Θεόδωρος Χαλικιάς στον Prisma 91,6: “Δεν μπορώ να εξηγήσω την στάση του κυρίου Καράμπαλη. Περίμενα μια πιο γενναία απάντηση.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ήταν καλεσμένος ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλικιάς, με αφορμή την  υπογραφή 15.327.180,30 € για σημαντικά έργα πολιτισμού, που αφορούν μεταξύ άλλων το θέατρο Λευκάδας, αλλά και την ανακαίνιση οικίας Ζαμπελίων για τη δημιουργία Ζαμπέλιου Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Λευκάδας.

Σχολιάζοντας την διένεξη με τον κύριο Καράμπαλη η οποία επισκίασε τον δημόσιο απολογισμό του Δήμου Λευκάδας, καθώς και την ανακοίνωση που εξέδωσε μέσα από τον Prisma 91,6, ο κύριος Χαλικιάς επανέλαβε ότι έγινε μία απρόκλητη επίθεση στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη για ένα ανύπαρκτο θέμα, ομολογώντας ότι ο ίδιος βγήκε εκτός εαυτού  καθώς επρόκειτο για προσωπικό μήνυμα και αυτό ήταν το χειρότερο από την πλευρά του κυρίου Καράμπαλη, καθώς  δημοσιεύοντας το έκανε ζημιά στον Δήμαρχο και στην εξαιρετική παρουσίαση που πραγματοποίησε και αντί   να συζητιέται αυτό το θέμα συζητήθηκαν κουτσομπολιά.

“Ο ίδιος μάλιστα έκανε περισσότερο  κακό στον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ λιγότερο στην περιφέρεια ή σε εμένα.”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε,  το περιστατικό αυτό στεναχώρησε και τον δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, με τον ίδιον να λέει ότι  πρώτα μίλησε  με τον δήμαρχο και έπειτα  έστειλε το μήνυμα στον κύριο Καράμπαλη.

“Δεν μπορώ να εξηγήσω την στάση του κυρίου Καράμπαλη και θα περίμενα μία πιο διαφορετική απάντηση, με δεδομένο ότι είναι πιο γενναίο να παραδέχεσαι ότι έκανες ένα λάθος, από το να λες ότι δεν γνώριζα αν το γνώριζε ο περιφερειάρχης ή το έμαθε αργότερα ως αναφορά το αυτοκίνητο και το παρκάρισμα του.

Το θέμα για μένα έχει λήξει γιατί έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε και δεν μπορώ να γνωρίζω το κίνητρο του καθενός, ενώ διευκρίνισε ότι τη στιγμή που ανέβηκε η ανάρτηση ο δήμαρχος Λευκάδας ήταν την παρουσίαση αποκλείοντας το ενδεχόμενο αν το γνώριζε να είχε  εγκρίνει το περιεχόμενο της.

“Δεν μπορώ να καταλάβω τον ίδιον τι τον ώθησε να το γράψει και τι υπηρεσίες μπορεί να προσέφερε και σε ποιον, αυτό είναι δικό του θέμα.” σχολιάσε.

 

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, για ένταξη του θεάτρου στο ΕΣΠΑ 2014 2020, ο κύριος Χαλικιάς έκανε λόγο για μία παλιά αμαρτία, έχουν γίνει πολλά λάθη, ωστόσο μαζί με το δήμο Λευκάδας δρομολογήθηκε μία λύση  να αναλάβει τη μελέτη ο δήμος να ξεχωρίσει  από το ανοιχτό θέατρο, καθώς  από την διαχειριστική αρχή μας δόθηκε μία λύση, παρά το διοικητικό πρόστιμο στο οποίο θα καταθέσουμε αναίρεση, να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Επίσης θα ζητήσουμε και μία διοικητική αναστολή από τον Υπουργό ανάπτυξης, κάτι που είναι εφικτό από τη στιγμή που η διοικητική αυτή έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατοίκων της ορεινής Λευκάδας, για την κατάσταση του δρόμου που οδηγεί στην Καρυά και την εκτίμηση ότι δεν έχει γίνει τίποτα, ανέφερε ότι η ανάρτηση των κατοίκων είναι μία Έκθεση Ιδεών, καθώς τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

“Όταν έγινε η κατολίσθηση, μετά από δύο μέρες υπήρχε συνεργείο που καθάρισε εντελώς το σημείο και με εντολή δική του την επόμενη ημέρα με ειδικό όχημα κατέβηκαν κάποια δέντρα και σημεία επικίνδυνα.”

