Θεόδωρος Χαλικιάς στον Prisma 91,6:”Θεωρώ ότι έχουν γίνει σημαντικά έργα στην Λευκάδα και αυτό με ωθεί να είμαι υποψήφιος ξανά “


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλικιάς.

Αναφορικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την στρατηγική αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της ΠΙΝ, είπε  ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην στρατηγική που μπορεί να αναβαθμίσει το τουριστικό μας προϊόν και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και στο πως μπορούμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι απαραίτητη η συνεργασία και των δήμων, του κράτους αλλά και των επαγγελματιών του χώρου.

Για τον σχεδιασμό της στρατηγικής στο θέμα του τουρισμού υπεύθυνη είναι η περιφέρεια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ρόλο και ο δήμος και η περιφέρεια, ενώ  αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για το brand name είπε ότι έγινε με λάθος τρόπο, καθώς μάλλον σύγχυση μπορεί να προκαλέσει το νέο λογότυπο.

Όπως είπε οι ειδικοί της περιφέρειας είπαν ότι μάλλον σύγχυση μπορεί να δημιουργήσει το νέο λογότυπο του επιμελητηρίου, καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για 24 νησιά, ο κόσμος ξέρει τα επτάνησα και ήταν ένα project που ξεκίνησε από το Επιμελητήριο με καλό σκοπό και πρόθεση, ωστόσο δεν μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Όσον αφορά το κάλεσμα του Επιμελητηρίου το οποίο διοργανώνει αντίστοιχη εκδήλωση τον Οκτώβρη είπε ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε και να βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Σχολιάζοντας το ποσό των 3.500.000 ευρώ για την παράκαμψη Καλαμιτσίου, ο κύριος Χαλικιάς ειπε ότι την συγκεκριμένη παράκαμψη  την συζητάμε εδώ και  22 χρόνια, καθώς όλοι έμειναν έκπληκτοι και δεν περίμεναν να γίνει, ενώ  για τις απαλλοτριώσεις  έχει προβλεφθεί το ποσό των  900.000 ευρλω για αυτό τον σκοπό.

“Πρόκειται για ένα έργο που η Περιφέρεια το πίστευε από την αρχή για αυτό και τα φανάριαπου είχαν τοποθετηθεί   όντως έδωσαν λύση έστω και προσωρινή στο οξυμμένο κυκλοφορικό πρόβλημα καθώς  ο κεντρικός άξονας που θα ξεκινάει από τον Άγιο Νικήτα και θα καταλήγει στην Νότια Λευκάδα θα αναβαθμίσει τηνπεριοχή,  καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον μποτιλιαρίσματα.

“Πρόκειται μια διαδικασία που μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο ωστόσο το σημαντικό είναι ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση καθώς ακόμα και οι μηχανικοί της Περιφέρειας δεν περίμεναν ότι θα μπορούσε να βγει μια τόσο μεγάλη χρηματοδότηση για αυτό το έργο.”

Σχολιάζοντας τις επόμενες αυτοδιοίκητές εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής και αν αυτό θα συμβάλει στην Λευκάδα της νέα εποχής ανέφερε ότι έχουν διαμορφωθεί κάποιες καταστάσεις πλέον στην χώρα μας, καθώς για το ίδιο θέμα ο καθένας ανάλογα με την πολιτική του τοποθέτηση εκφράζει διαφορετικά πράγματα που δεν είναι σωστά.

“Είναι σαν να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, προσπαθούμε να επιβάλλουμε να γίνονται διάφορες συμμαχίες, ενώ θα έπρεπε πρώτα να αρχίζουμε να φτιάχνουμε μια κουλτούρα τέτοια, καθώς  φοβάμαι μήπως συμβούν αντίστοιχα πράγματα όπως στο Μεγανήσι που ο Παύλος Δάγλας έφτασε Μάϊο μήνα να μην έχει προϋπολογισμό και να ψάχνουμε να βρούμε τρόπο για να μεταφέρει τα σκουπίδια ή να αγοράσει ένα στυλό που δεν είχε προϋπολογισμό.”

Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά ίσως έπρεπε να πάμε σταδιακά προς την απλή αναλογική και να δίνεται μια δυνατότητα σε αυτόν που θα είναι πρώτος να μην  μπορούν να τον βραχυκυκλώσουν και να μην μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος και η Περιφέρεια.

Μάλιστα όπως είπε κάνοντας μια προσαρμογή των αποτελεσμάτων των προηγούμενων εκλογών και φέρνοντας για παράδειγμα τον δήμαρχο Λευκάδας με την απλή αναλογική θα είχε οκτώ συμβούλους και έντεκα ο κύριος Μαργέλης λέγοντας ότι δεν ξέρει πως θα λειτουργούσε το δημοτικό συμβούλιο.

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ο κύριος Χαλικιάς είπε ότι στην Λευκάδα αυτή την στιγμή εκτελούνται έργα που φτάνουν στα 20 εκατομμύρια ευρώ και πολλά δεν θα έχουν τελειώσει, τα οποία και ανέφερε.

Μάλιστα είπε ότι τόσα έργα δεν έχουν γίνει παλιότερα υπογραμμίζοντας  ότι ενώ σε μια προηγούμενη συνέντευξη ήταν επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο αυτό, “τώρα είμαι πιο πολύ στο συν”, λέγοντας ότι αν δεν έχεις κάνει κάτι κάθεσαι σπίτι σου. «Θεωρώ ότι έχω κάνει πράγματα που ένας παρατηρητής που δεν είναι προκατειλημμένος τα θεωρεί ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο στις υποδομές στην Λευκάδα.»

About Ομάδα Σύνταξης 27476 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.