Θανάσης Περδικάρης στον Prisma 91,6: H δημοτική αρχή έβαλε πολλά στοιχήματα και έλυσε προβλήματα που καρκινοβατούσαν για πολλά χρόνια.


Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι εκτός από τις δικές του εισηγήσεις δεν παρεμβαίνει με τοποθετήσεις  στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας, είπε  ότι πολλές φορές όλοι μας νομίζουμε ότι όσο περισσότερο μιλάμε, τόσο περισσότερο στηρίζουμε τις θέσεις μας και βγάζουμε το αποτέλεσμα που νομίζουμε ότι πρέπει να βγάλουμε. Ωστόσο μάλλον το αντίθετο επιτυγχάνεται καθώς τα πολλά λόγια δεν δίνουν αυτή την υποστήριξη στην άποψη μας.

Μάλιστα εκτίμησε  ότι με λιγότερα λόγια θα μπορούσαμε να μην κουράζαμε και τον ακροατή που ακούει στο ραδιόφωνο, αλλά και να μην δουλεύουμε σε βάρος της διαδικασίας, καθώς ο διάλογος είναι η πεμπτουσία σε ένα δημοτικό συμβούλιο, αλλά όταν γίνεται με ένα μέτρο και θα μπορούσαμε να μιλάμε λιγότερο και να εννοούμε περισσότερα μέσα από τις λέξεις και τις πράξεις μας.

 

Σχολιάζοντας τον δημόσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής και στο ερώτημα αν υπάρχει προεκλογικό άρωμα, υποστήριξε το αντίθετο, καθώς όπως είπε,  η δημοτική αρχή από την θητείας της έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 λαϊκές συνελεύσεις σε όλο τον δήμο, πράγμα πρωτόγνωρο, καθώς ποτέ δεν υπήρξαν συνελεύσεις σε τέτοιο βαθμό και έκταση, ενώ αναφέρθηκε και στον απολογισμό που είχε πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας με πολύ καλή συμμετοχή.

«Αυτό είναι μια υποχρέωση μας και μια στιγμή δημοκρατίας αν θέλουμε να το εννοούμε και να μην το επικαλούμαστε μόνο, καθώς θα έπρεπε να το κάναμε και στο παρελθόν, αλλά να το κάνουμε και στο μέλλον.»

Στην κριτική ότι η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει  αρκετά πράγματα για τον τόπο, είπε ότι η κάθε δημοτική αρχή, ο κάθε δήμαρχος, αλλά και οι δημοτικές παρατάξεις δρομολογούν το έργο τους και την παρουσία τους με βάση την θητεία που έχουν.

Ο καθένας σχεδιάζει ανάλογα με τον χρόνο που έχει και υλοποιεί όσα έχει πει.

Ωστόσο εκτίμησε ότι τα έργα που κάνει η δημοτική αρχή είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού και όχι προεκλογικού αρώματος, ενώ ανέφερε με χιούμορ ότι κατά την διάρκεια αυτής της δημοτικής αρχής μόνο λιμός δεν έπεσε στην Λευκάδα.

Ωστόσο στο επιχείρημα ότι «ο σεισμός είναι σωσμός», είπε ότι αυτή την αναφορά την έχουν πει πολλοί, αλλά στο παρελθόν δεν έχει δει να ήταν σωσμοί.

Αναφερόμενος στην  επικοινωνία και το κατά πόσο οι δράσεις της δημοτικής αρχής γίνονται κατανοητές από τους πολίτες, είπε ότι η δημοτική αρχή έκανε μια προσπάθεια, λέγοντας ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά τα Ιόνια και τι γύρω περιοχές υπάρχει μια ενημέρωση που γίνεται με καλόπιστη ή κακόπιστη κριτική, ωστόσο υπάρχει μια ενημέρωση.

Όταν για παράδειγμα ο Δήμος βγάζει μια ανακοίνωση για ένα έργο, το κάθε μέσο το αναδεικνύει και με το ρεπορτάζ κάνει την κριτική του, λέγοντας ωστόσο και χωρίς διάθεση να γκρινιάξει ότι στην Λευκάδα υπάρχει μια πρωτοπορία από τον Σεπτέμβριο του 2014, με την δημοτική αρχή στην πορεία διαπιστώνοντας αυτό το έλλειμμα σε ότι αφορά την ενημέρωση όχι από την δική τους πλευρά, προσπάθησαν να παρέμβουν περισσότερο σε αυτή την διαδικασία και αυτό ίσως ξένισε κάποιους.

«Δεν μπορούσαμε να γίνουμε Ιφιγένειες από μόνοι μας», είπε.

Η δημοτική αρχή έχει βάλει πολλά στοιχήματα μέχρι τώρα και μάλιστα ήταν πολλά σημεία που κανείς δεν πίστευε μέχρι σήμερα και μάλιστα καλοπροαίρετα ότι θα μπορούσε να καταφέρει η σημερινή δημοτική αρχή.

