Θεόδωρος Χαλικιάς στον Prisma 91,6: ” Η κοινωνία εκτιμά το έργο το οποίο έχουμε αφήσει ως Περιφέρεια.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλικιάς, αναφερόμενος σε σημαντικές χρηματοδοτήσεις που έχουν να κάνουν με τις υποδομές του νησιού.

Όπως είπε ήδη γίνονται πολλά έργα στο νησί, είχαμε και την χρηματοδότηση από το σεισμό,   ενώ ως Περιφέρεια έχουμε πάρει κάποιες χρηματοδοτήσεις και έχουν ενταχθεί κάποια έργα τα οποία εδώ και 15 με 20 χρόνια ζητούσε η κοινωνία της Λευκάδας και για κάποιους λόγους δεν γινόντουσαν.

Και ο ίδιος  τόσα χρόνια πίστευε ότι κάτι συμβαίνει και δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν, ή ίσως ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται έργα τα οποία θα βοηθήσουν και στην ανάπτυξη του νησιού, όπως για παράδειγμα στο Νυδρί και η πεζοδρόμηση του.

Παράλληλα μέσα από μεγάλες προσπάθειες μέσω του προγράμματος “ίντερεκ”,  θα δοθεί η χρηματοδότηση τριών εκατομμυρίων ευρώ για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών του Νυδρίου, δύο έργα που η κοινωνία του νησιού τα ζητάει εδώ και 20 χρόνια τα υπόσχονταν και δεν είχαν γίνει ποτέ.

Ένα άλλο μεγάλο έργο είναι η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων της παράκαμψης του Καλαμιτσίου, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που ενώ πολλοί υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, γιατί υπάρχουν απαλλοτριώσεις, ωστόσο το ποσό έχει εξασφαλιστεί.

Επίσης από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε μία σημαντική εργολαβία 1.160.000 ευρώ, για οδικά έργα και για έργα  ασφάλειας άλλες 600.000, πριν από 15 μέρες πήραμε άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ, για οδικά έργα, που θα βγει ένα ποσό ενός εκατομμυρίου εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ για ασφαλτικά έργα, ενώ παράλληλα θα υπάρξει ένα ποσό για την βράχο προστασία  στην είσοδο της Καρυάς, δημιουργία πεζοδρομίων και άλλα έργα Οδικής Ασφάλειας, με χρηματοδότηση και πάλι από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

Θεωρώ ότι Λευκάδα είχε ανάγκη αυτά τα έργα και εμείς τα πραγματοποιούμε και είμαι χαρούμενος για αυτό.

Όσον αφορά τα έργα τα οποία σχεδιάστηκαν παλιά, ο κ Χαλικιάς ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα δεν  είναι ποιος υλοποιεί κάποια έργα τα οποία είχαν μπει σε ένα τέλμα και δεν είχαν ολοκληρωθεί ποτέ, καθώς μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την δημιουργία της λιμνοδεξαμενής της Καρυάς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Η συγκεκριμένη δεξαμενή στην Εγκλουβή θα βοηθήσει πολύ την γεωργία που εκτός από τα 400 στρέμματα φακής θα μπορούν να αρδευτούν και άλλες περιοχές και να υπάρχει μεγαλύτερη παραγωγή και να  μείνουν νέοι άνθρωποι στην Εγκλουβή..

Αναφερόμενος σε πρόσφατες αναρτήσεις στο Facebook  για το ποια νέα έργα έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια για τη Λευκάδα, ο κύριος Χαλικιάς είπε, ότι ο καθένας προγραμματίζει μία μελέτη και κάνει και ένα έργο.  Το να κάνεις μία μελέτη και να την παρατήσεις σε ένα συρτάρι δεν λέει τίποτα.

Επομένως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εμείς ήδη υλοποιούμε οκτώ μελέτες.

Επίσης περιμένουμε μία μελέτη να έρθει από μέρα σε μέρα, που έχει να κάνει με 4 λιμάνια, η οδική μελέτη για τον δρόμο Τσουκαλάδων Αγίου Νικήτα, έχουμε βγάλει από το συρτάρι και έχουμε πληρώσει μία μελέτη την οποία ο ίδιος ο μελετητής με έκπληξη είδε  ότι μας ενδιαφέρει και αφού εισέπραξε τα χρήματα που του χρωστούσαν προχωράει, για τον δρόμο από Φτερνό και την καινούργια πρόσβαση στην παραλία και άλλες ακόμα.

Με  όλα αυτά εννοώ  ότι κάνεις μία μελέτη και ταυτόχρονα αν προλάβεις την  χρηματοδοτείς.  Το να ξεκινήσω να βάλω ένα πρόγραμμα και να πω ότι χρειάζομαι 20 μελέτες να τις κάνω κι άμα βρούμε χρήματα τις υλοποιούμε, νομίζω ότι φτάνουμε στην άλλη άκρη.

Το σωστό είναι να κάνεις κάποιες μελέτες και ταυτόχρονα και τα έργα που υποδεικνύουν, καθώς δεν έχει νόημα να στη βάζεις μελέτες και να αναρωτιέται  η κοινωνία γιατί δεν γίνονται.

Εμείς πήραμε μελέτες από χρόνια, καθώς μετά από χρόνια ήθελαν αλλαγές, όπως για παράδειγμα η  μελέτη πεζοδρόμησης του νησιού, έγινε ολόκληρη τροποποίηση καθώς το Νυδρί έχει αλλάξει μετά από 15-20 χρόνια.

Επίσης ανέφερε ότι Περιμένουμε τη χρηματοδότηση και μέχρι το τέλος του χρόνου θα την έχουμε, σχετικά με τη νέα πτέρυγα του γηροκομείου ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που είχαμε υποσχεθεί και περιμένουμε να υποβληθεί πρόταση και να εγκριθεί.Ο κύριος Χαλικιάς αναφερόμενος στους επικριτές του είπε να μην ανησυχούν για το τι  έργα θα αφήσουμε,  λέγοντας ότι θα αφήσουμε ένα έργο το οποίο ήδη φαίνεται και το αναγνωρίζουν ως είναι αντικειμενικοί.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25627 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.