Θεόδωρος Χαλικιάς : Θετικός ο υπουργός σε νέα πρόταση τμήματος, αλλά δεν δεσμεύτηκε. Εκτιμώ ότι το τμήμα διοίκησης πρέπει να παραμείνει.


Παρέμβαση για το θέμα του ΤΕΙ Λευκάδας έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλκιάς.

Μάλιστα αναφερόμενος σε όσους βγάζουν ανακοινώσεις για την κατάργηση του ΤΕΙ  της Λευκάδας, θα πρέπει και οι ίδιοι να πουν πως ήταν κάτι στη Λευκάδα, με τι υποδομές, διοίκηση, εστίες, καθώς  ήταν προεκλογικά δώρα κάποιων εποχών, χωρίς καμία δομή και υποστήριξη. Αυτοί που δεν φρόντισαν ποτέ ώστε  να έχουν την κατάλληλη υποδομή, τώρα θρηνούν ενώ θα έπρεπε να σιωπούν.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, είπε  ότι ήταν μία σκληρή συνάντηση καθώς επιμείναμε πάρα πολύ στο θέμα ύπαρξης Πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα, όταν μιλάμε για ενιαία περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όταν μιλάμε για συνοχή, δεν μπορεί η Λευκάδα να βγει έξω από το κάδρο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ο κύριος Χαλικιάς επέμεινε στην άποψή του ότι ανεξάρτητα από την δημιουργία οποιασδήποτε νέας σχολής, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων πρέπει να παραμείνει στη Λευκάδα, και αυτός δεν θεωρεί ότι οι υποδομές των άλλων νησιών θα δώσουν καλύτερα αποτελέσματα.

Μάλιστα όπως είπε για να δουλέψει σωστά ένα τμήμα θα πρέπει να έχει μόνιμους εκπαιδευτικούς και αυτό δεν συνέβη στη δική μας περίπτωση, καθώς  διαπιστώθηκε άρνηση από την Κέρκυρα να έρθουμε διδάξουν, κάτι που είχε επισημάνει στον Υπουργό, ζητώντας του να αλλάξει τίτλο τμήματος για να μπορέσει  να στελεχωθεί.

“Με τον δήμαρχο κάναμε μία προσπάθεια και ζητήσαμε στη Νέα δομή διετούς φοίτησης να  έχουμε την αποκλειστικότητα, ωστόσο δεν γνωρίζω  αν ένας νέος θεσμός θα έχει ανταπόκριση από την κοινωνία , αν και αυτό το κομμάτι που λείπει, στην Ευρώπη είναι πολύ διαδεδομένο.

Όσον αφορά την συζήτηση για το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, ανέφερε ότι ο υπουργός το είδε με θετικό μάτι ωστόσο ήταν επιφυλακτικός και δεν δεσμεύτηκε για για το τμήμα.

Επειδή η όποια απόφαση θα παρθεί στο τέλος του χρόνου, θα πρέπει να διεκδικήσουμε, να υπάρξει αυτό το τμήμα, καθώς και το  υπάρχον τμήμα μπορεί να παραμείνει και να αναβαθμιστεί, σε περίπτωση που δεν μας δοθεί το τμήμα των Ναυτιλιακών Σπουδών, καθώς δεν μπορούμε να μιλάμε για Ιόνιο πανεπιστήμιο και η Λευκάδα να  είναι εκτός εντός Πανεπιστημιακού τμήματος. Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ και από τη θέση που έχω αλλά και ως εκπαιδευτικός.

Υπογράμμισε ότι η νέα μεταρρύθμιση δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο Αθηνά, γίνεται μία προσπάθεια από την κυβέρνηση να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε στο τμήμα στη Λευκάδα να μείνει εκτός λόγω οικονομικών κριτηρίων, όπως για παράδειγμα ότι το τίμημα για τη στέγαση  μπορεί να είναι πολύ υψηλό. Επίσης η κυβέρνηση ενώ  προσλαμβάνει περίπου 5:500 αναπληρωτές καθηγητές και στελεχώνει απομακρυσμένα χωριά,  μπορεί να βρει τρεις με τέσσερις άνεργους ακαδημαϊκούς με μεταπτυχιακά και διδακτορικά για να αναβαθμιστεί το υπάρχον τμήμα.

Τέλος  είπε ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και σε καμία περίπτωση να μην δεχτούμε να μην υπάρχει  στην Λευκάδα πανεπιστημιακό τμήμα καθώς η Λευκάδα δεν μπορεί να μείνει εκτός  και όλοι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας στη διεκδίκηση του.

Δρ

 

About Ομάδα Σύνταξης 26761 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.