Θανάσης Περδικάρης: Δεν θέλαμε να συνεχιστεί το “νταβατζιλίκι” στο Νεκροταφείο


Το θέμα του νεκροταφείου της πόλης και ο τρόπος λειτουργίας του, συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 30-08-2017, έπειτα από ερώτημα του Κώστα Γληγόρη.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης στην τοποθέτηση του είπε ότι στο Κοιμητήριο τοποθετήθηκε από τον Οκτώβρη του 2014 και μετά υπάλληλο που πήραν από την καθαριότητα, προσπαθώντας να καλυφθεί ένα μεγάλο κενό.

«Το νεκροταφείο λειτουργεί 7 ημέρες από την ανατολή μέχρι την δύση του ήλιου, καθώς εδώ και σαράντα χρόνια ήταν με ανοικτές τις πόρτες.

Ο εργαζόμενος που ήταν εκεί και ήταν αποσπασμένος από το τμήμα καθαριότητας, δεν ανταποκρίθηκε σε αυτά που έπρεπε να κάνει. Επίσης για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Κοιμητήριο, πρέπει να έχεις τουλάχιστον τρεις με τέσσερις εργαζόμενους, που να καλύπτουν τις βάρδιες και τα ρεπό, τις Κυριακές και να λειτουργεί όλο το 24ωρό.

Επειδή δεν θέλαμε να συνεχιστεί το νταβατζιλίκι που επικρατούσε στο νεκροταφείο, όπως είπε αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος ήταν η ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη, που μέσω σύμβασης έχει υποχρέωση ομαλής λειτουργίας.

Η σύμβαση μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί για λόγους πέρα από τις δικές μας διαθέσεις, ανέφερε.

Εκεί πλέον είναι ο υπάλληλος που έχει οριστεί για αυτή την δουλειά και θα κριθεί από το αποτέλεσμα και εντός των ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση του για ένα διάστημα και τόσο για τον ίδιο όσο και για εμάς θα είναι η περίοδος που θα μετρήσουμε τι δυνατότητες έχουμε και τι αποτελέσματα θα εισπράξουμε.»

Εκείνο που τόνισε ο Θανάσης Περδικάρης είναι ότι στο Νεκροταφείο πρέπει να μπει τάξη και θα μπει, λέγοντας ότι οι όποιες προσπάθειες είχαν γίνει με την ανάληψη της δημοτικής αρχής, αλλά οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν σου άφηναν την δυνατότητα να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα.

Όσοι επισκεφτούν το Νεκροταφείο θα καταλάβουν την διαφορά, είπε.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.