Θεόδωρος Χαλικιάς: “Στη 1:30 την νύχτα έριξε 150 τόνους νερό ανα στρέμμα.” Σπύρος Πολίτης: “Υπήρξαν κατολισθήσεις στο επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο”


Ο δρόμος προς Καρυά παραμένει κλειστός ανέφερε με παρέμβαση του στον Prisma 91,6, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλικιάς εξηγώντας το πλαίσιο δράσεων της Π.Ε Λευκάδας.

“Πριν λίγη ώρα έχει καθαρίστηκε, ωστόσο παραμένει κλειστός, καθώς υπάρχουν ακόμα κάποια επικίνδυνα σημεία, αλλά και το ενδεχόμενο να πέσει ένα κυπαρίσσι και θα γίνει μία προσπάθεια αύριο με μία μεγαλύτερη τσάπα, για να μπορέσει να χτυπηθεί και να κατέβει, για να μην υπάρξει κίνδυνος.”

Τα σημεία των κατολισθήσεων είναι πολλά, με κύρια αυτά που είναι στα Πευκούλια και λίγο πριν το χωριό, καθώς έχουν πέσει πολλά υλικά και έχουν σπάσει σε κάποια σημεία τα δίχτυα.

Επίσης ανοίχτηκε και ο δρόμος στο πρώτο χιλιόμετρο Βαυκερής, αλλά και Βαυκερής-Εγκλουβής, ενώ στο δρόμο Βασιλική Άγιος Πέτρος, είναι μία λωρίδα είναι ανοιχτή, και το θέμα εκεί αντιμετωπίζεται από τον ο δήμο.

Όπως ανέφερε ο κύριος Χαλκιάς, χθες το βράδυ στη 1:30 έριξε 145 μιλιμέτρ ανά ώρα βροχής, δηλαδή 15 εκατοστά την ώρα, περίπου 150 τόνοι νερό ανά στρέμμα την ώρα.

“Η διάβρωση επιταχύνθηκε, με αποτέλεσμα όλα αυτά να δημιουργήσουν αυτή την κατάσταση. Χαλκιάς τέλος συνέστησε στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και αυτός υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης του εδάφους.”

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σπύρος Πολίτης, αναφέρθηκε στα έντονα καιρικά φαινόμενα, κάνοντας λόγο για κατολισθήσεις τόσο στο επαρχιακό αλλά και στο δημοτικό δίκτυο, καθώς σημειώθηκε  μία μεγάλη κατάπτωση  στα Πευκούλια, αλλά και στο δρόμο Πηγαδησάνων-Καρυάς, καθώς και στον δρόμο Καρυάς-Βαυκερής που  είχε πέσει ένας βράχος, με τον δρόμο  πλέον να έχει αποκατασταθεί.

Επίσης στο δρόμο Περιγιαλίου προς Πλατύστομα, κόπηκε ένα μέρος του δρόμου, λέγοντας ότι προσωρινά δίνεται διέξοδος από άλλους δρόμους, μέχρι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

“Η δημοτική αρχή συνεχίζει να κάνει παρεμβάσεις, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υποψιασμένοι κάντε το μία λακκούβα τι μπορεί να συμβαίνει.”

Ο δήμος κάνει προσπάθειες πολλά έργα να ενταχθούν σε προγράμματα, ενώ αναφέρθηκε και σε μία σειρά αντιπλημμυρικών έργων που έχουν δρομολογηθεί.

Μάλιστα όπως είπε τόσο ο δήμαρχος Λευκάδας κ Δρακονταειδής, αλλά και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ Σέρβος, μαζί με τεχνικά κλιμάκια του δήμου επισκέφθηκαν τις περιοχές που αντιμετώπισαν πρόβλημα για να καταλήξουν σε προτάσεις αντιπλημμυρικών έργων.

 

Σε ένα  άλλο ζήτημα και σχολιάζοντας την υπογραφή της σύμβασης για τα γήπεδα Νυδριού και Αγίου Πέτρου από τη δημοτική αρχή, εξέφρασε την ενόχλησή του, για δημοσιεύματα τα οποία δεν διασταυρώνονται, αφήνοντας υπονοούμενα  μία δωρεά προβολέων από ιδιώτες στο γήπεδο του Αγίου Πέτρου, για το πού μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν οι προβολείς και αν είναι στη βάση τους, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Δήμος Λευκάδας ποτέ δεν δέχτηκε καμία δωρεά.

Η ομάδα του Αγίου Πέτρου ανέφερε στον Δήμο Λευκάδας  ότι υπάρχει μία δωρεά για να γίνει ένα σύστημα φωτισμού στο γήπεδο του  και ζητήθηκε η άδεια και τεχνική βοήθεια για την εγκατάσταση αυτών των υλικών.

Ο δήμος έστειλε  την τεχνική του υπηρεσία να κάνει τις μελέτες διαπιστώνοντας  ότι τα υλικά δεν ήταν επαρκή και αντί να αρνηθεί την τοποθέτησή τους,  είπε ότι θα μπουν και  με την μελέτη  που θα γινόταν θα προστεθούν κάποια υλικά γιατί δεν έφταναν αυτά τα οποία ήταν.

 

Η μελέτη αυτή έγινε, ώστε να μπούνε τα φωτιστικά,  μαζί με μία δεξαμενή νερού η οποία θα βοηθήσει ώστε να μην έχουμε προβλήματα με την ύδρευση του Αγίου Πέτρου, καθώς το νερό πρώτα περνούσε από το γήπεδο.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25614 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.