Θεόφιλος Κατωπόδης στον Prisma 91,6: “Πέρυσι εγκρίθηκαν κατά παρέκκλιση τα τμήματα Καρυάς καθώς δεν δημιουργούσαν πρόσθετο κόστος. Ευελπιστούμε και φέτος να γίνει το ίδιο


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να μην εγκρίνει τμήματα προσανατολισμού στην Β’ Λυκείου του Γυμνασίου και των ΓΛΤ Καρυάς.

Για το θέμα αυτό μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Θεόφιλος Κατωπόδης.

Όπως ανέφερε το θέμα δημιουργήθηκε από πέρυσι, με το σχολείο να λειτουργεί κανονικά από την δεκαετία του 1960, όντας το δεύτερο ιστορικό γυμνάσιο της Λευκάδας μετά το πρώτο.

«Το Γυμνάσιο της  Καρυάς όλα αυτά τα χρόνια εξυπηρετεί την ορεινή Λευκάδα και για πρώτη φορά αντιμετώπισε πέρυσι πρόβλημα με την υπουργική απόφαση που βάζει ποσοτικά κριτήρια στο να λειτουργήσουν τα τμήματα του Λυκείου, είτε κατευθύνσεις, είτε μαθήματα επιλογής βάση κατηγορίας που ανήκει το σχολείο.

Αυτή η κατηγοριοποίηση έχει να κάνει περισσότερο με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτά που ως γνωστόν κλιμακώνονται με την απόσταση από την πρωτεύουσα.

Η Καρυά είναι που είναι στα 14 χιλιόμετρα είναι στην κατηγορία ΣΤ, ενώ η Βασιλική που είναι στα τριάντα και κάτι είναι σε πιο χαμηλή κατηγορία.

Για το ίδιο θέμα  πέρυσι και παρόμοια χρονική στιγμή βγήκε μια εγκύκλιος και έγιναν κινητοποιήσεις και για πρώτη φορά μετά από χρόνια όλοι οι σύλλογοι και οι αρχές τάχθηκαν υπέρ μας το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και φθάσαμε μέχρι το γραφείο του Υπουργού ο οποίος κατανόησε τα επιχειρήματα τα οποία  ήταν συγκεκριμένα και ατράνταχτα.»

Σύμφωνα με τον κύριο Κατωπόδη το να κλείσεις μια χρονιά μια τάξη δεν έχει ουσιαστικό όφελος, καθώς ένα από τα επιχειρήματα προς τον υπουργό ήταν και το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά κάποιος πρέπει να τα μεταφέρει με πρόσθετο κόστος, καθώς οι οργανικοί καθηγητές που επαρκούσαν θα έμεναν με μειωμένο ωράριο οπότε και αυτοί θα έπρεπε να συμπληρώσουν το ωράριο σε άλλο σχολείο της Λευκάδας, καταβάλλοντας και τα οδοιπορικά οπότε η οικονομία που προσπαθεί να κάνει το Υπουργείο απλά δεν υπάρχει.

Μάλιστα πέρυσι εγκρίθηκαν κατά παρέκκλιση τα τμήματα με το σκεπτικό ότι δεν δημιουργούν πρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι λογικά επειδή τα επιχειρήματα είναι ίδια και ο Υπουργός είναι ο ίδιος θέλει να είναι αισιόδοξος ότι και φέτος θα επαναληφτεί η ίδια κατάσταση.

Μάλιστα από την αρχή της χρονιάς ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχουν έρθει σε επαφή με τον Δήμαρχο-Αντιπεριφερειάρχη και τους διευθυντές δευτεροβάθμιας και όλοι έχουν θετική εισήγηση με τον ίδιο να εκτιμά ότι το θέμα θα λυθεί αισίως.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25612 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.