Θεόδωρος Χαλικιάς για δρόμο Απόλπαινας: Πρέπει να βρούμε λύση πριν το καλοκαίρι. Ο κλειστός δρόμος θα φέρει μεγάλη οικονομική ζημιά στο νησί.


Με παρέμβασή του στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου,για το κλείσιμο του δρόμου της Απόλπαινας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ Θεόδωρος Χαλικιάς, έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα αντιμετωπίσουμε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, παρόλο που υπήρχαν πολλά σημεία με κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, ωστόσο η περίπτωση να κλείσει ένας δρόμος για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και για το καλοκαίρι, εκτιμώντας ότι οι επιπτώσεις θα είναι εφιαλτικές.

 

Επισκεπτόμενος τον δρόμο μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας,  μετά την κατολίσθηση και παρά τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχουν οι τεχνικές υπηρεσίες και οι επιστήμονες και αυτό είναι θεμιτό, είπε ότι οι  υπηρεσίες της περιφέρειας εκτίμησαν ότι αυτό το κομμάτι θα μπορούσε να καθαιρεθεί, να βγει μία ζώνη ασφαλείας και να αντιμετωπιστεί με κάποιες βραχοπαγίδες όπως στην περίπτωση του Αγίου Νικήτα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει ο δήμος και οι υπηρεσίες του, καθώς  όλοι θέλουμε να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Ωστόσο παρακάλεσε να δούμε αυτό το θέμα είναι περισσότερους ειδικούς, καθώς Ίσως είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανοίξει ο δρόμος το καλοκαίρι.

Αναφερόμενος στο  οδικό δίκτυο της Λευκάδας, έκανε λόγο  για επικίνδυνα σημεία τα οποία μπορεί να εμφανιστούν και στο μέλλον, λέγοντας ότι  θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ζούμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα.

Ωστόσο στο συγκεκριμένο σημείο συσσωρεύεται η κυκλοφορία το καλοκαίρι, όταν έχουμε 170.000 μαζί με τους μόνιμους κατοίκους.  Η κυκλοφορία το καλοκαίρι θα γίνει εφιαλτική αν δεν μπορέσουμε να δώσουμε μία λύση, θα συσσωρεύονται ουρές χιλιομέτρων, επομένως πρέπει να βρούμε την προσωρινή λύση, ενώ σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας,  υπάρχει εκτίμηση να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τη μία κατεύθυνση, άνοδο από το συγκεκριμένο δρόμο, κάθοδο από το Φρύνι και με ένα τοιχίο στο συγκεκριμένο σημείο, για να μεγαλώσουμε το όριο ασφαλείας ώστε να  μπορέσουμε να ανταποκριθούμε περισσότερο σε μία επικίνδυνη τέτοια κατάσταση, μέσα από μία κυκλοφοριακή ρύθμιση που μπορούμε να κάνουμε.

“Θα πρέπει να κοιτάξουμε πάρα πολύ γρήγορα και όσο το δυνατόν με περισσότερους ειδικούς να δώσουμε λύση πριν το καλοκαίρι” , με τον ίδιο να εκφράζει την αγωνία του για το τι μπορεί να συμβεί την καλοκαιρινή σεζόν.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι είναι απαραίτητες ορισμένες αποφάσεις από δημοτικά ή περιφερειακά συμβούλια, εάν όμως έχουμε σκοπό να κάνουμε μία προσωρινή λύση, ίσως να μη χρειαζόταν μία τέτοια απόφαση, από τη στιγμή όμως που οι αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα,  ο δήμαρχος έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς είναι δική του αρμοδιότητα και ξέρει τι κάνει, ωστόσο αυτό δεν είναι το κύριο και το καίριο, αλλά το πώς θα γίνει πιο γρήγορα η αποκατάσταση και να βρούμε σύντομα λύση.

Πρέπει να βρούμε λύση οπωσδήποτε, το καλοκαίρι έρχεται γρήγορα και σε περίπτωση που δεν βρούμε λύση θα έχουμε μεγάλη οικονομική ζημιά, ο κόσμος θα ταλαιπωρείται, δεν θα μένει στη Λευκάδα, ενώ παράλληλα θα έχουμε τον κόσμο που διαμαρτύρεται και ένα σωρό άλλα προβλήματα που θα πρέπει να τα αποφύγουμε.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21439 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.