Θανάσης Περδικάρης στον Prisma 91,6: “Στο δημοτικό συμβούλιο με ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχει καλή χημεία στα σημαντικά ζητήματα του τόπου.”Σημείο γαστρονομικής αναφοράς θα είναι η Λευκάδα στα πλαίσια του 5ου φεστιβάλ γαστρονομίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πλατεία “Μαρκάς” στην Λευκάδα.

Μιλώντας στον Prisma 91.6 ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης ανέφερε ότι το φετινό φεστιβάλ γαστρονομίας θα είναι ακόμα καλύτερο από το περσινό, καθώς κάθε χρονιά τόσο η Δεποκαλ, όσο και ο Δήμος Λευκάδας το έβλεπαν ως θεσμό ο οποίος  μπορεί να εξελιχθεί ακόμα καλύτερα υπό προϋποθέσεις. “Πρόκειται για μία γιορτή γαστρονομίας και πολιτισμού”,  υπογράμμισε.

Ο κύριος Περδικάρης σχολίασε και το θέμα που προέκυψε με το λογότυπο του Επιμελητηρίου Λευκάδας, λέγοντας ότι αυτές οι προσπάθειες είναι συλλογικές, προφανώς όταν εμπλέκονται παραπάνω από έναν φορέα ακόμα και πρόσωπα υπάρχουν κάποια προβλήματα που έχουν να κάνουν με το συντονισμό, ωστόσο η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί.

Το φεστιβάλ γαστρονομίας ανέφερε ο κ Περδικάρης είναι μία μεγάλη προσπάθεια που δεν βασίζεται μόνο στους επικεφαλής όλων των θεσμικών φορέων που συμμετέχουν και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες όλων των φορέων που δούλεψαν αυτό το διάστημα για να πετύχει αυτός ο θεσμός.

“Το φεστιβάλ γαστρονομίας είναι ένας θεσμός που θα πρέπει να προσπαθήσουμε με τη συνεργασία όλων να τον εξελίξουμε με πίστη στη συνεργασία και στην αγάπη που έχουμε σε αυτό τον τόπο.”

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας θα μεταδίδεται ζωντανά από τον Prisma 91,6 και το Δημοτικό Ραδιόφωνο, με παρουσιαστή τον Παναγιώτη Κουνιάκη…

Με αφορμή την ψήφιση του του Κλεισθένη ο κύριος Περδικάρης σχολίασε το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε θα πρέπει να διαχειριστούμε μία δύσκολη κατάσταση, ακόμα και όσοι πιστεύουμε στην απλή αναλογική ως ένα μέτρο που θα μπορούσε να βοηθήσει την κοινωνία να προχωρήσει πολιτικά και όχι μόνο, αλλά και για όσους βρίσκονται απέναντι από αυτή.

“Ο Κλεισθένης είναι μία ευκαιρία για όλους μας να αντιληφθούμε ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στους καιρούς. Το θέμα δεν είναι να προσαρμοστούμε μόνο στον Κλεισθένη, αλλά και σε αυτό που θα πρέπει να γίνεται στην αυτοδιοίκηση, αυτό που γίνεται στα σωματεία, αλλά και την πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”

Στην κριτική που ακούγεται ότι με τον Κλεισθένη καταστρέφονται οι δήμοι, υπογράμμισε ότι ζήσαμε την περίοδο των παχέων αγελάδων με τις υψηλές χρηματοδοτήσεις των δήμων, τότε που υπήρχαν οι δυνατότητες για ανάπτυξη και δεν είδαμε τίποτα.

“Φτάσαμε όπως είμαστε σήμερα σε μία μαύρη εποχή για την αυτοδιοίκηση με την έννοια  ότι έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού από όλες τις απόψεις.

Το νομοσχέδιο “Κλεισθένης”, εκτός από την απλή αναλογική- και  εκεί είναι που  εστιάζεται η αντιπαράθεση μην χαθεί η δεδηλωμένη, μην χάσουμε την αυτοδυναμία μας και το Δήμαρχοκεντρικό σύστημα-, δίνει μία δυνατότητα στους δήμους και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιβάλλει να λειτουργήσουν καλύτερα, καθιερώνει τη συμμετοχή στις διαδικασίες όσο κι αν προσπαθούμε να τις απαξιώσουμε, ενώ ενισχύει την αναπτυξιακή δράση και οικονομική λεςιτουργία των ΟΤΑ,  την αξιοποίηση της περιουσίας των δήμων καθώς  εκεί υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα καταπάτησης και άλλα πολλά.

Ο κύριος Περδικάρης υπογράμμισε ότι μιλάμε για “Κλεισθένη 1”, καθώς απαιτείται η Συνταγματική αναθεώρηση για πάρα πολλά πράγματα όπως η Αποκεντρωμένη που όλοι την απεχθάνονται και ένα σωρό πράγματα που αφορούν τα οικονομικά των δήμων που σιγά-σιγά θα χει αποκτάμε μία διαφορετική οικονομική δυνατότητα ως κράτος.

Όσον αφορά το κλίμα συναίνεσης που θα πρέπει να υπάρχει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, ανέφερε ότι αν κάποιος δεν το δει επιφανειακά το θέμα και δεν μένουμε στο πρώτο δίωρο που είναι η διαδικασία των ερωτήσεων τοποθετήσεων και απαντήσεων που υπάρχει μία πολιτική αντιπαράθεση και προχωρήσουμε σε θέματα Έργων και προτάσεων θα δούμε ότι υπάρχει συναίνεση σε μεγάλο βαθμό.

Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα, υπάρχουν περιπτώσεις με παντελή άρνηση, “λευκό”, ” παρόν”, ” Δεν ψηφίζω”,  “αποχωρώ.”

Ωστόσο στην Λευκάδα υπάρχει μία καλή χημεία, που έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάζουμε και να συναποφασίζουν με καθώς κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί έργα σημαντικά για τον τόπο.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23752 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.