχει υποδομές θα γίνει η κατάρα.

“Εμείς μετράμε την επίδοση που θα έχουμε σε έναν τομέα, αν παράλληλα έχουμε καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων που δουλεύουν για αυτά.”

Όσον αφορά θέσεις υποψηφίων, που με συγκεκριμένα βήματα πιστεύουν ότι θα λύσουν όλα τα προβλήματα, ανέφερε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, δεν υπάρχουν μάγοι και δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι είμαι 8 κινήσεις θα φτιάξει το δήμο.

“Και ικανότητα έχει ένα όριο, το ζήτημα είναι τι πολιτική Θα ακολουθήσεις, τι προτεραιότητες θα βάλεις κι αν έχεις ως στόχο να καλυτερεύσει στις ζωές των απλών ανθρώπων, αυτή είναι η δική μας η ένσταση. Ο κύριος Δρακονταειδής έκανα μία πολύ καλή και έντιμη διαχείριση, αλλά δεν φτάνει αυτό.

“Όσοι αισθάνονται αριστεροί και νομίζουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, θα πρέπει οι ίδιοι να βγουν μπροστά και ο δήμος μαζί με αυτούς να παλεύει για προβλήματα. Δεν υπάρχει κανένας ικανός που να θέλει να πάει  τα πράγματα εκεί που θέλει,  αν δεν συμμετέχει και ο κόσμος.

Σύμφωνα με τον ο κ. Καββαδά όλοι οι υποψήφιοι που βγαίνουν τώρα, έχουν φάρμακο για όλες τις αρρώστιες την ιδιωτικοποίηση.

“Δεν είναι έτσι γιατί όλα τα βάρη από την εκμετάλλευση πέφτουν στις πλάτες των απλών ανθρώπων και γίνονται και παρατράγουδα και γινόμαστε ρεντίκολο σε όλη την κοινωνία.”

Σχολιάζοντας την απλή αναλογική και τον Κλεισθένη, είπε ότι δεν καταργεί το οπισθοδρομικό πλαίσιο των μνημονίων, αλλά το επεκτείνει και το σχηματοποιεί, εξυπηρετώντας μνημονιακά μέτρα, η απλή αναλογική είναι ένα ανέξοδο προκάλυμμα καπνού, απλά για να θολώσουν τα νερά.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ Καββαδάς ξεκαθάρισε, οτι ευκαιριακές πολιτικές και συγκόλλησης δεν κάνουν. Οι άλλοι συνδυασμοί φτιάχνονται με πρόσωπα που δεν ρωτάνε τι πολιτική έχουν ή τι σκέφτονται για το δήμο. Αρχίζουν τα τηλέφωνα και δουλεύουν, από όλους τους πολιτικούς χώρους μετακινούνται σε άλλους αρκεί να εκλεγούν.

Απαντώντας σε ερώτημα ακροατή αν γνωρίζει για του 40 συμβασιούχους δασοπροστασίας, πού πηγαίνουν στην εργασία τους και φεύγουν γιατί δεν τους προσφέρουν εργαλεία, είπε ότι αυτοί ανήκουν στην περιφέρεια, ωστόσο είναι γνώστης ότι πήγαιναν όλο το καλοκαίρι  στην πλατεία Καρυάς έπιναν τον καφέ τους και έφευγαν, ενώ  ζητούσαν έστω ένα φτυάρι, μία σχολή ή ένα φακό για να δουλέψουν. “Μιλάμε για πλήρη απαξίωση.”, κατέληξε.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24640 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.