Θοδωρής Γιωργάκης στον Prisma 91,6: Διαρρέεται ότι στο Plan B της δημοτικής αρχής για τα σκουπίδια πρώτος επιλεγμένος χώρος είναι η ΑΚΟΝΗ..Δεν πέφτουμε στην παγίδα, περιμένουμε. Τι λέει για δρόμο Λαγκάδας..


Για θέματα της ορεινής Λευκάδας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 o Θοδωρής Γεωργάκης.

Ο ίδιος αρχικά εξέφρασε την δυσαρέσκεια των κατοίκων για τον πρόχειρο προγραμματισμό του Πνευματικού Κέντρου, κάνοντας λόγο για βιασμό της λογικής και του αυτονόητου, καθώς το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, παρουσίαζε εμφάνιση της Κίνας στην παιδική χαρά των Λαζαράτων την Πέμπτη, ξαφνικά παρουσιάστηκε την Τρίτη, με τους ίδιους να νιώθουν άσχημα και να χορεύουν ενώπιο τριάντα περίπου ατόμων!!

«Γίνονται πράγματα στο γόνατο που δεν μας τιμούν» ανέφερε, λέγοντας ότι κατανοεί την ανάγκη του Πνευματικού κέντρου να γίνει μια μετάθεση εμφάνισης, ωστόσο αυτό που δεν κατανοεί είναι το πρόχειρο της υπόθεσης, καθώς δεν ενημερώθηκε σωστά κανείς.

Ο κύριος Γιωργάκης, είπε ότι το Φεστιβάλ θέλει μια γενική αναμόρφωση, καθώς όπως ξεκίνησε το 1962  από τον αείμνηστο Αντώνη Τζεβελέκη, έτσι βαδίζει μέχρι σήμερα, χωρίς καμία καινοτομία ριζική, που θα βάλει τον κόσμο σε αυτό το παιχνίδι, όπως το 1960.

Ο ίδιος μάλιστα τάχθηκε κατά του αντιτίμου των δέκα ευρώ, καθώς τα χρήματα θα μπορούσαν να βρεθούν μέσα από χορηγούς, καθώς αν υπάρχει μια δυνατή οργανωτική επιτροπή και να βρεθούν χορηγοί και εκτός Λευκάδας, καθώς οι προθέσεις του Τζεβελέκη ήταν να βάλει τον κόσμο μέσα στην αδελφοσύνη, κατανοώντας ωστόσο τι μεγάλο κόστος.

Αναφερόμενος στον δρόμο της Λαγκάδας ο οποίος παρέμεινε κλειστός αυτό το καλοκαίρι, είπε ότι ο ίδιος τον περνάει καθημερινά, καθώς ο ίδιος όπως επανέλαβε γνωρίζει ότι αυτός ο δρόμος είναι εργαλείο για δέκα χωριά της ορεινής Λευκάδας.

Ξαφνικά εκεί που η ορεινή Λευκάδα ήταν απομονωμένη για αιώνες, βρέθηκε μια διέξοδος από το φαράγγι της Λαγκάδας και σε τέσσερα χιλιόμετρα είσαι στις πιο μαγευτικές παραλίες.

Ωστόσο ο δρόμος αυτή την στιγμή είναι και ανοικτός και κλειστός, δεν υπάρχουν τα αναχώματα στην είσοδο και την έξοδο του δρόμου και υπάρχει κυκλοφορία από τον δρόμο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα αναχώματα βγήκαν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς με τον ίδιο να εκτιμά, ότι προφανώς αναγκάστηκε να τον ανοίξει και όσοι δεν φοβούνται περνάνε.

Ωστόσο η κατάσταση στο επίμαχο σημείο παραμένει με μεγάλες πέτρες στο οδόστρωμα όπως τότε.

Ωστόσο ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον δρόμο, καθώς ο Δήμαρχος είπε ότι βγήκε κονδύλι 2.800.000 ευρώ, ωστόσο δεν έχουμε καμία άλλη πληροφόρηση.

Μας επείγει να είναι ανοικτός για την επόμενη σεζόν, καθώς με όλα όσα απαιτούνται πολύ φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στον Απρίλη και θα έχουμε πάλι κινητοποιήσεις.

Ότι έχουν στο μυαλό τους πρέπει να το υλοποιήσουν σύντομα, καθώς απαιτούνται μεγάλες προθεσμίες για να διανύσουμε.

Η δημοτική αρχή πρέπει να ενημερώσει για ένα χρονοδιάγραμμα, μην πάμε πάλι στα τυφλά και ξεκινήσουν οι διαμαρτυρίες, διότι δεν μπορεί ένας δρόμος να είναι κλειστός για τρία χρόνια.

Μάλιστα επεσήμανε ότι η Περιφέρεια ενδιαφέρθηκε κάποια στιγμή για τον δρόμο, μετά την ανάρτηση του πανό στα Λαζαράτα, σύμφωνα με πληροφορίες από το παρασκήνιο.

Ο κύριος Γεωργάκης επανέλαβε ότι εκείνο που είναι αδιανόητο σε ένα κράτος που τρυπάει βουνά και αναποδογυρίζει θάλασσες να μην μπορεί να φτιάξει εκατό μέτρα δρόμου σε σύνολο τεσσάρων χιλιομέτρων που έχει το πρόβλημα.

Δεν είναι όλος ο δρόμος επικίνδυνος, αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς που τα λένε όσοι δεν θέλουν να κάνουν τίποτα.

Ενδιαφέρον ωστόσο είχε η αναφορά του κύριου Γιωργάκη στην περιοχή Ακόνη Λευκάδας, καθώς διέρρευσε ότι στην μελέτη του Πανεπιστημίου πρώτος χώρος για ΧΥΤΥ είναι η Ακόνη.

«Αυτό έχει να κάνει με το Plan b της δημοτικής αρχής, καθώς πρώτος επιλεγμένος χώρος είναι αυτός της Ακόνης, ωστόσο ο ίδιος είπε ότι δεν εκδηλώνεται, καθώς βλέπει σκοπιμότητα πίσω από την διαρροή αυτή.

Κάποιοι περιμένουν, ωστόσο δεν θα πέσουμε στην παγίδα τους, περιμένουμε να δούμε τι εξέλιξη θα πάρει αυτή η ανεπίσημη διαρροή.»

Η παρούσα δημοτική αρχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού της έχει την ντόπια λύση, είπε.

Μακάρι να είναι λάθος η διαρροή, είπε καθώς συζητείτε και προφανώς πέφτει στο τραπέζι για να δουν πως θα αντιδράσει η κοινωνία.

Το θέμα της Ακόνης πρέπει να το δούνε προσεκτικά καθώς και την δεκαετία του 90 υπήρξε τεράστια αντίδραση από την ίδια την Ακόνη, ένας τόπος με τρεχούμενα νερά, ενώ εκεί είναι και το Μοναστήρι των Αγίων Πατέρων. Δεκαεπτά αιώνες  το σεβαστήκαμε, τώρα θα πάμε στα πόδια τους να βάλουμε σκουπίδια;

Επίσης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ να αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος και να απομακρύνει τους νέους από κακές συνήθειες, λέγοντας ότι το καλοκαίρι έγινε μια από τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις στην ορεινή Λευκάδα.

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.