Θετικές εξελίξεις για το σχέδιο πόλης Λυγιάς-Καρυωτών. Τι λέει η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού συμβουλίου. ΗΧΗΤΙΚΟ


Θετικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το σχέδιο πόλης Λυγιάς-Καρυωτών σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, λέγοντας ότι είναι ένα από πιο σοβαρά ζητήματα της Λευκάδας.

Όπως είπε το σχέδιο πόλης είναι μια ιστορία που ξεκινάει πριν από 25 χρόνια, η πολεοδομική μελέτη είχε ακυρωθεί περίπου το 2001, από τότε υπήρχε μια στασιμότητα και φτάσαμε στην κατάθεση μιας πολεοδομικής μελέτης με μοναδική δυσκολία την εμπλοκή του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, καθώς συνορεύει με τον Αρχαιολογικό χώρο.

Το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο συνεδρίασε, η δημοτική αρχή υποστήριξε τις τοποθετήσεις της  με αποτέλεσμα σε ότι αφορά το κομμάτι της Λυγιάς  περίπου ότι σχέδιο είχε εγκριθεί από το 1993 εγκρίθηκε και τώρα με μικρές  τεχνικές τροποποιήσεις.

Σε ότι αφορά το κομμάτι των Καρυωτών ισχύει το ίδιο, καθώς το ΚΑΣ έχει μια λογική να τα διαφυλάττει όλα. Μάλιστα όπως είπε μιλάμε για μια “αμφισβητούμενη” περιοχή 176 στρεμμάτων.

Η απόφαση λέει ότι από τα 176 στρέμματα περίπου 30 στρέμματα δεν θα δομούνται, αυτοί γειτνιάζουν με την ζώνη Α που είναι το αδόμητο κομμάτι, ενώ σε ότι αφορά τα υπόλοιπα 150 στρέμματα θα υπάρχει πιο αυστηρή δόμηση περίπου 60 στρέμματα θα έχουν μειωμένη δόμηση, θα χτίζει κάποιος στα δυο στρέμματα 200 τετραγωνικά και θα υπάρχει και μια άλλη ζώνη 90 στρεμμάτων που εκεί η δόμηση θα είναι η υπάρχουσα στο ενάμισι στρέμμα 400 τετραγωνικά μέτρα.

Η απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί και να αποσαφηνιστούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην τοποθέτηση του ο Βασίλης Αραβανής θέλησε να υπογραμμίσει και την προσπάθεια του Βουλευτή Λευκάδας  κ Καββαδά, ο οποίος γνωρίζει πόσο έτρεξε για αυτό το θέμα, παράλληλα με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Ο Θωμάς Καββαδάς έκανε λόγο για προεκλογικό άρωμα, λέγοντας ότι αφού ξεκίνησε ο Βουλευτής, την σκυτάλη παίρνει το δημοτικό συμβούλιο. Όπως είπε ήμουν τριάντα χρονών που συζητάγαμε το σχέδιο Λυγιάς και τώρα είμαι 63, εκτιμώντας ότι ανακινούμε θέματα που δεν πιστεύει κανείς ότι υπάρχει πολιτική βούληση να λυθεί το θέμα των σχεδίων.

Στην τοποθέτηση του ο Κώστας Γληγόρης είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει ότι από το 1993 που ξεκίνησε δεν μπορεί να πάμε να εφαρμόσουμε την συγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη μετά από 25 χρόνια για να κάνουμε πράξη εφαρμογής με μια τροποποίηση μόνο στο κομμάτι το αρχαιολογικό, λέγοντας ότι αυτά δεν γίνονται.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22007 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

3 Comments

 1. Απαίτηση των πολιτών είναι να χαραχθεί πλήρως και να φκιαχτεί το σχέδιο του τριγωνου του Επισκόπου ( αριστερά του δρόμου πρός την θάλασσα με κατεύθυνση από Λευκάδα) και μέχρι το παλιό γιοφύρι του Επισκόπου, που ανήκει στην περιφέρεια Της Λυγιάς.
  Να ανοιχτούν οι δρόμοι και να οριοθετηθεί ο παραλιακός δρόμος μπροστά στην Αμμουδιά και οι πρσασιές σε βάθος των οικοπέδων πίσω απ τον δρόμο της παραλίας κσι οι ενδιάμεσοι δρόμοι.
  Γιατί καθυστερεί χρόνια το όλον αυτό έργο.
  Ναμ μπουν τα μηχανήματα και να ανοίξουν οι δρόμοι και να οριοθετηθεί η περιοχή πλήρως.
  Η δημοτική και περιφερειακή αρχή τι κάνουν ?
  Το θέμα απαιτεί λύση , αν όχι εδώ και τώρα τουλάχιστον σε κάποιο βραχυχρόνιο ορίζοντα .

 2. Να λυθεί το θέμα της ρυμοτόμησης του τριγώνου στον Επίσκοπο ώς το παλιό γιοφύρι. Απαίτηση πανδημεί . Δεν μπορεί να περιμένει ο κόσμος να δει ρυμοτομικό φώς για και να βολτάρει στην παραλία ελεύθερα από την αρχή του τριγώνου μέχρι όσο έχει χαραχθεί να υλοποιηθεί ο δρόμος ο παραλιακός και οι ενδιάμεσοι να γίνουν διαμπερείς πλέον διανοιγόμενοι σύντομα.
  Αυτό επιβάλλει η κοινωνική τάξη, η ευνομία και το αγαθό της ανθρώπινης συμβίωσης.
  Τα σχέδια είναι χαραγμένα , οι αποφάσεις να ληφθούν, να γίνει το όλον έργον.

 3. ΤΟ τρίγωνο του επισκόπου να μην καταλήξει ρυμοτομικά ανεκτέλεστο και απροσδιόριστο σαν τον τρίγωνο των Βερμούδων.Να μεθοδευτεί η υλοποίηση της λύσης. Αυτό είναι η εκδοχή του κοινωνικού συμβολαίου που εμπεριστατώνεται πάνω στις χαράξεις επί των σχεδίων. Διότι τα έγχάρακτα σχέδια που εκπονούνται αποτελούν συμβόλαια λαού και πολιτείας και λαού, που πρέπει να περιποιούν τιμή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.