Ωστόσο διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν είναι υπεύθυνος για το αν θα ανοίξει ο δρόμος, αλλά οι τεχνικές υπηρεσίες. “Επειδή εκεί υπήρχε ένα κάγκελο, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να το επαναφέρουμε στην πρότερη κατάσταση. Έχουμε δώσει ανάθεση ύψους 24.000 ευρώ στην  Ιόνιο Τεχνική να τοποθετήσει το καινούργιο μέσα στην εβδομάδα, για να γίνουν βράχο παγίδες και να μπορέσει η τεχνική υπηρεσία να δώσει το πράσινο φως να ανοίξει ο δρόμος.

“Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα, ακολούθησε η πτώση του νταμαριού στη Λευκάδα και όλοι ήμασταν σε επιφυλακή”, επίσης ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη σε ένα σημείο το οποίο δεν γνωρίζουμε πώς μπορεί να εξελιχθεί για να ανοίξει ο δρόμος.

Όσον αφορά τα μπάζα που είναι στην πλατεία, θα είχαν φύγει νωρίτερα ωστόσο μετά το θέμα που προέκυψε στην Απόλπαινα, είχε συνεννοηθεί με το Δήμαρχο Λευκάδας να δωθούν για να  βοηθήσουν τις επιχώσεις στο έργο  της προσωρινής λύσης του δρόμου.

 

Στο  θέμα του δρόμου της Απόλπαινας, έχει δοθεί εντολή να προμηθευτούν φανάρια, καθώς  όπως είπε αν φτάσουμε σε ένα σημείο να έχουμε πολλή κίνηση, θα μπουν για να μονοδρομείται εναλλάξ ο δρόμος, γνωρίζοντας ότι θα δημιουργήσει μεγάλο μποτιλιάρισμα, καθώς είναι μία μεγάλη διαδρομή, αλλά σε πολύ μεγάλη κίνηση ένα φρακάρισμα θα ήταν χειρότερο.

Μάλιστα αναφέρθηκε  και στην δημοπράτηση της πλωτής  γέφυρας, καθώς όπως είπε  οι υπηρεσίες της περιφέρειας για πρώτη φορά κάνουν μία Μελέτη ύψους 2.500.000 ευρώ για τη συντήρηση της, καθώς και μία γκάμα δημοπρατήσεων  έργων για την αναβάθμιση των δομών του νησιού, λέγοντας πως  υπήρχαν και δρόμοι που δεν είχε πέσει ποτέ άσφαλτος, όπως ο δρόμος Σφακιώτες- Αλέξανδρος- Πλατύστομα, κ.α.

Μάλιστα  νιώθει υπερήφανος καθώς η περιφέρεια έχει τέσσερα μηχανήματα στο δρόμο αυτή την στιγμή,  τα οποία σκούριαζαν και ήταν εκτός λειτουργίας και σάπιζαν, καθώς ήταν πανάκριβα μηχανήματα που τα έτρωγαν τα ποντίκια.

Σχολιάζοντας την διακοπή της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και τις αντιδράσεις που προέκυψαν, ανέφερε ότι στην παρέλαση έγιναν κάποια πράγματα μαζεμένα. Στα σχολεία δημιουργήθηκε κάποιο κενό, κάποιοι άνθρωποι βγήκαν στο δρόμο νομίζοντας ότι η παρέλαση τελείωσε, η φιλαρμονική διαμαρτύρονταν ότι λόγω βροχής θα χαλάσουν τα όργανά της και  η παρέλαση διαλύθηκε χωρίς να δοθεί κάποια εντολή.

 

Στο θέμα της ζεύξης του νησιού, που έχει έρθει ξανά στην επικαιρότητα και στην αναφορά του δημάρχου Λευκάδας, ότι υπάρχει έγγραφο του Υπουργείου, καλώντας μάλιστα τους επικεφαλής σε συζήτηση τη Μεγάλη Δευτέρα, ο κύριος Χα

 

 

Ο κύριος Χαλικιάς ανέφερε, ότι το έγγραφο αυτό  από λάθος του διευθυντή συγκοινωνιακών Υποδομών κ.Μακρή, είχε  αποδέκτη το Δήμο Λευκάδας και κοινοποίηση στην Περιφέρεια, με αντικείμενο τον  επαναπροσδιορισμό φυσικού αντικειμένου, για την ωρίμανση προκήρυξης της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας και ζητούσε κάποια γνώμη σε κάποια θέματα.

Σε επικοινωνία που είχε με το υπουργείο, παραδέχτηκε το λάθος στην αποστολή του εγγράφου, καθώς αρμόδια σύμφωνα με τους νόμους του Καλλικράτη είναι η περιφέρεια με τη συμβολή του δήμου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο ίδιος μάλιστα έχει ζητήσει συνάντηση με τους επικεφαλής του Υπουργείου και τον Υπουργό Κ Σπίρτζη, για να συζητήσουν την προοπτική του συγκεκριμένου έργου και τι ακριβώς μπορεί να γίνει, καθώς είναι πολύ σημαντικό.

About Ομάδα Σύνταξης 27514 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.