Θωμάς Καββαδάς: “Η δημοτική αρχή Λευκάδας, είναι συνοδοιπόρος και πιστός υπήκοος της κεντρικής εξουσίας και της κυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ. Σεβαστείτε την κινηματική σας ιστορία.”


Στην τοποθέτησή του ο Θωμάς Καββαδάς, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μία διαφορετική αντίληψη για την πολιτική που εφαρμόζει ο δήμος όλο το διάστημα της θητείας του.

“Με αυτή την έννοια λέμε ότι δεν μας τα λέτε καλά” ανέφερε, λέγοντας ότι πάντα ως παράταξη θέλουν να βάζουν ένα πολιτικό πλαίσιο στις τοποθετήσεις τους, καθώς η δημοτική αρχή εκπροσωπεί και τον φορέας που κυβερνάει τη χώρα μας.

Όπως είπε η δημοτική αρχή Λευκάδας, είναι συνοδοιπόρος και πιστός υπήκοος της κεντρικής εξουσίας και της κυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ. Μάλιστα ζήτησε να μάθει από το Δήμαρχο Λευκάδας ένα παράδειγμα αντίστασης, διαφοροποιήσεις από την κεντρική πολιτική. Το μοτίβο ήταν ότι δεν μπορούμε, δεν έχουμε χρήματα, δεν έχουμε εργάτες, δεν πάμε κόντρα στο νόμο.

Η δημοτική αρχή δεν χρειάζεται να κάνει απολογισμό μόνο για το χρόνο που πέρασε, καθώς ο προσανατολισμός και το πρόγραμμά τους είναι για εικοσαετία και όχι για τετραετία, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή δεν έκανε  τίποτε διαφορετικό  από ότι έκαναν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.  Διαχειριστήκατε τον Δήμο, δίπλα και σε σύμπνοια με την κεντρική πολιτική εξουσία.

“Καμαρώνετε γιατί αυξήσατε την ανταποδοτικότητα, δεν αντιστέκεστε στη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων, δέχεστε να λειτουργείτε χωρίς αντίσταση σαν επιχείρηση, καθώς και στην κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, βγάλατε φιρμάνια για κόψιμο νερού, στέλνετε μικροποσά για είσπραξη στις εφορίες, μπλοκάρετε μικρο-οφειλέτες, δεν αντιστέκεστε στις αναθέσεις έργων σε εργολάβους καθώς πολλά πράγματα μπορούν να τα κάνουν υπηρεσίες με δικά τους μέσα.

“Γνωρίζετε ότι κάνουμε έργα που στοιχίζουν 3.000 ευρώ και τα πληρώνουμε 9.000 ευρώ. ”

Στην κεντρική πολιτική ο Δήμος Λευκάδας δεν τα πηγαίνει άσχημα, καθώς έχουμε αύξηση εσόδων από την ανταποδοτικότητα και αυτά που λέγονται για δίκαιη κοινωνικά αύξηση εσόδων είναι για γέλια καθώς πάντα  πληρώνουν οι φτωχοί πολίτες.

“Πρώτη Μαΐου και η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά, ξεκίνησε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στους δήμους πάνω από 500 ευρώ, ενώ οι οφειλές στους δήμους αφορούν κυρίως, ανταποδοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης και πρόστιμα, κάντε μέτωπο με τους άλλους δήμους, ωστόσο θυμηθείτε την κινηματική σας ιστορία.”

Μάλιστα όπως είπε ο κύριος Καββαδάς η δημοτική αυτή απολογείται με βάση το τι έλεγε ότι θα κάνει μέσα από το πρόγραμμα της το οποίο δεν εφάρμοσε ποτέ.

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.