Θανάσης Περδικάρης: Ο Δήμος Λευκάδας θα συνεχίσει να στηρίζει τις κοινωνικές δομές του ακόμα περισσότερο.


Αναφορά στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Λευκάδας, έκανε στον απολογισμό της περασμένης Τετάρτης ο αντιδήμαρχος Θανάσης περδικάρης.

Όπως ανέφερε, οι κοινωνικές υπηρεσίες, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν το θέμα είναι πώς λειτουργούν, καθώς κάθε χρόνο βελτιώνονται ακόμα καλύτερα.

“Το ζήτημα είναι να μη δίνεις τη δυνατότητα στις κοινωνικές υπηρεσίες να λειτουργούν αυστηρά κάτω από μία διαχειριστική διαδικασία, αλλά να μπορείς αυτές τις κοινωνικές δομές θα τις παντρέψεις με την ίδια την κοινωνία, να αποκτήσουν μία εξωστρέφεια και να βγουν προς τα έξω.”

Δεν είναι μόνο  η υπηρεσία “βοήθεια στο σπίτι” η οποία κάνει τις εργασίες που προβλέπονται από τους κανονισμούς, αλλά πώς θα μπορέσει μαζί με άλλους κοινωνικούς φορείς, να μπει σε όλα τα σπίτια και να μπορέσει να βοηθήσει την κοινωνία όχι μόνο στην καθημερινότητα και το σκούπισμα αλλά και σε άλλα κοινωνικά προβλήματα.

“Ο Δήμος Λευκάδας θα συνεχίσει αυτή την εξωστρέφεια, δεν επιθυμεί να μείνει σε μία γραφειοκρατική διαδικασία, κυρίως τέτοιο κοινωνικών δομών. Το στοίχημα είναι με τον δικό μας εαυτό και όχι με μία προηγούμενη η επόμενη δημοτική αρχή”, ανέφερε.

Για το πρόβλημα που υπάρχει με τους εργαζόμενους στο “βοήθεια στο σπίτι”, είπε  ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που  παραμένει εδώ και 15 χρόνια  και η δημοτική αρχή είναι σε επικοινωνία και σε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του. Ωστόσο δεν παραμένουν  απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για  6 -7 και 8 μήνες, καθώς δεν υπάρχουν  και τα δάνεια που έπαιρναν για να επιβιώσουν, καθώς και οι συμβάσεις 6 μηνών.

Μάλιστα ο κύριος Περδικάρης είπε ότι θα υπάρξει και νέα επαφή με το υπουργείο εσωτερικών και διοικητικής μεταρρύθμισης, καθώς ο Δήμος Λευκάδας ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση των εργαζομένων, χωρίς να δημιουργεί εντυπώσεις, καθώς θεωρούμε ότι είναι μία δομή που πρέπει να επιβιώσει, άσχετα αν στα προηγούμενα χρόνια- και πρέπει όλοι να το παραδεχτούμε- αυτή η δομή πήγε να σβήσει.

Ακούστε το ηχητικό:

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.