Θεόδωρος Χαλικιάς στον Prisma 91,6: “Πάγιο αίτημα πενήντα ετών η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων Νήσων”


Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων νησιών είναι μία πραγματικότητα, μετά από προσπάθειες του περιφερειάρχη Ιονίων νήσων, όλης της περιφέρειας, αλλά και του υπουργείου, είπε στον Prisma 91,6 ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος χαλικιάς.

“Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα 50 ετών με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική”, ανέφερε ο κ Χαλικιάς, ενώ ο πλοιοκτήτης της εταιρείας του μετέφερε ότι τα τηλεφωνήματα είναι εκατοντάδες για τα δρομολόγια, ενώ γίνονται  πολλές κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κύριος Χαλικιάς ανέφερε ότι οι συμπολίτες μας μπορούν να απευθύνονται σε ταξιδιωτικά πρακτορεία, όπου υπάρχουν τα προγράμματα και έχουν ξεκινήσει τουριστικά πακέτα.

“Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση που θα πετύχει και θα μπορέσει και να διευρυνθεί.”  Μάλιστα εξετάζεται σε μία επόμενη φάση να συμπεριληφθεί και το Μεγανήσι.

Τα πλήρη δρομολόγια θα ξεκινήσουν από 23 Μαΐου και το καράβι  θα κάνει τρία δρομολόγια μέσα την εβδομάδα,με συγκεκριμένη ώρα άφιξης σε κάθε νησί.

Ο κύριος Χαλικιάς διευκρίνισε σε όσους ρωτούν για ποιο λόγο το καράβι δεν σταματάει στη Βασιλική, όπως λανθασμένα έλεγε αρχική προκήρυξη, λέγοντας ότι στη Βασιλική δεν υπάρχει λιμάνι που να μπορεί να δεχτεί το καράβι, ενώ το Αγκυροβόλι δεν είναι έτοιμο. “Εάν δεν έπιανε στην πόλη δεν θα μπορούσε να πιάσει πουθενά στη Λευκάδα.”

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με αυτό το πρόγραμμα μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου και θα συνεχίζουν με μειωμένα και μετά από αυτήν.

Ο κ Χαλικιάς, είπε ότι λόγω της αδειοδότησης όλων των υδατοδρομίων το επόμενο καλοκαίρι, θα υπάρχουν υδροπλάνα μέσα σε 25 λεπτά θα είσαι στην Κέρκυρα και στην Κεφαλλονιά και με αυτό τον τρόπο η συνοχή στην περιφέρεια επιτέλους γίνεται πράξη όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους.

About Ομάδα Σύνταξης 27406 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.