Θανάσης Καββαδάς στον Prisma 91,6: “Στις Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης θα καταλήξουμε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νησιού μας”


ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΔΕ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑ ΣΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΚΑΘΑΡΙΣΕΙ  Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝ Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΜΟΝΙΜΗ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ

Στο απογευματινό μαγκαζίνο το 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Kουνιάκη μίλησε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, αναφερόμενος στην Ημερίδα ” Ιόνιες ημέρες ανάπτυξης” που πραγματοποιείται στη Λευκάδα την Παρασκευή 11 Μαΐου και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Prisma 91,6.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ Καββαδάς,  πρέπει να μάθουν οι πολίτες της περιφέρειας τι δεσμεύεται η Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα και το σημαντικότερο να ακούσουμε τις ανάγκες που έχει κάθε τόπος, κάθε κοινωνία και αυτές να ενταχθούν στο  αναπτυξιακό πρόγραμμα μας, που στόχο έχει την ανάπτυξη και ευημερία των πολιτών, ανάλογα με το τι χρειάζεται κάθε τόπος.

“Ο λόγος που θα βρεθούμε την Παρασκευή στη Λευκάδα είναι να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να καταλήξουμε σε τοπικό σχεδιασμό του κόμματος για την ανάπτυξη του νησιού μας.”

Μάλιστα ο κ Καββαδάς κάλεσε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κόμματος, να δώσουν το παρών, να καταθέσουν τις απόψεις τους καθώς οι ίδιοι γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου καλύτερα, ώστε αυτές οι προτάσεις  να  ενταχθούν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του κόμματος, ενώ τις αποφάσεις για το ποια έργα θα πραγματοποιηθούν στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της Κέρκυρας.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου ΝΟΔΕ, ο κύριος Καββαδάς είπε ότι και οι  δύο υποψήφιοι πληρούν τις προδιαγραφές του κόμματος, διευκρινίζοντας ότι  ποτέ δεν αναμείχθηκε σε εσωτερικά του κόμματος, χαρακτηρίζοντας αυτές τις πρακτικές πεπαλαιωμένες.

Όπως είπε πιστεύει ότι  κάθε υποψήφιος πρέπει να δώσει τη μάχη του και να κριθεί με τον ίδιο  να είναι πάντα στο πλευρό τους, όπως και στο κόμμα.

Τους ευχήθηκε Καλή επιτυχία και καλή δύναμη γιατί την επόμενη μέρα όπως είπε,  έχουμε να δώσουμε νέους σημαντικούς αγώνες ενωμένοι και δυνατοί και από αυτούς αγώνες δεν περισσεύει κανείς, καθώς ο Πρόεδρος που θα προκύψει πρέπει να είναι πρόεδρος όλης της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα κάλεσε όλους τους νέο δημοκράτες να προσέλθουν στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής.

Σχολιάζοντας τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα της Βασιλικής, ο βουλευτής έκανε λόγο για έντονα  καιρικά φαινόμενα, ωστόσο όπως είπε  το θέμα είναι ότι μέσα σε έξι μήνες η Βασιλική πλημμύρισε δυο φορές. “Κατά καιρούς έχουν γίνει λάθη, η φύση εκδικείται, ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι πέντε μέτρα από τη θάλασσα, αντί τα νερά να οδηγούνται σε αυτήν, εγκλωβίστηκαν λόγω κατασκευών που έγιναν στο παρελθόν.”

“Το θέμα είναι από τη στιγμή που πάθαμε την πλημμύρα τον Νοέμβρη μήνα, τι απαραίτητες ενέργειες έχουν γίνει, αν έχουμε πάρει τα μέτρα που ήταν αναγκαία, αν έχουμε καθαρίσει τις σούδες, καθώς σύμφωνα με δήλωση του παρέδρου της Κοντάραινας σε τοπικό site, υπήρχε αντιπαράθεση δήμου και περιφέρειας για το που ανήκει συγκεκριμένος χείμαρρος, λέγοντας ότι όλα αυτά δεν μπορούμε να τα προσπερνάμε και να μην τα συζητάμε.”

“Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φύση χτυπάει το καμπανάκι, πρέπει να το ακούσουμε και με σεβασμό να κάνουμε όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να αποφύγουμε αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον, όχι μόνο στη Βασιλική αλλά και σε ολόκληρη τη Λευκάδα.”

Αναφερόμενος στην ερώτηση που έκανε στον Υπουργό Σπίρτζη για το  αν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της οριστικής λύσης του δρόμου της Απόλπαινας, ο κύριος Καββαδάς ανέφερε ότι η δημοτική αρχή αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν τα έργα που γίνονται είναι η προσωρινή ή μόνιμη λύση.

“Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μία λύση οριστική και να μην  δεν έχουμε πάλι προβλήματα με την επόμενη θεομηνία. Ο δήμος ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Υποδομών του έταξε ένα εκατομμύριο ευρώ για το δρόμο της Απολπαινας, ότι θα αναλάβει την κατασκευή του έργου και ο δήμος στη μελέτη.

Για αυτό κατέθεσα ερώτηση στον Υπουργό και ζητάω αρμοδίως  να μάθω αν θα δοθούν τα χρήματα αυτά κι αν θα αναλάβει το Υπουργείο το έργο, θέτοντας θέμα οριστικής  και όχι προσωρινής λύσης.”

Ωστόσο όπως είπε δεν είναι μόνο ο δρόμος της  Απολπαινας που πρέπει να αποκατασταθεί, αλλά και άλλοι δρόμοι και δεν βλέπω να γίνεται τίποτα.  Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί  γιατί έρχεται το καλοκαίρι και δεν άκουσα κάτι για   για το δρόμο που οδηγεί από το Περιγιάλι προς το Πλατύστομα, για το δρόμο Πηγαδησάνοι προς Καρυά, για  τις  βραχοπαγίδες  στο δρόμο Τσουκαλάδων προς Άγιο Νικήτα.

Κάτι αντίστοιχο έγινε με το δρόμο των Εγκρεμνών και τον Γιαλό, καθώς ο δρόμος του Γιαλού αναμένεται να ολοκληρωθεί  άμεσα, ωστόσο ο δρόμος των Εγκρεμνών δεν πρόκειται φέτος να είναι έτοιμος, καθώςτο υπουργείο μπορεί να δώσει πιο γρήγορα μια λύση για την σκάλα που θα οδηγεί στην παραλία.

Μάλιστα όπως είπε  στο σεισμό του 2015 ξεχάσαμε και το δρόμο της Λαγκάδας, λέγοντας πως για όλα αυτά πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός και όχι μεμονωμένες λύσεις όπως στον δρόμο της Απόλπαινας.

Αναφερόμενος  στις θετικές εξελίξεις στο δρόμο Αμβρακίας Ακτίου, υπογράμμισε  ότι ο ίδιος έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα για την επίλυσή του, αφού πιστεύει ότι η ανάπτυξη του νησιού περνάει μέσα από τους οδικούς άξονες.

Μάλιστα είπε ότι έχει κάνει αρκετές παρεμβάσεις τόσο  στον Υπουργό Υποδομών , αλλά και με ερωτήσεις στη Βουλή, πιέζοντας αρκετά για την ολοκλήρωσή του.

“Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο πηγαίνει με τη διαδικασία της σκούπας, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί περίπου το 2021. Το Υπουργείο δίνει μία προτεραιότητα σε παράκαμψη της Αμφιλοχίας που ίσως ολοκληρωθεί σε περίπου ενάμιση χρόνο,”  ωστόσο εξέφρασε την ένταση του  με το γεγονός ότι η τέταρτη εργολαβία θα μπορούσε να δοθεί με υποκατάσταση, να αναλάβει δηλαδή  άλλος εργολάβος,  να αναλάβει άμεσα  το έργο και να δοθεί πιο γρήγορα στην κυκλοφορία.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι ο  υπουργός έχει ξεχάσει τον δρόμο Βόνιτσας -Λευκάδας και Άκτιο- Άγιος Νικόλαος, ενώ  σε επικοινωνία που είχε με τα στελέχη του υπουργείου παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις.

Αυτές έχουν να κάνουν με το Υπουργείο, καθώς  δεν έχει καταφέρει να ξεμπλέξει ένα πρόβλημα που έχει προκύψει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση του Τμήματος Ακτίου- Αγίου Νικολάου, το οποίο ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται να υλοποιηθεί.

Το Υπουργείο έχει καθυστερήσει να στείλει σε αυτήν το έγγραφο αναγκαιότητας του δρόμου, ενώ δεν έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός για τον ορισμό εκτιμητών για τις απαλλοτριώσεις που θα γίνουν για το δρόμο αυτό, οπότε αυτές οι δυο καθυστερήσεις σημαίνουν ότι ο  διαγωνισμός για το έργο  θα πάει Σεπτέμβρη με  Οκτώβρη, κάνοντας λόγο για αρκετή καθυστέρηση.

Σχολιάζοντας την πολιτική Επικαιρότητα  αναφερόμενος στην ρητορική της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, ο κύριος Καββαδάς είπε ότι αυτό δεν θα συμβεί, καθώς η κυβέρνηση έχει υπογράψει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις για το 2019-2020 καθώς και την τήρηση υψηλών πλεονασμάτων και  αυτό σημαίνει ότι οι περικοπές και υψηλή φορολόγηση δεν θα εκλείψουν για τα επόμενα χρόνια.

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.