Θοδωρής Γεωργάκης στον Prisma 91,6: ” Αν δεν υπήρχαν σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί,κατολισθήσεις δεν θα είχε καρφωθεί ούτε πρόκα στο νησί.” Ανύπαρκτη η αντιπολίτευση στον Δήμο.


Για την πλούσια συγγραφική του δραστηριότητα, καθώς και την αγάπη του για την ορεινή Λευκάδα, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 Θοδωρής Γεωργάκης.

Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε ηλεκτρονική μορφή, με θέμα το λευκαδίτικο γάμο, το οποίο περιέχει τα έθιμα τα τραγούδια, καθώς και το συμβολισμό των εθίμων αυτών, βασιζόμενος σε βιωματικά χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος  στην καινούργια του συγγραφική δραστηριότητα, είπε ότι είναι  βασιζόμενη στον ερωτικό Σικελιανό, λέγοντας πως ο ίδιος είναι μία πηγή ερωτισμού, όχι μόνο με την σαρκική έννοια,  αλλά και  την πνευματική, βασιζόμενος στην τεράστια ερωτική αλληλογραφία που είχε με την πρώτη του γυναίκα την Εύα Πάλμερ, αλλά και την δεύτερη την Άννα Καραμάνη.

Στην ερώτηση αν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σκέφτεται να είναι υποψήφιος με κάποιο συνδυασμό, ο κύριος Γεωργάκης απάντησε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς  νιώθει ότι είναι ένας ενεργός πολίτης της Λευκάδας, ασχολείται με το νησί, με  λαογραφικά και υλικοτεχνικά, καθώς  και σε θέματα Υποδομών, έχει μία πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό χώρο που μπορεί να μεταφυτεύσει  στην αυτοδιοίκηση αν το θελήσει ο κόσμος.

Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις και για το δήμο και την περιφέρεια, ωστόσο ακόμα είναι νωρίς για να πάρει τις οριστικές αποφάσεις.

Σχολιάζοντας την τελευταία απάντηση του δημάρχου Λευκάδας Κωνσταντίνου Δρακονταειδή στο δημοτικό συμβούλιο για τις εξελίξεις στο δρόμο της Λαγκάδας, ανέφερε  ότι του προκάλεσε θυμηδία με όλη τη σημασία της λέξης.

“Πιστεύω πως τέσσερα χρόνια τώρα η Λευκάδα βιώνει ένα δράμα και δυστυχώς θα το βιώσει για ένα χρόνο ακόμη, καθώς πλέον η Λευκάδα έχει γίνει ένας παγκόσμιος προορισμός, ξεφεύγοντας από τα παλιά στερεότυπα.

Η Λευκάδα θέλει να απογειωθεί και δεν μπορεί, η διοίκηση της Λευκάδας ακολουθεί μόνο τα φυσικά φαινόμενα, αν δεν υπήρχαν οι σεισμοί λιμοί και καταποντισμοί και οι κατολισθήσεις δεν θα είχε καρφωθεί πρόκα πουθενά στο νησί.”

Μάλιστα ζήτησε να μάθει πια σοβαρή μελέτη υπάρχει για να μιλήσουμε με προοπτική για τη Λευκάδα το 2030 και πως αυτό το έχει επικοινωνήσει δημοτική αρχή.

“Όραμα δεν υπάρχει, απλά μόνο μία διαχείριση από μία στενή ιδεοληπτική ομάδα. Απόρροια αυτής, ότι οι κεντρογενείς που υπήρχαν στην ομάδα, ο Κούρτης, Κοντογιώργης, Γαζής σηκώθηκαν και έφυγαν.

Δεν μπορεί η Λευκάδα να ζει μέσα από διορισμούς και αναθέσεις, το πανηγύρι είχε τελειώσει.”

Αναφερόμενος στην Ορεινή Λευκάδα, θύμισε ότι το 2002 επί Νομαρχίας Σπύρου Μαργέλη, είχε γίνει αναπτυξιακό συνέδριο για την ορεινή Λευκάδα και από τότε έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν έχει υλοποιηθεί απολύτως τίποτε,  ούτε από τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Τότε ναυαρχίδα της ανάπτυξης ήταν ο πρωτογενής τομέας, πλέον αυτό δεν ισχύει, καθώς έχει περάσει στον τριτογενή τομέα, ωστόσο εκεί βρίσκεται στα βήματα της δεκαετίας του 1980 λόγω έλλειψης Υποδομών.

Για  το δρόμο της Λαγκάδας είπε ότι  οδεύουμε στον τρίτο χρόνο και ο δρόμος Ζωή για την ορεινή Λευκάδα παραμένει κλειστός και ποιος ξέρει για πόσο θα είναι ακόμη, καθώς ακόμα και σήμερα αν αρχίσει η διαδικασία, θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για να γίνει ο δρόμος.

Μάλιστα είπε  ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Λευκάδας, όταν ο ίδιος είχε προσωπικά ανακινήσει το θέμα το 2016-, είχε καλέσει  παράγοντες και τους είχε πει ότι τον  δρόμο θα τον  φτιάξει με τα ρέστα που θα μείνουν από το δρόμο του Γιαλού, ένα χονδροειδέστατο ψέμα, καθώς ο δρόμος του Γιαλού ακόμα δεν έχει τελειώσει, εκτιμώντας ότι χρειάστηκαν περισσότερα χρήματα.

“Όταν είδε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, τότε προέκυψαν τα 2.800.000, τα οποία συζητιούνται εδώ και ένα χρόνο, το ξεκίνησε ο δήμος το πήρε περιφέρεια και ακόμα δεν βλέπουμε φως.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει την σπουδαιότητα αυτού του δρόμου, για την ορεινή Λευκάδα, καθώς αν η παραλία Λευκάδα έχει μία σεζόν 2 μηνών, εδώ έχουμε μόλις 15 μέρες, αν έχουμε και αυτό το πρόβλημα μιλάμε για ανύπαρκτη ανάπτυξη.

Είναι ο μοναδικός τομέας που προσφέρει εισοδήματα και στους κατοίκους της ορεινής Λευκάδας η οποία σε λίγα χρόνια θα μείνει ορεινή καθώς δεν θα υπάρχει κόσμος.

Δεν μπορεί τέσσερα χρόνια ένας δρόμος εργαλείο για την ορεινή Λευκάδα να παραμένει κλειστός, ωστόσο αν με το καλό ολοκληρωθεί κάποιοι  θα θριαμβολογούν.”

Μάλιστα  εξέφρασε το παράπονό του και για την αντιπολίτευση, η οποία ούτε καν ενδιαφέρεται για την Λευκάδα, οι περισσότεροι των συμβούλων, κάθονται στα μπαλκόνια τους, απλώνουν τα πόδια τους και βλέπουν  την θάλασσα και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η ορεινή Λευκάδα.

“Αν έπεφτε ο δρόμος Κατούνα Λυγιά, θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο ολόκληρο.”

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, έκανε έκκληση να γίνει μία ολική επαναχάραξη του δρόμου και να μην απαντηθούν τόσα χρήματα μόνο για το σημείο που έχει υπάρξει η κατολίσθηση.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.