Πρόκειται για σημεία που είχαν ταλαιπωρήσει για πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία και δημιούργησαν μια θετική κατάσταση και σε μια λύση σε αυτά, εκτιμώντας ότι μέχρι το έλος της θητείας τους θα λύσουν και άλλα προβλήματα που καρκινοβατούσαν για πολλά χρόνια.

Στο θέμα των παιδικών χαρών, ανέφερε ότι είναι λογικό να μην μπορεί να κατανοήσει ο πολίτης την πολυπλοκότητα του θέματος,  καθώς θέλει να εξυπηρετηθεί και έχει δίκιο, ωστόσο η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση της παιδικής χαράς δίπλα  στην Μαργαρίτα και σε λίγες μέρες θα μπει ο εργολάβος, υπάρχουν οι δυο παιδικές χαρές στην Καρυά και Λαζαράτα που και εκεί έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος,  ενώ έχουν ενταχθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τέσσερις παιδικές χαρές στην πόλη της Λευκάδας που αφορούν σε πρόγραμμα, ο δήμος με δικούς του πόρους προχωρά για το 2018 σε αναβάθμιση  σε  τρεις παιδικές χαρές στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες και την Παρασκευή θα γίνει αποδοχή ποσού 200.000 ευρώ από το Υπουργείο εσωτερικών, καθώς η πολιτεία μετά από πολλά χρόνια και σε περίοδο κρίσης αντιλήφτηκε το πρόβλημα και στηρίζει τους δήμους με πρόγραμμα.

Όλες οι παιδικές χαρές δεν μπορούν να πιστοποιηθούν, καθώς είναι 48, ωστόσο θα υπάρχουν αρκετές και στην πόλη και στους πρώην δήμους.

 

Ο κύριος Περδικάρης σχολίασε και τις δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου κυρίου Σωτήρη Σκιαδαρέση σε συνέντευξη τύπου πριν μερικούς μήνες και την αναφορά του ότι δεν μπορεί ένας πρώην ταχυδρόμος να είναι στην επιτροπή τουρισμού, με τον ίδιο να κάνει λόγο για διαφορά νοοτροπίας, διαφορετικού τρόπου σκέψης και δράσης τόσο του ίδιου όσο και της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει όσα λέει ο κύριος Σκιαδαρέσης.

«Δεν ξέρω αν ο καθένας θέλει να βρίσκεται στο προσκήνιο με τέτοιες δηλώσεις, ωστόσο οι θεσμοί είναι για εξυπηρετούν την κοινωνία και όχι τον εαυτό τους.», ανέφερε.

Μάλιστα ως πρόεδρος της ΔΕΠΟΚΑΛ είπε ότι ο δήμος Λευκάδας τίμησε και εξακολουθεί να τιμά το Επιμελητήριο ως θεσμό με την συμμετοχή του στην διοίκηση της επιχείρησης με τακτικό μέλος τον κ. Μπουρδάρα, με τον οποίο έχουν μια εξαιρετική συνεργασία στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού και του οφέλους του κοινωνικού συνόλου.

Δεν ξέρω τι άποψη έχουν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου, τους οποίους με χαρά όπως είπε θα τους συναντούσε ατομικά αλλά και θεσμικά, για να τους ενημερώσει για το αντικείμενο της δραστηριότητας του στα πλαίσια της αμοιβαίας συνεργασίας.

Επίσης είπε  ότι δεν ντρέπεται για την δουλειά που έκανε καθώς πέρασε τα καλύτερα του χρόνια ως στέλεχος των ΕΛΤΑ από όποια θέση έχει υπάρξει και δεν μετανιώνει για αυτό.

Όσον αφορά τον δρόμο της Απόλπαινας, είπε ότι ο δήμος ξεκίνησε άμεσα την αποκατάσταση του προβλήματος και με την δέσμευση του υπουργείου για την οριστική λύση, λέγοντας ότι δεν έχει προηγούμενο η κινητοποίηση του δήμου από την στιγμή της κατολίσθησης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα γίνει το καλύτερο για να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία και να μην υπάρχει θέμα με το Φρύνι, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει και μια καλή παρουσία των συμπολιτών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, καθώς πρόκειται για φυσικό φαινόμενο.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του Βουλευτή για το  θέμα είπε ότι δεν μπορούμε να λειτουργούμε με σκοπιμότητες και δεν μπορεί να κερδίσει κάποιος επάνω στην πλάτη του άλλου.

«Η σκοπιμότητα πάντα λειτουργεί αντίστροφα.», ανέφερε.α

Κλείνοντας και με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην αυτοδιοίκηση, έκανε λόγο για μια ριζική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, καθώς με την απλή αναλογική έτσι και αλλιώς για όλους θα υπάρχει το στοίχημα για το πω μπορεί να συνεννοηθούμε. Εκεί θα σταθούμε όλοι απέναντι στον πολίτη και καλό είναι να προσαρμοζόμαστε από τώρα, καθώς πρέπει να τον πείσουμε ότι κάνουμε τα πάντα για το καλό του τόπου.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27425 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.