Θεόδωρος Χαλικιάς στον Prisma 91,6: Δεν μπορεί ο δρόμος της Απόλπαινας να μείνει κλειστός πολλούς μήνες γιατί το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι εφιαλτική.


Στην Καρυά  θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στις 6 και συγκεκριμένα στο δημοτικό κατάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης  Θεόδωρος Xαλικιάς, καθώς  μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες θα γίνει ενημέρωση για το θέμα των εργασιών αποκατάστασης του οδικού δικτύου μετά τις πρόσφατες κατολισθήσεις.

Σχολιάζοντας τον δρόμο της Απόλπαινας και την εκτίμηση του δημάρχου κυρίου Δρακονταειδή ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, εκτίμησε ότι αυτό το θέμα θα τραβήξει,  ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να μείνει  κλειστός ο δρόμος για μήνες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι εκτός από το ΙΓΜΕ  και τους γεωλόγους πρέπει να έρθουν και άλλοι  ειδικοί, καθώς αν  δεν καταφέρουμε να λύσουμε αυτό το θέμα η κατάσταση το καλοκαίρι θα είναι εφιαλτική.

Μάλιστα έκανε λόγω γεννούν αριθμό 25 χιλιάδων αυτοκινήτων που έρχονται  το καλοκαίρι καθημερινά , λέγοντας ότι ακόμα και φανάρια να μπουν όπως στους Τσουκαλάδες το καλοκαίρι η απόσταση θα είναι μεγάλη, θα μαζεύονται οι ουρές, καθώς αυτός ο δρόμος του Φρυνιού έχει φτιαχτεί παλιά όταν η Λευκάδα είχε το 10% των αυτοκινήτων της.

Το θέμα είναι ότι η θα πρέπει να αλλάξεις δρόμο, κάτι  που είναι πολύ δύσκολο στο συγκεκριμένο σημείο ή θα πρέπει αυτό το κομμάτι που κρίνεται ότι θα πέσει αύριο ή σε πέντε με δέκα χρόνια  να το ρίξουμε, λέγοντας ότι πρέπει να το ψάξουν ακόμα περισσότερο.

Αναφερόμενος στον  δρόμο της Καρυάς, είπε  ότι οι μηχανικοί είχαν κάποιους ενδοιασμούς για κάποια σημεία που ήταν σε μία αστάθεια και αυτό θα συζητηθεί και στην αποψινή συνάντηση με τους κατοίκους, έγινε καθαρισμός, αλλά επειδή υπήρξε μία πρόβλεψη για κακό καιρό το Σαββατοκύριακο θέλοντας να δουν τι ακόμα μπορεί να πέσει, αποφασίστηκε να παραμείνει ο δρόμος κλειστός λέγοντας ότι αυτή ήταν η απόφαση των μηχανικών.

Θα γίνει σήμερα ενημέρωση των κατοίκων, ωστόσο η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη όπως του δρόμου της Απόλπαινας.

About Ομάδα Σύνταξης 27498 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.