Θοδωρής Τσίκας στον Prisma 91,6: “Με την συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζεται σε όλα τα επίπεδα η χώρα μας, για αυτό και το Ποτάμι την στηρίζει.”

Το λόγο που το Ποτάμι στηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών ανέλυσε στον Prisma 91,6 ο Θοδωρής Τσίκας , υπεύθυνος  του τομέα εξωτερικής πολιτικής και Ευρωπαϊκών υποθέσεων του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Ποτάμι από την αρχή είχε πει ότι είναι θετικό να κλείσει το θέμα με την γειτονική μας χώρα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε να είχε επιλυθεί.

Πολλά επιμέρους ζητήματα είχαν επιλυθεί από το 1995, με την ενδιάμεση συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την FYROM, μια συμφωνία που είχε υπογράψει ο τόπε υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας και αυτή η συμφωνία τότε έλεγε ότι το μόνο που απομένει είναι η ονομασία του κράτους καθώς έχουμε ξεχάσει ότι το είχαμε αναγνωρίσει ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.»

Με την συνθήκη των Πρεσπών η γειτονική χώρα αλλάζει το όνομα της όχι μόνο Διεθνώς, στην σχέση της με την Ελλάδα, τους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχει η θα συμμετάσχει, αλλά και στο εσωτερικό της.

Στην γειτονική χώρα θα αλλάξουν τα πάντα από ταμπέλες μέχρι κρατικά έγγραφα, αστυνομικές ταυτότητες, διαβατήρια, ακόμα και πινακίδες αυτοκινήτων, καθώς και το νόμισμα τους, καθώς στην Ελλάδα δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.

Το κρίσιμο θέμα είναι ότι οι προσδιορισμοί που δίνουν στον όρο «Μακεδονία» η «Μακεδονικός», είναι εντελώς διαφορετικοί από το περιεχόμενο που δίνει η Ελλάδα.

Στον ισχυρισμό ότι το σύνταγμα που αλλάζουν τα Σκόπια, υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει ξανά με αλυτρωτικές διαθέσεις είπε ότι αυτή η συμφωνία μαζί με τον νέο τους Σύνταγμα θα είναι μια διεθνούς κύρους συμφωνία, που θα κατατεθεί στον ΟΗΕ και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που θα θελήσει να μπει η γειτονική μας χώρα, όπως το ΝΑΤΟ.

Αυτό συμβαίνει και με άλλες διεθνής συνθήκες που υπογράφουν άλλες χώρες και παραμένουν σε ισχύ μετά και από εκατό χρόνια, ακριβώς επειδή έχουν την ισχύ ενός διεθνούς εγγράφου το οποίο ορίζει σύνορα, ονόματα, ταυτότητα, όλων των χωρών που συμμετέχουν σε μια διεθνή συνθήκη και από αυτή την πλευρά η συνθήκη είναι κατοχυρωμένη…

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19427 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.